یک‌شنبه 4 آذر 1403

ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس)

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس)

ویکوو کاپکا ظاهری بسیار عجیب و متفاوت برای دهه 30 میلادی داشت، البته در دوران کنونی نیز ظاهر این خودرو برای مخاطبی که تصویر آن را مشاهده می کند، اصلا متعارف نیست و بسیار جلب توجه می کند.

عصر ایران- ویکوو نام یک برند خودرویی است که جز ناشناخته ترین های این صنعت به شمار می رود. برند ویکوو در واقع ترکیبی از بخش ابتدایی Wichterle & Kovik است. این کمپانی خودروسازی در پرستیه یو جمهوری چک کار خود را آغاز کرد و در فاصله سال های 1925 تا 1937 به تولید کامیون و خودرو مشغول بود.

اما علت اشاره به نام این خودروساز به محصول متفاوت و شاخص آن مربوط می شود که در سال 1931 در خانواده 35 ویکوو و با نام کاپکا معرفی شد. بدین ترتیب نام دقیق و کامل خودروی مذکور می شود: ویکوو 35 کاپکا مدل 1931

ویکوو کاپکا ظاهری بسیار عجیب و متفاوت برای دهه 30 میلادی داشت، البته در دوران کنونی نیز ظاهر این خودرو برای مخاطبی که تصویر آن را مشاهده می کند، اصلا متعارف نیست و بسیار جلب توجه می کند.

کاپکا در واقع بر پایه شاسی ویکوو 35 توسعه یافت. هدف طراحان کاپکا دستیابی به سطح جدید از یک خودروی ائروداینامیک برای تولید انبوه بود اما این در نهایت این پروژه به موفقیت نرسید. به رغم آنکه ویکوو کاپکا به خوبی هم در نمونه های اولیه تولید شد اما قیمت بالا، مصرف سوخت غیر بهینه و مواردی از این قبیل موجب شد تا در نهایت پروژه متوقف شود. در نهایت فقط 6 دستگاه ویکوو 35 کاپکا تولید شد.

اما در تاریخ صنعت خودرو همواره از کاپکا به عنوان یک پروژه بسیار جسورانه یاد می شود. جالب است بدانید بخش مهمی از ساختار بدنه کاپکا چوبی بود که روی شاسی ویکوو 35 قرار گرفت و سپس با ورق فلزی پوشانده شد.

با توجه به شکل متفاوت دماغه ویکوو کاپکا، برای آن یک رادیاتور جدید و همچنین باک جدید طراحی شد.

ویکوو 35 کاپکا

شکل جدید بدنه کاپکا موجب افزایش 100 کیلوگرمی وزن آن در مقایسه با سدان استاندارد ویکوو 35 شد که همین مساله اثر مهمی در افزایش مصرف سوخت و فرمان پذیری آن داشت.

ویکوو 35 کاپکا در فاصله بین محورها، شاخص 2800 میلیمتر را ثبت کرد. وزن خودرو نیز 120 کیلوگرم اشاره شده است. فاصله بین چرخ های یک محور در جلو و عقب نیز 1280 میلیمتر ثبت شده است.

پیشرانه در قسمت جلو قرار داشت و برای سیستم خنک کننده آن از مایع استفاده شد. تپنده 4 سیلندر 1743 سی سی آن با یک کاربراتور زنیت برابر با 35 اسب بخار خروجی و 114 نیوتن متر گشتاور را ثبت کرد.

تماشاخانه

ببینید | فستیوال عجیب در اسپانیا / اسب‌هایی که برای سلامتی از میان دود و آتش عبور می‌کنند

جنگ اوکراین: روس‌ها دست به دامن نوشابه های ایرانی شدند / آیا زرادخانه تسلیحاتی مسکو ته کشیده است؟ (عکس)

فیلم های دیگر docReady(function () { if (window.innerWidth کانال عصر ایران در تلگرام
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس) 2
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس) 3
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس) 4
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس) 5
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس) 6
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس) 7
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس) 8
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس) 9
ویکوو کاپکا؛ یادگار جسورانه صنعت خودرو! (+ عکس) 10