چهارشنبه 16 آبان 1403

پاکدل: نباید بین فوتبال و سایر رشته‌ها تفاوت باشد / جامعه هندبال می‌پرسد چرا حقوق این رشته را مطالبه نمی‌کنید؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پاکدل: نباید بین فوتبال و سایر رشته‌ها تفاوت باشد / جامعه هندبال می‌پرسد چرا حقوق این رشته را مطالبه نمی‌کنید؟

علیرضا پاکدل رئیس فدراسیون هندبال در گفت‌وگوی تفصیلی با تسنیم درخصوص افتخارات این رشته در سال گذشته و مهم‌ترین اهداف هندبال در سال 1401 مطالبی را بیان کرد.

- اخبار ورزشی -

محیا شهسواری - به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، هندبال ایران در سال 1400 موفقیت‌های چشم گیری را کسب کرد که می‌توان به حضور تیم هندبال زنان در مسابقات قهرمانی جهان برای نخستین بار اشاره کرد. پس از آن تیم مردان نیز با کسب رده چهارم آسیا برای دومین بار جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان در سوئد - لهستان را به دست آورد. در آخرین روزهای سال نیز تیم هندبال جوانان کشورمان در بخش دختران برای نخستین بار نایب قهرمان آسیا شد و به عنوان سومین تیم هندبال، راهی مسابقات قهرمانی جهان شد. سال 1401 نیز برای هندبال ایران با قهرمانی تیم نوجوانان در مسابقات قهرمانی دختران آسیا و میزبانی ایران در مسابقات قهرمانی ساحلی بزرگسالان و نوجوانان آغاز شد تا کارنامه هندبال ایران درخشان باشد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با علیرضا پاکدل، رئیس فدراسیون هندبال را می‌خوانید.

تسنیم - ایران میزبان مسابقات هندبال ساحلی قهرمانی بزرگسالان و نوجوانان شده است. روند برگزاری این مسابقات چگونه بوده است؟

درخلال مسابقات قهرمانی مردان آسیا در عربستان، دولت تایلند اعلام کرد به دلیل شرایط کرونا در این کشور از میزبانی مسابقات ساحلی زنان و مردان انصراف داده است. با توجه به زمان کمی که تا مسابقات باقی مانده بود، شاید تقاضای میزبانی منطقی نبود ولی کنفدراسیون هندبال آسیا این موضوع را با ما مطرح کرد. در این میان یک موضوع وجود داشت و آن این بود که در هندبال ساحلی مسابقات مردان و زنان الزاما باید در یک کشور برگزار شود ما با مسئولان آسیا صحبت کردیم و با توجه به شرایط فرهنگی و مذهبی کشورمان و شرایط خاص هندبال ساحلی بانوان، اعلام کردیم که تنها می‌توانیم میزبان آقایان باشیم. این مسابقات انتخابی قهرمانی جهان و هم انتخابی المپیک جوانان در سنگال است و به همین دلیل اهمیت زیادی دارد.

ما در ابتدا کیش را برای میزبانی پیشنهاد دادیم و کنفدراسیون هندبال آسیا با میزبانی ایران و کیش موافقت کرد. ما تمایل داشتیم مسابقات اوایل ماه مبارک رمضان باشد ولی تاریخی که کنفدراسیون آسیا اعلام کرد در زمان تعطیلات عید بود و این زمان اوج حضور مسافر در این جزیره بود و هزینه‌ها چند برابر بود. ما تلاش کردیم که مسابقات در کیش باشد اما حتی در بحث رزو هتل هم موفق نبودیم. با دکتر سجادی، وزیر ورزش و جوانان و کنفدراسیون هندبال آسیا مشورت کردیم و جمع‌بندی بر این بود که مسابقات در تهران برگزار شود.

یکی از دغدغه‌های مهم ما بحث زمین بود. در زمانی کمتر از 17 روز زمین ساحلی جنب تالار هندبال به همت همکارانم در فدراسیون با کار شبانه‌روزی آماده شد و به تائید مسئولان آسیا رسید و در همین مکان بازی‌ها برگزار شد.

