دوشنبه 5 آذر 1403

وعده هایی که در حد حرف باقی می‌ماند / درخواست مربی بوکس

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
وعده هایی که در حد حرف باقی می‌ماند / درخواست مربی بوکس

بیرجند - ورزش قهرمانی همواره با مشکلات فراوانی روبه‌رو است ولی بیشترین ضربه را ورزشکاران حرفه‌ای از وعده‌های عمل نشده مسئولان می‌خورند.

بیرجند - ورزش قهرمانی همواره با مشکلات فراوانی روبه‌رو است ولی بیشترین ضربه را ورزشکاران حرفه‌ای از وعده‌های عمل نشده مسئولان می‌خورند.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: ورزش قهرمانی همیشه فراز و نشیب‌هایی را برای ورزشکاران به همراه دارد در این مسیر سخت باید افرادی از مسئولان و مربیان باشند تا ورزشکاران به خیالی آسوده به قهرمانی دست پیدا کنند.

مشکل اینجا است که ورزش در خراسان جنوبی موضوعی پیش پا افتاده است که مسئولان به آن اهمیتی نمی‌دهند و تمام سخنان فقط در حد حرف باقی می‌ماند و در این میان ورزشکاران و قهرمانان بااستعداد استان هدر می‌روند و کسی نیست به طور واقعی و صادقانه در این مسیر یاریگر آنها باشد.

این بار خبرگزاری مهر با «سینا فایده»، قهرمان بوکس و دعوت شده به اردوی تیم ملی که 22 سال دارد و دانشجو است، گفت‌وگو کرد تا از مشکلات و کمبودهایی که وجود دارد سخن بگوید.

از چه زمانی به بوکس علاقمند شدید؟

8 سال است که بوکس کار می‌کنم و اولین بار برای عکاسی تبلیغاتی به یک باشگاه بوکس رفتم که در آنجا به این رشته علاقمند شدم و ادامه دادم. اکنون هم برای اولین بار توانستم مقام سوم کشوری را کسب کنم.

در این مسیر چه مشکلات و کمبودهایی داشتید؟

مشکلات خیلی زیاد بود. یکی از این موارد کرونا بود که به دلیل نبود مسابقه و فضایی برای تمرین خیلی عقب افتادیم. همچنین هیچ گونه حمایتی از سوی مسئولان وجود نداشت و تنها کسی که در این مدت از ما حمایت کرد رئیس هیئت استان بود.

من در این مدت که برای مسابقات تمرین می‌کردم در یک زیرزمین با 9 تاتامی کار می‌کردم، بدون هیچ حریف تمرینی و مسئولان فقط برای عکس گرفتن بعد از مدال آمدند و از مشکلات قبل و بعد ورزشکاران اطلاعی ندارند. حتی برای تمرین اگر استادیوم می‌رفتم راه نمی‌دادند و با منت و استعلام از هیئت می‌توانستیم کار کنیم.

اکنون از نظر امکانات مشکلی نداریم و تنها کمبود ما نبود مربی پای کار برای تمام طول سال است و در تمام این مدت رئیس هیئت به عنوان مربی نیز به من کمک کرد.

به عنوان یک ورزشکار تفاوت خراسان جنوبی را با دیگر استان‌ها چگونه دیدید؟

تفاوت ما از زمین تا آسمان بود یک دنیای دیگری بودند. به جد می‌توانم بگویم تا قبل از مدال من خراسان جنوبی در بوکس فقط یک زنگ تفریح برای دیگر استان‌ها بود و حتی نمی‌دانستند بیرجند در کجای کشور قرار دارد و کادر فنی هیچ توجهی به مسابقاتی که خراسان جنوبی در آن شرکت می‌کرد نداشت ولی بعد از مسابقات من و مدال کسب شده توجه کادر فنی نیز به ما جلب شد.

