وقتی سر نخواستن اکران فیلم دعواست
تهران - ایرنا - هرچند خبر بازگشایی سینماها بعد از چهارماه حتما به مذاق بسیاری خوش آمد اما بیمیلی تهیهکنندگان بهدلیل ریسک بالای اکران فیلم در این زمان خیلی زود شیرینی خبر فعالیت مجدد سینماها را تحتالشعاع قرار داده است.
روزهای پایانی بهمن ماه سال گذشته وقتی بعد از گمانهزنیهای رسانهای فراوان، 6 فیلم اکران نوروز مشخص شدند، شاید هیچگاه تهیهکنندگان ناراضی از این انتخابها فکرش را هم نمیکردند که اینقدر خوش شانس بوده باشند.
یعنی کرونا، این ویروس کووید 19 که دارد همه تلاش خود را میکند تا خودش را به کووید 20 هم پیوند بزند بلایی بر سر هنر هفتم دنیا آورده است که حالا دعوای تهیهکنندگان بر سر اکران نکردن فیلمهایشان شده است.
ماجرای این دعوا برای نخواستن اکران هم از این قرار است که وقتی فقط یک روز از انتخاب 6 فیلم شنای پروانه، لامینور، لاله، بازیوو، پسرکشی، زنها فرشتهاند و خوب، بد جلف 2 برای اکران نوروز مشخص شده بود سینماها تعطیل شد و بعد از چند بار تمدید تعطیلی در سال گذشته حالا قرار است در نخستین روز تابستان امسال دوباره بازگشایی شود. البته با شرط بلیت فروشی 50 درصد ظرفیت و این تصمیم در شرایط ترس مردم از کرونا و مشکلات اقتصادیای که کرونا طی چند ماه اخیر با خود به همراه داشته، تهیه کنندگان سینما را به این تفکر واداشته که کلا قید اکران فیلم خود حداقل تا پاییز بزنند.
در نخستین اظهارنظر نیز محسن چگینی تهیهکننده فیلم «خوب، بد، جلف 2» گفته که بهتر است اولین اکران سال پس از بازگشایی سینماها در تیرماه با فیلمهایی باشد که سازندگانشان تمایل به این کار دارند. در شرایط فعلی قصد اکران فیلم را نداریم البته هنوز صحبتی هم با ما نشده و باید ببینیم شرایط اکران چطور است، چون وقتی 50 درصد ظرفیت سالنها قرار است به کار گرفته شود، فروش فیلمها نصف خواهد شد پس شرایط برای فیلم ما مثل گذشته نیست.
اما ماجرا به اینجا ختم نمیشود و محمدمهدی طباطبایینژاد معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در تازهترین اظهارنظر گفته که بعد از بازگشایی سینماها فیلمهایی که تا پیش از این برای نمایش انتخاب شدهاند، مجددا گزینه اول اکران در سینما هستند.
البته معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی فکری هم برای بیمیلی و بیعلاقگی تهیهکنندگان برای اکران در این زمان کرده و گفته، فیلمهایی که اکران خود را به تعویق بیاندازند، 6 ماه از اکران در سینماها منع میشوند. یعنی بر مبنای نظامنامه اکران، اگر فیلمی که به سبد اکران آمده، در میانه راه انصراف دهد، قاعدتا 6 ماه حق اکران مجدد و به طور کلی حق اکران عید را ندارد.
طباطبایینژاد این را هم گفته از آثاری که در این زمان اکران خواهند شد به شکلهای مختلف توسط سازمان سینمایی حمایت خواهد شد که به نظر میرسد این حمایتها به افزایش زمان اکران و اختصاص سالن سینمای بیشتر ختم شود.
اما سوال دیگری که بعد از بازگشایی سینماها به ذهن میرسد اینکه تکلیف اکران آنلاین چه خواهد شد. یعنی بعد از بازگشایی سینماها طرحهایی ماند اکران آنلاین فیلمها یا سینما ماشین همچنان ادامه خواهد داشت؟ طرحهایی که به نظر میرسد همچنان قابلیت ادامه خواهند داشت و باید با حمایت درست به یک گونه جدید در اکران فیلمهایی سینمایی تبدیل شود.
*س_برچسبها_س*