سجادی، وزیر ورزش نظر خاصی به هندبال دارد و چندین بار در فدراسیون حاضر شدند و یا ما به وزارت ورزش رفتیم. اگر حمایت سجادی نبود زمین هندبال ساحلی به این زودی آماده نمی‌شد. وی تمام نیروهای مجموعه انقلاب و شرکت توسعه را به خط کردند تا در فرصت کم میزبانی را به بهترین نحو داشته باشیم.

باید از فدراسیون فوتبال و آقای کامرانی‌فر و همکارانش تشکر کنم چرا که زمین ساحلی فوتبال را به عنوان زمین تمرینی در اختیار ما گذاشتند و به تائید آسیا رسید و از حیث زمین تمرین هم مشکلی نداشتیم.

تسنیم: آیا زمینی که در کنار فدراسیون هندبال احداث شده است را به عنوان زمین هندبال ساحلی حفظ خواهید کرد؟

با صحبت‌هایی که با کنفدراسیون هندبال آسیا شده است این زمین به عنوان زمین بین‌المللی در آسیا ثبت شده و باید ماندگار باشد و با توجه به برگزاری این مسابقات در این زمین در آینده می‌توانیم میزبان مسابقات آسیایی و جهانی باشیم. این زمین تنها مشکل سکوی تماشاگران را داشت که در روزهای پایانی آن را حل کردیم و پشت آن نیز یک زمین تمرینی برای گرم کردن بازیکنان قبل از مسابقه احداث کردیم.

تسنیم: در هندبال زنان در سال 1400 و اوایل سال جدید اتفاقی تاریخی را شاهد بودیم و تیم هندبال بانوان در هر سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان جهانی شدند. نظر شما در خصوص این موفقیت چیست؟

این یک اتفاق تاریخی بود به خصوص اینکه نوجوانان قهرمان و جوانان نایب قهرمان آسیا شدند. البته من این گلایه را دارم چرا که آنطور که باید به این مطلب مهم پرداخته نشد. این اتفاق بزرگی در هندبال کشور و ورزش بانوان بود. با توجه به هجمه‌هایی که در مورد کشور ما وجود دارد افتخارآفرینی دختران از بعد فرهنگی، ورزشی و سیاسی اثرگذار است. نباید بین فوتبال و سایر رشته‌ها تفاوت گذاشته شود. ما انتظار داریم که توجه بیشتری به این مسئله شود. قرار نیست از یک رشته به جام ملت‌ها صعود کند همه پیام تبریک بدهند اما وقتی یک رشته مثل هندبال در شرایط سخت قهرمان آسیا شود به آن توجهی نشود. ما برای اولین بار در هندبال زنان موفق شدیم تیم قزاقستان را شکست دهیم. برای تیم نوجوانان دو تا سه سال زحمت کشیده شد تا به اینجا برسد. امیدوارم مسئولان به هندبال توجه بیشتری داشته باشند. هندبال نشان داده شایستگی این را دارد که جزو رشته‌های اول ایران باشد.

مسئولان هندبال آسیا اذعان داشتند تنها فدراسیونی که در آسیا در تمام رویدادهای سال گذشته سهمیه جهانی کسب کرده است فقط ایران بوده و این باید مورد توجه قرار گیرد و با حمایت بیشتر زمینه‌ساز رشد بیشتر در این رشته باشیم. امروز انتظارات در هندبال بالاتر رفته است.

تسنیم: در سال گذشته در هندبال شاهد اعزام تیم‌های پایه به مسابقات بودیم که مطمئناً تامین هزینه این اعزام‌ها در شرایط فعلی کار آسانی نبوده است. آیا اعزام‌ها با بودجه فدراسیون انجام شده است؟

