پاسخ نمایندگان مجلس دهم به یک سوال؛ پس از دوران نمایندگی چه میکنید؟ + جدول
اقتصادنیوز: بیش از 70 درصد ترکیب مجلس یازدهم تغییر کرده است. نمایندگان زیادی باید کوله بار خود را از بهارستان جمع کنند؛ اما آنها به کجا کوچ خواهند کرد و آینده شغلی هرکدام چگونه رقم خواهد خورد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، شوک اولیه در یازدهمین دوره انتخابات مجلس آنجا وارد شد که صلاحیت حدود 90 نماینده فعلی یعنی نزدیک به یک سوم مجلس دهمیها از سوی شورای نگهبان رد شد، اقدامی بی سابقه از سوی بالاترین دستگاه نظارتی در انتخابات که پیامی روشن و واضح داشت مبنی براینکه مجلس یازدهم با ترکیب و تغییرات زیادی روی کار خواهد آمد. در لیست ردصلاحیت شدگان کم نبودند نمایندگانی که سال های زیادی را در مسیر بهارستان طی طریق کرده بودند و حال با تصمیم شورای نگهبان باید تغییر مسیر می دادند.
انتخابات در نهایت در دوم اسفند ماه برگزار شد و گرچه اصولگرایان در دقایق 90 به لیست رسیدند و شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان هم لیستی به انتخابات عرضه نکرد اما بازار لیست های انتخاباتی کم بود. نتیجه انتخابات اما همان پیش بینی قبل انتخاباتی را محقق ساخت و تغییر بیش از 80 درصدی کرسیهای سبز پارلمان رقم خورد و براساس آمارهای ستاد انتخابات کشور از مجموع منتخبین دوره یازدهم مجلس 177 نفر برای اولین بار انتخاب شده اند، 56 نفر نمایندگان فعلی هستند و 102 نفر از نمایندگان ادوار مجلس هستند که نمایندگان مجلس کنونی را نیز در بر می گیرد.
اما 7 خرداد که برسد اکثریت مجلس دهمی ها باید با هرم سبز پارلمان خداحافظی کنند. اما روزگار این نمایندگان در ایام پساپارلمان چگونه خواهد گذشت؟ آنها چه برنامهای برای آینده شغلی و فعالیت سیاسی خود دارند؟ آیا با دور شدن از پارلمان دنیای سیاست را هم رها خواهند کرد یا از دور بازهم دستی بر آتش خواهند داشت و... این ها سوالاتی بودند که با برخی نمایندگان مجلس دهمی که دیگر در مجلس بعدی حضور ندارند در میان گذاشتیم.
بازگشت به دانشگاه
بسیاری از نمایندگان مجلس در ادوار گذشته و مجلس فعلی از اعضای هیئت علمی دانشگاهها بوده اند که در دوران حضور در مجلس هم تدریس و دانشگاه را رها نکرده اند. محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب و پر سروصدای این مجلس از جمله همان نمایندگان است. او به خبرآنلاین می گوید؛ «کار اصلی ام تدریس در دانشگاه است و حالا هم مجددا به دانشگاه باز خواهم گشت.» محمود صادقی البته وکیل دادگستری هم هست و میگوید که این شغل را هم ادامه خواهد داد.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی هم که این دوره با ردصلاحیت روبرو شد، بعد از دو دوره حضور در پارلمان، می گوید که بعد از پایان مجلس دهم به تدریس در دانشگاه ادامه خواهد داد.
هادی قوامی هم بعد از 12 سال تکیه بر صندلی سبز بهارستان، قرار نیست در 4 سال آینده در پارلمان حضور داشته باشد. او در گفتگویی با خبرآنلاین می گوید عضو هییت علمی دانشگاه فردوسی است و به تدریس در دانشگاه ادامه خواهد داد.