یکی از تفاوت‌های اصلی ما با دیگر استان‌ها در کار تخصصی کردن است یعنی استان‌هایی مانند تهران و زاهدان که قهرمانان بوکس قوی دارند یک تیم یکپارچه با مربی متخصص و همیشگی دارند که شغل مربی همین است، ولی در خراسان جنوبی یک تیم قوی نداریم و در کنار آن یک مربی که همیشه پای کار باشد هم وجود ندارد و فقط 10 روز تا یک ماه قبل از مسابقات کشوری است که مسابقات استانی برگزار و یک تیم تشکیل می‌شود و این در حالی است که تیم و مربی باید در تمام طول سال باهم کار کنند و مسابقات مختلفی برگزار شود و با برنامه‌ریزی دقیق آماده شد؛ به دلیل همین موضوع است که به عنوان مثال از تیم 7 نفره آنها 6 نفر مدال کسب می‌کنند.

درخواست شما برای بهبود وضعیت چیست؟

تنها درخواست من کمک اداره کل برای حضور یک مربی پایه و متخصص است که بتواند در تمام طول سال با برنامه‌ریزی ورزشکاران را از همه نظر احساسی، تمرین و تکنیک و مسائل دیگر برای مسابقات کشوری آماه کند چرا که این موضوع از حد توان یک هیئت خارج است که بتواند چنین هزینه‌های پرداخت کند و لازم است اداره کل ورزش در کنار هیئت قرار گیرد.

همچنین از نظر حمایتی ورزشکاران را اداره ورزش حمایت کامل کنند و اگر قولی داده می‌شو اجرایی شود چرا که من در خودم می‌بینم که در صورت حمایت حتی در سطح آسیایی و جهانی پیشرفت کنم.

چه قول‌هایی به شما داده شده که عملی نشده است؟

بعد از کسب مدال و مراسمی که هیئت برگزار کرد افراد زیادی قول دادند که فقط سه نفر از آن جمع قول خود را عملی کردند که شامل رئیس هیئت استان، هیئت ابوالفضلی بیرجند و آقای ناظری بودند. اداره کل ورزش که فقط عکس گرفتند اصلاً عمل نکردند و وعده آنها هنوز اجرایی نشده است. چند نفر دیگر هم قول هایی دادند که عملیاتی نشده است.

متأسفانه در بیرجند فقط در همان زمان دریافت مدال همه حضور دارند و بعد از آن ورزشکار فراموش می‌شود تا زمانی‌که مدال بعدی را کسب کند و این در حالی است که ورزشکارانی مثل من اکنون نیاز به حمایت دارند چرا که من الان دانشجو هستم و هیچ محل درآمدی برای تأمین نیازهای اصلی ورزشی خود ندارم و ورزش حرفه‌ای نیز بسیار هزینه‌بر است.

توصیه شما برای جوانانی که تازه در این مسیر قدم گذشته‌اند چیست؟

خراسان جنوبی قدر ورزشکار را نمی‌دانند چرا که اگر اینجا مدال جهانی را هم بگیرید کل جهان حمایت می‌کنند به جز خود خراسان جنوبی پس حتماً خود ورزشکاران برنامه‌ریزی دقیقی برای خود داشته باشند و حتی از بیرجند به دیگر استان‌ها بروند.

به نظر شما برای بهبود این وضعیت ورزش استان خراسان جنوبی چه کاری می‌توان انجام داد؟

زیرساخت خیلی مهم است به نظر من تنها راه ورود افراد ورزشی است که سختی این مسیر را چشیده باشند چرا که اکنون مسئولان اصلاً نمی‌دانند ورزش چیست و این خود یکی از مشکلات اصلی ورزش استان است.

در شاخه‌های ورزشی و هیئت‌ها نیز افرادی هستند که ورزشی نیستند و مربیانی اکنون حضور دارند که با زعفران بعد از چند جلسه تمرین مدرک مربی‌گری دریافت کردند و این افراد نمی‌توانند هیچ قهرمانی داشته باشند و دنبال ساخت ورزشکار حرفه‌ای نیستند و همه فقط با حرف خود را بالا می‌کشند.