رشته‌ای با این حجم اعزام و با این تعداد تیم‌های ملی در ساحلی و سالنی و داشتن 12 تیم ملی اگر بخواهد در مسیر فعلی حرکت کند باید مورد توجه و حمایت قرار بگیرد به خصوص در بحث مالی. اینکه ما اسپانسر آوردیم و در همه رده‌های سنی بانوان اعزام انجام دادیم نباید باعث شود توجهات به این رشته کمتر باشد. باید یادآوری کنم که امروز با توجه به شرایط موجود در سال 1401 بیش از 100 اردوی ملی برای همه رده‌های سنی نیاز داریم. بعلاوه تا امروز 11 اعزام برون مرزی در پیش داریم که اگر تیم‌های ساحلی نوجوانان و بزرگسالان ما هم جهانی شوند این اعزام‌ها بیشتر خواهد شد. این بودجه اصلا کفاف هندبال را نخواهد داد مطمئن هستم اگر این روند ادامه داشته باشد سیر صعودی هندبال متوقف می شود.

من هیچ وقت در حوزه مالی گلایه نکردم و برای اعتبار و بودجه مثل برخی از دوستان مصاحبه نکردم و از رسانه‌ها برای مطالبه‌گری استفاده نکردم اما هندبال امروز شرایط خاصی دارد و با این اعداد و ارقامی که بودجه فدراسیون است، نمی‌توان کارها را پیش برد. باید حق هر رشته را متناسب و به فراخور شرایط و اعزام‌هایی که دارد و با توجه به جایگاهی که در آسیا و جهان دارد، بدهند. هندبال یک رشته گروهی است و هزینه رشته‌های گروهی به مراتب بالاتر از رشته‌های انفرادی است و با این بودجه‌ها نمی‌توان کار کرد. در سال 1400 چهار برابر پولی که دریافت کردم، از خارج از فدراسیون آورده داشتم و هزینه کردم. من در فدراسیون چند برابر تعهدی که داشتم هزینه کردم و منتی هم ندارم و وظیفه من بوده است ولی وقتی یک حرکت رو به جلو آغاز شده است در صورت عدم حمایت متوقف خواهد شد.

حضور نوجوانان و جوانان در تورنمنت‌ها موثر خواهد بود البته این در شرایطی است که بتوانیم امسال با وضعیت تورم و وضعیت مالی فدراسیون، شرایط خوبی را مانند سال 1400 فراهم کنیم. بودجه ما کلا 7 میلیارد و پانصد میلیارد تومان بود که در سال 1400 زیر 6 میلیارد و پانصد میلیون تومان آن را دریافت کردیم.

ما امسال چند میلیارد تومان پاداش به تیم‌های پایه پرداخت کردیم که بی‌سابقه است. قرار نیست رشته‌ای که در حال کسب نتیجه است به حال خود رها شود. جامعه هندبال از من سوال می‌پرسد که چرا حقوق هندبال را مطالبه نمی‌کنید و چرا فدراسیونی با این تعداد تیم ملی باید این میزان اعتبار را داشته باشد؟ این نقد ما هم به دکتر سجادی و وزارت ورزش فعلی وارد نیست چرا که بودجه ما سال گذشته بسته شده است. کاسه بودجه هندبال از اول کوچک گرفته شده است. معاونت وقت وزارت ورزش با فدراسیون هندبال توافق کرد که بودجه ما افزایش یابد و این موضوع کتبا هم وجود دارد و قرار شد 2 میلیارد افزایش بودجه داشته باشیم نه تنها این افزایش بودجه را نداشتیم بلکه بودجه خودمان هم پرداخت نشد. البته دکتر سجادی قول دادند این مشکل را حل کنند.

به جرات باید بگویم که ورزش در حال حاضر از معدود عوامل نشاط آور در جامعه است. همین پیروزی‌های تیم ملی هندبال ساحلی و پخش این مسابقات از تلویزیون و همچنین حضور تماشاگران در محل برگزاری مسابقه باعث شادی مردم شد. همچنین موفقیت‌های اخیر تیم‌های هندبال دختران جوان و نوجوانان نیز دل مردم را شاد کرد. همه اینها نشان می‌دهد که باید به ورزش توجه کرد.

تسنیم: به نظر من اگر قبل از حضور در مسابقات هندبال قهرمانی جوانان آسیا بازی تدارکاتی داشتیم ما حتی می‌توانستیم قزاقستان را شکست دهیم.

