"ویکی وحدت" تلاشی دیجیتالی برای پیشگیری از "طرحهای ضد تقریب"
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی میگوید: ویکی وحدت با عمق بخشیدن به شناخت متدینان عالم از یکدیگر از طرحهای «ضد تقریب» و «تبعید» مذاهب و ادیان جلوگیری میکند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزلری تسنیم، حجتالاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سخنرانی خود در هفتمین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در کاخ استقلال پایتخت قزاقستان، گفته است "آنچه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را بر آن داشته تا طرح «ویکی وحدت» و طرحهای مطالعاتی پیرامون دستیابی به طرحهای مشترک را دنبال کند، نقاط مشترک بسیارما با دیگر متدینان است."
نماینده ایران به هفتمین کنگره "رهبران ادیان جهانی و سنتی" میرودویکی وحدت (دانشنامه وحدت مذاهب اسلامی)، دانشنامهای است دیجیتالی (اینترنتی، الکترونیکی، مجازی) و وابسته به مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که در زمینه فرهنگسازی وحدت امت اسلامی و در مجال تقریب مذاهب اسلامی فعالیت خود را آغاز کرده است.
هدف آن بیان مفاهیم، واژگان، اصطلاحات، شخصیت ها، مؤسسات، کتب و... در زمینه وحدت و متکفل تمامی تراث تولید شده در این زمینه است.
این دانشنامه با در نظر گرفتن دو سطح عموم مخاطبین و نیز مخاطبین خاص به تولید محتواهای مرتبط با مقوله وحدت اسلامی و تقریب میان مذاهب اسلامی میپردازد.
رویکرد ویکی وحدت ارائه مطالب از منابع معتبر عندالفریقین (شیعیان و اهلسنت) و عدم دامن زدن به مسائلی است که موجب اختلافات مذهبی شود.
نویسندگان دانشنامه مجازی وحدت اسلامی از ارائه نظرات شخصی میپرهیزند و قضاوت درباره موارد اختلافی علمی و تاریخی را بر عهده خوانندگان میگذارند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در هفتمین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی درباره لزوم شناخت متدینان از یکدیگر گفته است "باید تلاش کنیم که «دیگری» را بهتر بشناسیم و راههایی برای همدلی، همکاری و همزیستی مشترک بیابیم. این یکی از موارد «تقریب» مذاهب و ادیان است."
او در این زمینه افزوده است "شناخت عمیق متدینان از یکدیگر راه را بر جهل، تعصب، توهین و خشونت بیحاصل خواهد بست؛ چرا که وقتی دینی را آن گونه که هست بشناسیم دیگران نمیتوانند با پیرایههای دروغین بر حسن یا قبح آن بیفزایند و از گلآلودگی این جهالتها و تعصبها از طریق تولید جنگ و نزاع، منافع خود را دست یابند. این امر طرحهای «ضد تقریب» را پیشگیری میکند و اگر تعبیر درستی باشد، از «تبعید» مذاهب و ادیان جلوگیری خواهد کرد."
شهریاری همچنین گفته است "از دیدگاه ارزشی، در جهانی که دشمنان در صددند تا میراث اسلامی و دارایی مستضعفان در جهان اسلام را به یغما ببرند، «بهرهمندی از عقلانیت همراه با مدارا» بهترین روش مواجهه با ادیان و اقوام متنوع و فرق فراوان است."
وی افزوده است "تحمل عقیده مخالف و جلوگیری از خشونت و توهین در مواجهه با یکدیگر، دنیایی سودمندتر و آرامتر را برای همه مسلمانان رقم خواهد زد."
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه قرآن کریم مسلمانان را از تفرق و اختلاف برحذر داشته و چنگ زدن به ریسمان الهی را برای دستیابی به امت واحده اسلامی واجب دانسته، گفته است "سنت نبوی و مکتب اهل البیت علیهم السلام نیز ابراز شهادتین را برای قبول اسلام کافی دانسته و سعادتمند بودن را یک سلوک تکاملی مستمر در مسیر زندگی معرفی کرده است."
حجتالاسلام نواب: همبستگی اسلامی سیره امام حسین (ع) است / وحدت نیازمند جهاد تبیین است تجلی وحدت شیعه و سنی در کاروان محبین آل رسول (ص) + تصاویر وحدت شیعه و سنی در خدمترسانی به زائران پاکستانی امام جمعه موقت بجنورد: اربعین نقطه تجلی وحدت امت اسلامی است وحدت بین مذاهب برای خدمترسانی به زوار اربعین را باید به تصویر کشید محبت امام حسین (ع) در بین تمام فرق اسلامی محور وحدت و برادری است