فعالیت سیاسی و رسانهای
پارلمان در ادوار 10 گانه خود شاهد حضور چهره هایی بوده که فعالیت سیاسی، حزبی و البته رسانه ای آنها بیرون از پارلمان هم مشهود و محسوس بوده است، چهره هایی که راه بازی های سیاسی و حزبی را خوب یاد گرفته اند و گاها در نتیجه همین معادلات راهی بهارستان شده اند و البته گاهی همین معادلات دست آنها را از کرسی نمایندگی کوتاه کرده است.
مجلس دهم هم این قسم نمایندگان حزبی - رسانه ای را به خود دید، مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری و مدیرمسئول روزنامه مردمسالاری، الیاس حضرتی عضو حزب اعتماد ملی و مدیرمسئول روزنامه اعتماد و محمدعلی وکیلی فعال سیاسی اصلاحطلب و مدیرمسئول روزنامه ابتکار از جمله این چهره بودند که بعید به نظر نمی رسد با دور شدن از پارلمان به فعالیت های حزبی و رسانه ای خود بیشتر مشغول شوند.
وکیلی در همین رابطه به خبرآنلاین میگوید: «اولویت اول من این است که کار رسانهای انجام دهم و درعین حال اگر جایی به کمک من نیاز باشد آماده خواهم بود اما اولویت من پیگیری جدی کار رسانهای است.»
او با اشاره به ادامه فعالیت سیاسی خود بعد از حضور در مجلس دهم تاکید می کند؛ «امروز نیازمند این هستیم که راه طی شده اصلاحطلبی نقد و آسیبشناسی شود و از نسخه نواصلاحطلبی نیز رونمایی شود و این امور را با توجه به تجربهی در مجلس بودن پیگیری خواهم کرد.»
محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب این مجلس هم به خبرآنلاین می گوید که علاوه بر تدریس در دانشگاه و کار وکالت، دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها است و در آن قالب هم فعالیتهای سیاسی خود را پیگیری خواهد کرد.
سلام بر روزهای بازنشستگی
قانون منع به کارگیری بازنشستگان از جمله قوانین پر سر و صدای مجلس دهم بود که باعث استعفا و کنار گذاشتن بسیاری از چهرههای با سابقه در حوزه ها و بخش های مختلف در کشور شد و حواشی زیادی نیز به دنبال داشت. حالا با پایان دوران این مجلس شاید خیلیها منتظر پایبندی به اجرای این قانون توسط نمایندگانی باشند که این قانون را به تصویب رساندند.
محسن کوهکن، نماینده اصولگرای و چند دوره ای مجلس که این دوره با مهر ردصلاحیت روبرو شد با اشاره به همین موضوع، میگوید: «من بازنشسته هستم و خود ما در مجلس تصویب کردیم که از بازنشستگان استفاده نشود. البته من حدود 16 سال است که پروانه وکالت پایه یک دادگستری دارم و اگر کاری انجام دهم به طور شخصی و در این حوزه خواهد بود.»
آغاز فعالیتهای اقتصادی
برخی نمایندگان مجلس در دورههای مختلف بعد از پایان حضور در پارلمان به فعالیتهای اقتصادی روی آورده اند و شاید نمایندگی مجلس فرصت هایی را هم برای آنها فراهم کرده باشد. در همین راستا، محمدعلی پورمختار هم که سابقه حضور در مجالس نهم و دهم را دارد به خبرآنلاین میگوید: «علاقه دارم در امر تولید و رونق تولید ورود کنم البته باید ببینیم شرایط کشور اقتضا می کند که از تجارب حضور در مجلس در این زمینه استفاده کنم یا خیر.»
بازگشت دوباره به وزارتخانهها
برخی از وکلای ملت نیز پیش از حضور در پارلمان در وزارتخانهها مشغول به فعالیت بودند و حالا میگویند که قصد دارند بعد از پایان این دوره از مجلس مجددا به همان وزارتخانه بازگردند. هرچند بعید به نظر نمی رسد که پست و منصب آنها با شرایط پیش از حضور در پارلمان تفاوت کند.