یکی از دلایلی که بانوان را در رده‌های پایه به مسابقات اعزام می‌کنم این است که متاسفانه ما در رده‌های پایه پشتوانه‌سازی نکردیم و تیم‌های نوجوانان و جوانان ما به مسابقات بین‌المللی اعزام نمی‌شدند وقتی که بازیکن در رده‌های پایه میدان نبیند وقتی وارد بزرگسالان می‌شود تازه در فضای رقابت‌ها قرار می‌گیرد. ما به همین دلیل از قافله آسیا عقب افتادیم این خلا کم کم در حال پر شدن است. البته اینگونه نیست که در بازی‌های آسیایی و کشورهای اسلامی و یا قهرمانی آسیا انتظار سکو از بزرگسالان را داشته باشیم. اصلا اینگونه نیست. قطعا با حضور کره جنوبی، ژاپن و چین شانس کسب سکو را نداریم اما این دو تیم و این دو نسلی که در نوجوانان و جوانان قهرمان و نایب قهرمان آسیا شدند در آینده و در یک پروسه طولانی مدت روی سکوی بزرگسالان آسیا خواهند رفت.

تسنیم: برنامه‌های پیش روی فدراسیون هندبال در سال 1401 چه خواهد بود؟

امسال سال فوق العاده سنگین و پر ترافیکی را خواهیم داشت از خرداد ماه مسابقات جهانی و قهرمانی آسیا آغاز می‌شود و بدون وقفه تا بهمن ماه مسابقه داریم.

برای زنان در صدد هستیم کادر فنی تیم را مشخص کنیم و در حال بررسی این هستیم که از گزینه خارجی استفاده کنیم یا داخلی. باید ببینیم آیا امکان حضور مربی خوب خارجی را داریم یا نه اگر طرف یک ماه آینده به نتیجه نرسیم برای اینکه زمان از دست نرود با کادر ایرانی کار را آغاز می‌کنیم. به دلیل ترافیک مسابقات در سال 1400 هنوز لیگ تمام نشده و این یک مانع خواهد بود. کادر را مشخص می‌کنیم و اردوها را آغاز می‌کنیم.

سرمربی تیم بزرگسالان هم مشخص شده است و به محض ورود سرمربی به کشور، دستیارانش را بعد از بررسی و دیدن رزومه‌ها انتخاب می‌کند و کار را آغاز می‌کند. وویوویچ، سرمربی صربستانی تیم ملی بین 20 تا 25 فروردین به ایران وارد می‌شود. لیگ زنان و مردان را در ماه رمضان برگزار می‌کنیم و تلاش می‌کنیم حداکثر که تا اواخرار دیبهشت ماه به پایان برسانیم.

در اینجا باید از آقای اکبرآبادی و همکارنشان تشکر کنم. واقعا برای تیم‌های نوجوانان و جوانان در بخش زنان تلاش کردند. ما با این کادر در آسیا نتیجه گرفتیم و اصلا عقلانی نیست کادری که کسب سکو و سهمیه کرده است را تغییر دهیم و با همین کادر ادامه خواهیم داد.

تسنیم: آیا قرارداد مانوئل فرناندز، سرمربی سابق تیم ملی هندبال مردان پرداخت شده است؟

برخلاف مسائلی که عنوان شد مانوئل رابطه خوبی با فدراسیون و شخص من دارد. در این سفر بهانه ما این بود که وارد کشور شود و از وی تجلیل کنیم. وی 6 ماه برای هندبال ما زحمت کشید ما دوست داشتیم سهمیه جهانی همراه با سکو باشد ولی اتفاقاتی افتاد که به آن نمی‌پردازیم. مراسم خوبی را برای تجلیل از مانوئل برگزار کردیم و تمام مطالبات وی پرداخت شد و او با رضایت کامل کشور ما را ترک کرد.

