شنبه 29 دی 1403

پادشاه رمزارزها در قله 100 هزار دلاری

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
پادشاه رمزارزها در قله 100 هزار دلاری

دنیای اقتصاد: پنج غول وال‌استریت که زمانی تصور می‌کردند تب تند بیت‌کوین زود خاموش می‌شود، اکنون در مورد آن چه می‌گویند؟

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد: حدود 15 سال طول کشید تا ارزش بیت‌کوین از صفر زمان معرفی، به 100 هزار دلار برسد. در طول مسیر، این ارز دیجیتال صعود و سقوط‌های عجیبی را تجربه کرده است.

دولت آمریکا به تازگی آغوش خود را به روی این دارایی باز کرده است، با این حال برخی از بزرگ‌ترین چهره‌های وال‌استریت هنوز از ارزش آن مطمئن نیستند.

بزرگ‌ترین ارز دیجیتال جهان با امید به شکوفایی صنعت دارایی‌های دیجیتال در دولت دوم دونالد ترامپ، تقویت شده است. اشتیاق سرمایه‌گذاران نسبت به رنسانس ارزهای دیجیتال، ارزش دیگر توکن‌ها را نیز افزایش داده و ارزش بازار ارزهای دیجیتال را به 4 تریلیون دلار رسانده است.

با افزایش قیمت‌ها و سرمایه‌گذاری شرکت‌های کریپتو با پول نقد، برخی از بزرگترین بانک‌ها و مدیران دارایی در وال استریت در تلاش هستند تا از موج جدید سرمایه‌گذاری‌ها عقب نمانند.

برخی دیگر همچنان از چیزی که به عنوان حباب می‌بینند، کماکان دوری می‌کنند. در گزارشی که وال‌استریت ژورنال نوشته است، تغییر دیدگاه برخی از بزرگترین سرمایه‌گذاران جهان در طول زمان مرور شده است

جیمی دایمن

مدیرعامل جی‌پی مورگان هرگز طرفدار بیت‌کوین نبوده است. در سال 2017، او این توکن را کلاهبرداری نامید و گفت که هر کارمند جی‌پی مورگان را که تحت نظر این بانک، بیت‌کوین معامله کند، اخراج خواهد کرد. در جلسات کنگره، او از ارزهای رمزنگاری‌شده تحت عنوان «طرح‌های پانزی» یاد کرد و از دولت خواست که مانع گسترش فعالیت آنها شود.

حتی با پیوستن جی‌پی مورگان به پیشگامان پذیرش نهادی بیت‌کوین، جیمی دایمن، شک شخصی خود نسبت به بیت‌کوین را تا به امروز حفظ کرده و به تازگی در مصاحبه‌ای گفته است: بیت‌کوین مانند یک اسباب بازی (پت راک: سنگ خانگی) بی‌فایده است.

لارنس فینک

مدیر اجرایی بلک‌راک در گذشته نسبت به بیت‌کوین بدبین بود و در سال 2017 آن را «شاخص پولشویی» خواند و سپس ارزهای دیجیتال را به عنوان چیزی که مشتریانش به دنبال خرید آن نیستند، رد می‌کرد.

این روزها فینک که شرکتش بزرگترین صندوق بیت‌کوین جهان را در اختیار دارد، می‌گوید پس از مطالعاتی که داشته نظرش در مورد ارز دیجیتال تغییر یافته است. در حال حاضر، به نظر فینک، بیت‌کوین دارایی مشروعی است که بازدهی مستقلی از دارایی‌های سنتی ایجاد می‌کند.

کنت گریفین

رئیس صندوق تامینی سیتادل، سال‌های سال روند بیت‌کوین را حباب سوداگرانه می‌خواند و در مورد آن هشدار می‌داد. وی مانند بسیاری از منتقدان، آن را با شیدایی گل لاله قرن هفدهم مقایسه کرده است.

گریفین اکنون قضاوت قبلی خود در مورد بیت‌کوین را «اشتباه» می‌نامد، اما هنوز سودمندی اقتصادی ارز مجازی را زیر سوال می‌برد.

او به تازگی در نشستی به میزبانی نیویورک تایمز گفت: «ای کاش چیزی می خریدم که 100 برابر قیمتی که چند سال پیش داشت، معامله می‌شود.»

وارن بافت

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل برکشایر هاتاوی از منتقدان قدیمی بیت‌کوین بوده است. یکی از کوبنده‌ترین نظرات او در مورد ارز دیجیتال در جلسه سالانه برکشایر در سال 2018 بیان شد، زمانی که او بیت‌کوین را به عنوان «سم موش» توصیف کرد و سپس گفت حاضر نیست تمام بیت‌کوین‌های جهان را به 25 دلار بخرد.

به‌نظر می‌رسد تغییر خاصی در نگرش بافت به وجود نیامده است، او در مصاحبه‌ای با CNBC در آوریل 2023 موضع انتقادی خود را در مورد بیت‌کوین تایید کرد و علاقه به کریپتو را به جذابیت قمار برای آمریکایی‌ها نسبت داد.

ری دالیو

بنیانگذار بریج‌واتر نیز در سال 2017 مانند سایر بزرگان، رشد بیت‌کوین را «حباب سوداگرانه» می‌دانست؛ اما این مدیر صندوق سرمایه‌گذاری در طول سال‌ها نسبت به ارز دیجیتال خوش‌بین‌تر شده است.

به تازگی اما به‌نظر می‌رسد وی نگران آینده بیت‌کوین شده است. او می‌گوید: «بزرگترین مشکل بیت‌کوین این است که موفق است و این موفقیت آن را در معرض خطر قرار می‌دهد.»