ویدئوی جنجالی آزمایش سیستم خودران تسلا بر روی دو کودک که توسط یوتوب حذف شد!
اخیرا یوتیوب ویدئویی در خصوص آزمایش قابلیتهای خودران خودروی تسلا را از پلتفرم خود حذف کرده است. در این ویدئو راننده قصد دارد بررسی کند که آیا یک خودروی خودران تسلا در صورت مواجه شدن با کودکان توقف میکند یا خیر.
آزمایش سیستم خودران تسلا
اخیرا یوتیوب ویدئویی در خصوص آزمایش قابلیتهای خودران خودروی تسلا را از پلتفرم خود حذف کرده است. در این ویدئو راننده قصد دارد بررسی کند که آیا یک خودروی خودران تسلا در صورت مواجه شدن با کودکان توقف میکند یا خیر.
این ویدئو با عنوان «آیا نسخه بتای قابلیت خودران تسلا با کودکان تصادف میکند؟» ابتدا در کانال YouTube Whole Mars Catalog پست شد. در این ویدئو تاد پارک (مالک و سرمایهگذار تسلا) را میبینیم که قابلیت تمام خودران (FSD) را بر روی کودکان آزمایش میکند.
در ویدئوی منتشر شده «پارک» یک خودروی تسلا مدل 3 را به سمت یکی از فرزندانش که در جاده ایستاده است میراند و بار دیگر به سمت فرزند دیگرش که در حال عبور از خیابان است، حرکت میکند. در هر دو بار خودرو پیش از رسیدن به کودکان متوقف میشود. همانطور که در صفحه پشتیبانی یوتیوب توضیح داده شده است، این پلتفرم قوانین خاصی در برابر محتوایی دارد که سلامت عاطفی و جسمی خردسالان را به خطر میاندازد. از جمله این محتواها میتوان به بدلکاری، جرات یا شوخیهای خطرناک اشاره کرد.
دانلود ویدیو«آیوی چوی» سخنگوی یوتیوب میگوید: «این ویدئو خطمشیهای آنها را در قبال محتوای مضر و خطرناک نقض میکند و این پلتفرم اجازه انتشار محتوایی که یک خردسال در فعالیتهای خطرناک شرکت کند و یا آنها را به انجام فعالیتهای خطرناک تشویق کند، را نمیدهد.» در نهایت یوتیوب تصمیم به حذف این ویدئو گرفته است. «پارک» در این خصوص میگوید: «من قبلا نسخه بتای FSD را امتحان کرده بودم و اطمینان داشتم که زندگی فرزندانم در طول این آزمایش به خطر نمیافتد. من کاملا مطمئن بودم که این خودرو، کودکانم را شناسایی میکند. علاوه بر این خودم نیز کنترل ترمز خودرو را در دست داشتم تا در صورت لزوم ترمز کنم.»
از تاریخ 18 آگوست، این ویدئو بیش از 60000 بار در یوتیوب مشاهده شده است. این ویدئو در توئیتر نیز منتشر شده است و همچنان نیز در این شبکه اجتماعی در دسترس قرار دارد. اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراهها (NHTSA) با انتشار بیانیهای در پاسخ به این ویدئو اعلام کرد: «هیچ کس نباید جان خود یا زندگی شخص دیگری را برای آزمایش عملکرد فناوری خودرو به خطر بیندازد. مصرف کنندگان هرگز نباید سناریوهای آزمایشی ایجاد کنند و از کودکان برای آزمایش چنینی مواردی استفاده کنند.»
نرم افزار FSD تسلا یک وسیله نقلیه را کاملاً خودمختار نخواهد کرد. هنگامی که تسلا تشخیص داد که یک راننده دارای امتیاز ایمنی خاصی است، دسترسی به FSD بتا را باز میکند و به راننده این امکان را میدهد که با استفاده از Autopilot، سیستم پیشرفته کمک راننده خودرو (ADAS) خودرو را به سمت مقصد موردنظر براند. راننده همچنان باید دست خود را روی فرمان نگه داشته و در صورت لزوم آماده کنترل خودرو باشد. این نرم افزار به دارندگان خودروهای تسلا با مبلغ 12000 دلار (یا 199 دلار اشتراک در ماه) ارائه میشود.