تسنیم: کمیته ملی المپیک بخشی از هزینه حضو مانوئل در ایران را تقبل کرده بود. آیا این تعهد عملی شد؟ آیا در بحث حضور وویوویچ هم این حمایت‌ها انجام می‌شود؟

تا حدود زیادی بخش ارزی که به ما قول داده بودند، انجام شد. برای سرمربی جدید هم امیدوار به حمایت هستیم و آقای صالحی‌امیری، رئیس کمیته ملی المپیک قول‌هایی هم برای سرمربی جدید دادند، امیدوارم مثل سال قبل که قول‌های خوبی به ما دادند و عملی شد، در بحث حضور وویوویچ هم این حمایت‌ها انجام شود.

تسنیم: مانوئل فرناندز در متنی که بعد از جدایی از تیم ملی هندبال ایران منتشر کرد، به کمبود امکانات سخت افزاری هندبال ایران اشاره کرده بود. آیا در این مورد با سرمربی جدید صحبت شده است؟

مانوئل در اسپانیا و قطر حضور داشت و باید پذیرفت امکانات سخت افزاری ما با این کشورها قابل مقایسه نیست. بحث وی این بود که باید امکانات سخت افزاری بهتر باشد. به وویوویچ تمام داشته‌های هندبال کشور را در جلسات آنلاین گفتیم. حتی به وی اعلام کردیم که تیم را می‌توانیم به چند تورنمنت اعزام کنیم.

وی از مربیان بزرگ دنیا است و به افزایش دانش فنی مربیان ما کمک خواهد کرد. وی همه واقعیات ما را می‌داند و با علم به این شرایط حضور در تیم ملی ایران را پذیرفت.

تسنیم: قرارداد سرمربی جدید تیم ملی تا چه زمانی بسته شده است؟

قرارداد سرمربی تیم ملی هندبال تا پایان مسابقات قهرمانی جهان است. بازی‌های آسیایی، کشورهای اسلامی و مسابقات قهرمانی جهان را در پیش داریم و از حضور این سرمربی استفاده می‌کنیم اگر شرایط به گونه‌ای باشد که رضایت داشته باشیم این قرارداد قابلیت تمدید هم دارد.

تسنیم: حرف آخر؟

در سال 1401 سفره هندبال بزرگ شده و نان خور ما چندین برابر شده است و اگر این سفره پر از نان نباشد مجبور هستیم نان خورها را کم کنیم.

درست است فوتبال طرفدار زیادی دارد ولی باید در یک جایی این تابو شکسته شود. ما نمی‌گوییم به فوتبال ندهند بلکه می‌گوییم باید به سایر رشته‌ها توجه شود. ما می‌گوییم به همه رشته‌ها کمک کنید و به هندبال هم اندازه جایگاهی که امروز در ورزش کشور دارد توجه شود. امروز در هندبال به بانوان توجه شده است. شما سال‌ها است که خبرنگار هندبال هستید و می‌دانید هیچگاه سابقه نداشته است که تیم هندبال بزرگسالان، جوانان و نوجوانان هر سه در یک سال به مسابقات اعزام شوند. ما 10 میلیارد تومان یعنی یک و نیم برابر بودجه‌ای که بخشی از آن را هم به ما ندادند، برای این اعزام بانوان هزینه کردیم. به این هزینه‌ها، اعزام رده‌های سنی آقایان، ساحلی اردوهای ملی، هزینه‌های جاری فدراسیون و پرداختی به استان‌ها را هم اضافه کنید.

ما علی رغم اینکه بودجه خود را به صورت کامل دریافت نکردیم اما باز هم ده درصد بودجه استان‌ها را هم دادیم و از منابع درآمدی هم مبلغ خوبی را به استان‌ها تزریق کردیم.

هندبال ساحلی ایران به دنبال جهانی شدن
پاکدل: نباید بین فوتبال و سایر رشته‌ها تفاوت باشد / جامعه هندبال می‌پرسد چرا حقوق این رشته را مطالبه نمی‌کنید؟ 2
پاکدل: نباید بین فوتبال و سایر رشته‌ها تفاوت باشد / جامعه هندبال می‌پرسد چرا حقوق این رشته را مطالبه نمی‌کنید؟ 3
پاکدل: نباید بین فوتبال و سایر رشته‌ها تفاوت باشد / جامعه هندبال می‌پرسد چرا حقوق این رشته را مطالبه نمی‌کنید؟ 4