در همین رابطه محمدجواد کولیوند به خبرآنلاین میگوید: «من کارمند رسمی وزارت خارجه هستم و دو دوره در مجلس هم از این وزارت خانه مامور بودم. طبیعتا بعد از اتمام مجلس دهم به همین وزارت خانه بازخواهم گشت. البته پیشنهادهایی از وزارت خانه های دیگر هم داشتم اما ترجیحم بازگشت به آنجاست.»
مهرداد لاهوتی هم که سابقه حضور در مجالس هشتم، نهم و دهم را در کارنامه دارد به خبرآنلاین میگوید: «من نیروی وزارت کشور هستم و از نظر قانونی باید به این وزارت خانه و دستگاه سازمانی بازگردم اما اینکه در چه جایگاه و سمتی خواهد بود مشخص نیست و تصمیم گیری خواهد شد.»
در جدول زیر پاسخ 11 نماینده مجلس دهم به خبرآنلاین درباره برنامه ای که برای روزگار پساپارلمانی خود دارند را میخوانید؛
نام نماینده حوزه انتخابیه روزگار پساپارلمانی محمود صادقی تهران کار اصلی من در دانشگاه است و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس هستم. وکیل دادگستری هم هستم و در کنار دانشگاه در این حوزه هم فعال خواهم بود. در عین حال دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها هستم و در آن قالب هم فعالیتهای سیاسی خود را پیگیری خواهم کرد. محسن کوهکن لنجان من بازنشسته هستم. خود ما در مجلس تصویب کردیم که از بازنشستگان استفاده نشود. اما من حدود 16 سال است که پروانه وکالت پایه یک دادگستری دارم و اگر کاری انجام دهم به طور شخصی و در این حوزه خواهد بود. پروانه مافی تهران هروقت مجلس دهم تمام شد متوجه میشوید. محمدجواد کولیوند کرج من کارمند رسمی وزارت خارجه هستم و دو دوره در مجلس هم از این وزارتخانه مامور بودم. طبیعتا بعد از اتمام مجلس دهم به همین وزارتخانه بازخواهم گشت. البته پیشنهادهایی از وزارت خانه های دیگر هم داشتم اما ترجیحم بازگشت به آنجا و بعد هر تصمیمگیری دیگر است. غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی رشت من به تدریس در دانشگاه ادامه خواهم داد. غلامرضا کاتب گرمسار هنوز مشخص نیست. هادی قوامی اسفراین من عضو هییت علمی دانشگاه فردوسی هستم و به تدریس در دانشگاه ادامه میدهم. محمدعلی پورمختار بهار و کبودرآهنگ من قبل از حضور در مجلس دفتر وکالت داشتم و اگر در دستگاههای اداری مشغول نشوم در حوزه وکالت، مسائل حقوقی و تدریس و امور دانشگاهی فعالیت خود را ادامه خواهم داد. اگرچه علاقه دارم در امر تولید و رونق تولید هم ورود کنم تا ببینیم شرایط کشور اقتضا میکند که ما از تجارب حضور در مجلس در این زمینه استفاده کنیم یا خیر. فرهاد تجری قصرشیرین نیروی دستگاه قضایی بوده و هستم و به فعالیت در این دستگاه ادامه میدهم. مهرداد لاهوتی لنگرود من نیروی وزارت کشور هستم و از نظر قانونی باید به این وزارتخانه و دستگاه سازمانی بازگردم اما اینکه در چه جایگاه و سمتی خواهد بود مشخص نیست و تصمیم گیری خواهد شد. محمدعلی وکیلی تهران اولویت اول من این است که کار رسانهای انجام دهم و درعین حال اگر جایی به کمک من نیاز باشد آماده خواهم بود اما اولیت من قطعا پیگیری جدی کار رسانهای است چراکه امروز نیازمند این هستیم که راه طی شده اصلاحطلبی نقد و آسیبشناسی شود و نسخه نواصلاح طلبی رونمایی شود و این امور را با توجه به تجربه در مجلس بودن پیگیری خواهم کرد. این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند