وضعیت آب و هوای تهران | پایتخت از وضعیت بنفش خارج شد
کیفیت هوای تهران در روز یکشنبه، 25 شهریور ماه، با شاخص عددی 80 در وضعیت قابل قبول یا سالم قرار دارد. شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود. بر اساس این تقسیمبندی از عدد صفر تا 50 هوا «پاک»، از 51 تا 100 هوا «قابل قبول یا متوسط»، از 101 تا 150 هوا «ناسالم برای گروههای حساس»، از 151 تا 200 هوا «ناسالم»، از 201 تا 300 هوا «بسیار ناسالم» و از 301 تا 500 شرایط کیفی هوا...
طبق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفی هوای پایتخت در حالی سالم گزارش شده که شب گذشته بارش باران و کاهش دما در اکثر مناطق تهران مشاهده شد. کیفیت هوا در 24 ساعت گذشته با میانگین 136، در وضعیت ناسالم برای گروههای سنی حساس قرار داشت.
بر اساس دادههای ایستگاههای سنجش کیفیت هوا در تهران، 6 ایستگاه در وضعیت پاک، یک ایستگاه شهرداری (منطقه 4) در وضعیت قرمز و ناسالم برای تمامی گروههای سنی و سایر نقاط پایتخت در شرایط نارنجی و زرد قرار دارند.
کیفیت هوا در 24 ساعت گذشته
از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان پنچ روز هوای پاک و 116 روز هوای سالم، 56 روز هوای ناسالم برای گروههای سنی حساس و 2 روز هم هوای ناسالم برای همه گروههای سنی استنشاق کردهاند.
سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی هوا در مجموع 10 روز هوای پاک، 236 روز هوای قابل قبول، 107 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و 12 روز هوای ناسالم برای تمامی گروهها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.
حامد یزدی مهر با اشاره به صدور هشدار زرد آلودگی هوای استان تهران از سوی سازمان هواشناسی، گفت: با توجه به این هشدار از اواخر وقت پنجشنبه شب 28 دی ماه در جنوب و غرب تهران تا روز یکشنبه یکم بهمن ماه در نواحی مرکزی و جنوبی استان شاهد مخاطراتی مانند؛ پایداری هوا، عدم وزش باد قابل ملاحظه، انباشت آلایندههای جوی و در نهایت کاهش کیفیت هوا در نواحی پرتردد شهری و صنعتی خواهیم بود.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی «آلودگی هوا یک بحران جدی و اولویت دار محیطی است»، افزود: با توجه به اینکه موضوع آلودگی هوا در این برهه زمانی به یک بحران تبدیل شده، نیازمند آن هستیم که در یک چارچوب مدیریت شده به آن پرداخته شود.
وی با اشاره به اینکه از جمله موارد آلایندگی هوا میتوان به منابع طبیعی و مصنوعی و عوامل اقلیمی اشاره داشته باشیم، اظهارکرد: واحدهای صنعتی و تولیدی، وجود کورهها، دود و آلودگی ناشی از سوزاندن بقایای کشاورزی و وسایل نقلیه و سوخت غیراستاندارد و مازوت سوزی از جمله منابع مصنوعی آلودگی هوا هستند، که سهم بیشتری را به خود اختصاص داده اند، لذا میتوان با یک مدیریت منسجم از میزان اثرات پیدا و پنهان این مخاطرات بکاهیم.
یزدی مهر با بیان اینکه در زمان اعلام هشدارهای آلودگی هوا توصیه اکید مدیریت بحران عدم تردد بیماران قلبی و تنفسی، اطفال، بانوان باردار و سالمندان است، اظهار کرد: از شهروندان عزیز که بیشتر در معرض آسیب پذیری با آلودگی هوا هستند میخواهیم در مدت اعلام شده حتماً در منازل خود بمانند و از قرار گرفتن در محیط باز حتیالامکان خودداری کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری تهران در ادامه گفت: شهروندان گرامی توجه داشته باشند در مواقع آلودگی هوا، فضای باز به هیچ عنوان برای انجام حرکتهای ورزشی مناسب نبوده و برای سلامت جسمی افراد خطرناک است.