یک‌شنبه 4 آذر 1403

وسعت آتش سوزی در تالاب انزلی به 40 هکتار رسید

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
وسعت آتش سوزی در تالاب انزلی به 40 هکتار رسید

وسعت آتشی که از بامداد روز جمعه بر جان نیزارهای تالاب بین المللی انزلی در منطقه چراغ پشتان افتاد به سرعت در حال گسترش است و اکنون به 40 هکتار رسیده است.

به گزارش مشرق، فرماندار انزلی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: حدود 40 هکتار از تالاب انزلی در شعله های آتش می سوزد که با تغییر وزش باد حریق به اطراف پراکنده می شود و در صورت عدم مهار به موقع گستره آتش وسیع تر خواهد شد.

محمد پورخوش سعادت اضافه کرد: در حال حاضر اقدامات اولیه مانند ایجاد راه دسترسی برای رسیدن به آتش درحال انجام است و ستاد بحران شهرستان در انتظار رسیدن بالگردهای آب پاش به منطقه است.

وی ادامه داد: بزودی 2 بالگرد آبپاش سپاه از مدیریت بحران کشور به منطقه آتش سوزی برای اطفاء اعزام می شوند.

اولین آتش سوزی در تالاب انزلی در سال 1401 در 31 تیرماه حادث شد که حدود 15 هکتار از این تالاب را در محدوده روستای کوچک محله طعمه حریق کرد و این دومین آتش سوزی در سال جاری در تالاب انزلی است.

تالاب بین المللی انزلی در سال 1400 شاهد چندین مورد آتش سوزی بزرگ بود که در آن بخش وسیعی از نیزارهای روستاهای شانگهای پرده، روستاهای طالب آباد، لیجارکی و منطقه چراغ پشتان انزلی طعمه آتش شدند که همه این حریق ها به قصد تصرف اراضی و توسط سودجویان انجام شد.

در سال 98 نیز حدود 10 هکتار از نیزار های تالاب بین المللی انزلی توسط سودجویان به آتش کشیده شد. این تالاب بین المللی با مساحتی حدود 20 هزار هکتار که از شمال به انزلی، از جنوب به صومعه‌سرا، از شرق خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است.

تالاب انزلی سال 1354 در فهرست تالاب های بین‌المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید. همچنین سازمان بین‌المللی حیات پرندگان، این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده و جزو تالاب‌های طبیعی و آب شیرین کشور و از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.

تالاب انزلی محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه و مامن پرندگان بومی و مهاجر است، این تالاب که با بیش از 100 گونه پرنده، 50 گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کم‌نظیری دارد، از سال 1354 جزو تالاب‌های بین‌المللی تحت حفاظت شناخته شد و مهم‌ترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر و سالانه پذیرای مسافران بی‌شمار داخلی و جهانگردان خارجی است.