وزیر کشور دولت اصلاحات: مردم به اصلاح طلبان روی خوش نشان میدهند ولاغیر / موقعیت حکومتی اصولگرایان با آمدن پایداریها تقریباً متزلزل شده است
مُنیبان نوشت: وزیر کشور دولت اصلاحات میگوید: در حال حاضر مردم از کل ماجرا اعم از اصلاحطلب و اصولگرا عصبانی هستند اما اگر قرار باشد مردم روزی به انتخابات روی خوشی نشان بدهند به اصلاحطلبان روی خوش نشان میدهند نه دیگران.
عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات، ضمن ارزیابی شرایط فعلی برای برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم گفت: بنده بر این باور هستم که اصولگرایان و اصلاحطلبان شرایط لازم برای حضور در انتخابات را ندارند. جریان های اصیل اصولگرایی مانند جامعه روحانیت، جامعه مدرسین، حزب موتلفه اسلامی، جامعه مهندسین اسلامی و در مجموع گروههایی که تشکلهای اصولگرایی هستند هیچ کدام فرصتی برای حضور ندارند.
او افزود: از طرفی هم به اصلاح طلبان اجازه ورود به انتخابات نمیدهند لذا در شرایطی که اصولگرایان فرصت حضور ندارند و از طرفی به اصلاح طلبان اجازه ورود نمیدهند یک جریان محدود و کوچک تصمیم گیر همه اقدامات انتخابات از رسیدگی به صلاحیتها تا تدوین قانون انتخابات را در دست خودش گرفته است.
جبهه پایداری نوک پیکان جریان تندرو است
موسوی لاری در واکنش به اینکه منظور شما از جریان کوچکی که همه اقدامات انتخابات را در دست گرفته جبهه پایداری است، تصریح کرد: میتوان گفت که جبهه پایداری نوک پیکان این جریان تندرو است اما پشت صحنه آنها جریانات دیگری وجود دارد.
وزیر دولت اصلاحات در واکنش به اینکه چرا اصولگرایان اصیل فرصت حضور در انتخابات را ندارند؟ اظهار کرد: پایداریها به غیر از خودشان به هیچکس فکر نمیکنند، در مقابل اصولگرایان هم سالهاست پایگاه اجتماعی مردمی خود را از دست دادند و موقعیت حکومتی آنها با آمدن پایداریها تقریباً متزلزل شده است. در حقیقت پایداریها نسبت به اصولگرایان احساس بینیازی میکنند و احتیاج نمیبینند که اصولگرایان را در جریانات خود شریک کنند.
حرف اخیر باهنر با هیچ منطقی جور در نمیآید
موسوی لاری در واکنش به اظهارات اخیر باهنر مبنی بر اینکه هر کسی در انتخابات شرکت نکند از نظام خارج است، متذکر شد: نمیدانم چرا باهنر چنین اظهاراتی داشته است. او سال گذشته طی گفتگویی بسیار متین مشکلات را ریشهیابی کرده بود و گفته بود یکی از مشکلات کشور نظارت استصوابی شورای نگهبان است. به نظر میرسد باهنر این حرف را برای خودش سنگین تلقی کرده و خواسته به نوعی آن اظهارنظر خود در مورد شورای نگهبان را جبران کند وگرنه حرف اخیر باهنر با هیچ منطقی جور در نمیآید. در حقیقت او چه کاره است که چنین نظری بدهد، باهنر نمیتواند از طرف حاکمیت نظر بدهد چراکه در حاکمیت نیست و نه از طرف جریانهای سیاسی میتواند حرفی بزند چراکه او تنها بخشی از جریان اصولگرایی است، نه همه اصولگرایی. بنابراین تردید است که باهنر روی حرفی که زده خیلی خوب فکر کرده باشد.
وقتی انتخابات فاقد هویت خودش شده باشد دیگر معنا ندارد که بگوییم میآییم یا نمیآییم
این چهره اصلاحطلب در توضیح اینکه اجازه نمیدهند اصلاحطلبان وارد انتخابات شوند، اظهار کرد: بنده نمیگویم اصلاحطلبان وارد انتخابات نمیشوند بلکه اجازه ورد به آنها را نمیدهند. بنده همیشه گفتم اصلاحطلبان صندوق رأی را داور نهایی تلقی میکنند به شرط اینکه صندوق رای وجود داشته باشد و انتخابات معنای خود را داشته باشد. واقعیت امر این است که اصلاحطلبان از انتخابات رویگردان نیستند اما وقتی انتخابات فاقد هویت خودش شده باشد دیگر معنا ندارد که بگوییم میآییم یا نمیآییم.
اگر حاکمیت روال سال 98 را پیش بگیرد انتخابات فاقد وجاهت است
موسوی لاری در واکنش به اینکه بنابراین در مورد شرایط انتخابات با حجاریان موافق هستید، خاطرنشان کرد: خیر، نظر بنده چیز دیگری است. به این معنی که از نظر بنده اگر بخواهیم برای انتخابات سه ضلع در نظر بگیریم، یک ضلع مردم هستند، ضلع دیگر حاکمیت و ضلع سوم شامل نهادهای مدنی میشود. منظور از نهادهای مدنی جریانها اعم از اصولگرا و اصلاحطلب، مردم هم عامه مردم، حاکمیت هم کسانی که برگزار و تنظیم کننده مسائل انتخابات هستند. اگر حاکمیت روال سال 98 را پیش بگیرد انتخابات فاقد وجاهت خود است. انتخابات امری از پیش تعیین شده است اگر قرار است تغییر خاصی شود این تغییر از حالا باید اعمال شود که مردم رغبت داشته باشند. مردم سال 98 به این نتیجه رسیدند که انتخابات بلاموضوع است.
اصلاحطلبان پایگاه مردمی خود را دارند اما نه مثل گذشته
وزیر کشور دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه اصلاحطلبان پایگاه مردمی خود را حفظ کردند، افزود: اصلاحطلبان پایگاه مردمی خود را دارند اما نه مثل گذشته. در حال حاضر مردم از کل ماجرا اعم از اصلاحطلب و اصولگرا عصبانی هستند اما اگر قرار باشد مردم روزی به انتخابات روی خوشی نشان دهند به اصلاحطلبان روی خوش نشان میدهند نه دیگران.
انتخابات مجلس خبرگان بین گروه خاص میچرخد
موسوی لاری با اشاره به انتخابات مجلس خبرگان که همزمان با انتخاب مجلس دوازدهم برگزار میشود، یادآور شد: در روی همان پاشنه و بین گروه خاصی میچرخد.
بیشتر بخوانید:
-
آیا حداد عادل جزو خالص سازهاست؟ / حقیقت پور: مردم در انتخابات دیگر نیازی به برادر بزرگتر مانند حدادعادل ندارند
-
یک اصولگرا: با تخریب یکدیگر نه فضا انتخاباتی میشود، نه مشارکت بالا میرود
216220
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1791368