دوشنبه 5 آذر 1403

وقتی ایستادگی رهبر انقلاب غربی‌ها را به التماس انداخت

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
وقتی ایستادگی رهبر انقلاب غربی‌ها را به التماس انداخت

رهبر انقلاب درباره مذاکرات هسته ای ایران در سال های دولت اصلاحات و مهر و موم تمام تاسیسات هسته‌ای معتقدند هرچه ما تضمین دادیم و عقب نشستیم،‌طرف مقابل با پررویی جلوتر آمد.

سرویس سیاست مشرق - در سال‌های 83 و 84 ایران مذاکراتی را با طرف‌های غربی انجام داد و قبول کرد که به صورت داوطلبانه به مدت شش ماه غنیسازی خود را متوقف کند، اما آنها به این مقدار راضی نبودند.

رهبر انقلاب درباره این مذاکرات و توقعات غربیها میفرمایند:

«در سال 83 و 84 همه‌ی تأسیسات ما تعطیل بود دیگر؛ می‌دانید که کارخانه‌ی یوسی‌اف اصفهان را مُهروموم کرده بودیم به‌خاطر همین مذاکراتی که کرده بودیم و برای اینکه پرونده‌ی جمهوری اسلامی عادی بشود، پرونده‌ی هسته‌ای ایران عادی بشود؛ هر چه ما عقب‌نشینی کردیم، آنها جلو آمدند؛ هر چه ما نرمش به خرج دادیم، آنها تندتر شدند؛ تا بالاخره به هیئت ایرانی گفتند آقا، تضمینی که شما باید بدهید، فقط به یک شکل حاصل می‌شود و آن این است که تمام تأسیسات هسته‌ای‌تان را جمع کنید؛ همه را جمع کنید! کاری شبیه کاری که لیبی انجام داد. تضمین واقعی این است؛ وَالا تضمین صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای شما جور دیگری ممکن نیست؛ فقط همین‌جور ممکن است که شما همه‌ی تأسیسات را حذف [کنید]؛ یعنی این‌جور اینها وارد میدان شدند. حالا کارخانه‌ی اصفهان - که خب یک کارخانه‌ی ابتدائی بود دیگر - تعطیل بود، غنی‌سازی هم اصلاً به معنای حقیقی خودش وجود نداشت؛ حتی ما برای اینکه یک یا دو یا سه سانتریفیوژ داشته باشیم، بحث میکردیم و میگفتند نمیشود! موافقت نمیکردند که ما یک سانتریفیوژ یا دو سانتریفیوژ یا سه سانتریفیوژ داشته باشیم.

بعد، ما دیدیم اینها خیلی دارند زیادی حرف میزنند، زیادی پُررویی می‌کنند، واقعاً دارند وقاحت می‌کنند، گفتیم پس بازی تمام؛ مُهروموم‌ها را شکستیم، کارخانه‌ی یوسی‌اف را راه انداختیم، غنی‌سازی را در نطنز و بعد در جاهای دیگر همین‌طور راه انداختیم، رسیدیم به بیست درصد؛ یعنی ما از سه‌ونیم درصدی که اینها اجازه نمی‌دادند حرکت کردیم و جوانهای مؤمن ما توانستند غنی‌سازی بیست درصد را تأمین کنند و کارهای فراوانی که در جریان هستید و میدانید.

وقتی‌که به اینجا رسیدیم، اینها آمدند با اصرار، به یک معنا با التماس به ما گفتند که خیلی خب، حالا شما بیایید قبول کنید که بیست درصد را انجام ندهید، مثلاً پنج هزار یا شش هزار سانتریفیوژ داشته باشید - حالا اینها همانهایی بودند که سه سانتریفیوژ یا دو سانتریفیوژ را هم اجازه نمیدادند - [میگفتند] عیب ندارد؛ بیایید غنی‌سازی بکنید، مثلاً شش هزار سانتریفیوژ داشته باشید یا فلان مقدار غنی‌سازیِ سه‌ونیم درصد را داشته باشید؛ اینها همان‌ها هستند.»[1]

[1]-https://farsi.khamenei.ir/memory-content?id=44420