شنبه 29 دی 1403

پاگشای صداوسیما برای سلبریتی‌های مشهور / بازگشت تلویزیون به ریل منتقدان

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
پاگشای صداوسیما برای سلبریتی‌های مشهور / بازگشت تلویزیون به ریل منتقدان

تلویزیون در نهایت پذیرفت که مخاطبانش کاهش پیدا کرده و به همین جهت هم در طول زمان در حال بازگرداندن هنرمندان قدیمی خود است.

مهسا بهادری: «اعتقاد ما این است که ما رسانه ملی هستیم و باید برای هشتاد میلیون ایرانی برنامه بسازیم، نه برای 10 درصد حزب‌اللهی.» هرچند که این کلام تا امروز بیشتر جنبه شعاری داشت، اما با باز شدن پای برخی از هنرمندان به تلویزیون به نظر می‌رسد که احتمال تحقق آن دور از ذهن نباشد.

به کمی قبل‌تر بازگردیم، 4 اردیبهشت 1401 بود که پیمان جبلی در جمع هنرمندان، ضمن پذیرفتن کاهش مخاطبان صداوسیما گفت: «همه ما، چه شما به عنوان هنرمند، چه ما به عنوان مسئولین صداوسیما، باید از خودمان بپرسیم چرا احساس علاقه‌ای که مخاطب به هنرمندان و آثارشان داشت، کاهش یافته است؟ چرا بعضی آثار که در گذشته با هزینه‌های کم‌تر ساخته می‌شد، ماندگارترند؟ همه ما مقصریم و نمی‌توانیم خودمان را تبرئه کنیم.»

البته کمتر از دو هفته بعد حمید شاه‌آبادی، معاون سیمای سازمان صداوسیما گفت: «ما کاهش مخاطب به معنای متداول خودش نداریم. فضاسازی‌هایی که در حوزه کاهش مخاطب صورت می‌گیرد بخشی از آن به مخاطب عمومی تلویزیون در جهان برمی‌گردد که در واقع سبد مصرف تصویری مردم از تلویزیون را بخشی از آن را فضاهای دیگر پُر کرده‌اند. ما در طول 5 سال گذشته حداکثر 6 درصد کاهش مخاطب تلویزیون داشتیم.» هرچند شاه آبادی در آن دوره خواست کاهش مخاطب را کتمان کند اما آماری که ارائه داد این ماجرا تایید می‌کرد، از طرفی هم امسال، وحید جلیلی نگاهی به این ماجرا انداخت و به نحوی دیگر آن را پذیرفت و توضیح داد: «موقعی که صداوسیما را تحویل گرفتیم، متوسط بیننده سریال‌ها 24 درصد بود. نتفلیکس که تحویل نگرفتیم. طوری حرف می‌زنند که یک جریان رسانه‌ای متنوع، رنگارنگ، پررونق و پرمخاطب داشتیم و یک‌باره افول کرد! دلیل اینکه تحول لازم و ضروری شد این بود که شما گفتید به ما اجازه دهید از آرمان‌ها کوتاه بیاییم و خط سبزی اداره نکنیم تا می‌توانیم به سلبریتی‌ها میدان بدهیم که این‌ها برای ما مخاطب بیاورند تا نظام قوی شود. بعد از بیست سال چه شد؟ هم مخاطب به‌شدت ریزش و افت کرد، هم سر بزنگاه‌ها کسانی که برکشیدید، از جبهه دشمن سر برآوردند.»

بیشتر بخوانید:

چرا منتقدان جشنواره فیلم فجر امسال را دوست ندارند؟

الیکا عبدالرزاقی: خنده‌هایم در «باغ مظفر» را سانسور می‌کردند / سرنوشت «قهوه تلخ» چه شد؟

دیگر از تلویزیون توقع شنیدن صدای شجریان و قربانی را نداریم؛ چون صداوسیما قاچاقچی و معتاد را نشان می‌دهد اما ساز را نه!

مثال برای اینکه مسئولان خودشان هم این کاهش را پذیرفته‌اند بسیار است، از طرفی وقتی خواستند سلبریتی‌های خودشان را بسازند دیدند که نمی‌توانند نتیجه بگیرند، مثلا محمدرضا شهبازی یکی از همین مجریانی بود که صداوسیما می‌خواست با استفاده از او سلبریتی سازی کند اما نه تنها نتیجه‌ای نگرفت بلکه طبق آخرین بررسی‌ها برنامه‌ای که او اجرا می‌کرد، تنها 5 درصد مخاطب داشت و بعد از شب یلدا که با تلویزیون با استفاده از هر تلاشی نتوانست آن‌طور که باید و شاید مخاطبانش را جذب کند، عطای سلبریتی‌سازی را به لقایش بخشید و صداوسیمایی که یک زمانی می‌گفت ما سلبریتی نمی‌خواهیم و با جدیت تمام اصرار داشت که برنامه‌هایش نباید سلبریتی محور باشد و با همین فرمان هم یک راه جدیدی را شروع کرد، تصمیم گرفت دوباره مجریانی که محبوبیت قابل قبولی دارند را به تلویزیون بازگرداند و در این راه معاون سیما اعلام کرد: «تمام برندهایی که در سازمان صداوسیما در این سال‌ها موفقیت کسب کردند، جزو سرمایه‌های صداوسیما هستند و سازمان هم از هیچ برندی صرف‌نظر نمی‌کند و در حال مذاکره با همه آنها هم هست»

به همین دلیل هم قرار است فصل چهارم سریال «زیرخاکی» ساخته شود. سریالی که جلیل سامان سه فصل از آن را در مناسبت‌های مختلف روی آنتن تلویزیون فرستاد، از طرفی هم اخباری مبنی بر تقاضای جدی صداوسیما از سعید آقاخانی به گوش رسید که از این کارگردان خواسته شده تا فصل جدید «نون. خ» را آماده کند تا در نوروز 1403 روی آنتن شبکه یک سیما برود. پیش از این قرار بود که «نون. خ» در یکی از پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی ساخته شود، اما فشارها و درخواست‌های صداوسیما عامل اصلی بازدارنده این ماجرا بود؛ که در نهایت سعید آقاخانی را وادار به انعقاد قرارداد با صداوسیما کرد.

در روزهای ابتدایی شهریور 1402 هم این خبر منتشر شد که در نوروز 1403 فصل جدید مجموعه «مهمونی» با اجرای ایرج طهماسب و هنرنمایی عروسک‌ها و میهمانان جدید، از شبکه نسیم صداوسیما پخش خواهد شد. از طرفی این روزها خبر ساخت فصل جدید سریال «پایتخت» در حال دست به دست شدن است.

ستاره‌هایی که بازگشتند

علاوه بر بازیگرانی که به تلویزیون برگشته‌اند، مجریانی که مدت‌ها خبری از آن‌ها روی آنتن نبود هم در قاب تلویزیون، تماشایی شدند. ژیلا صادقی، مجری پرحاشیه‌ای که به گفته خودش از تلویزیون کنار گذاشته نشده و به خواست خودش مدتی کار نمی‌کرده با برنامه «سلام صبح بخیر» به آنتن شبکه3 برگشته است.

تکلیف کامران نجف‌زاده و برنامه گفت‌وگومحورش به نام «برمودا» هم روشن شده است و پس از یک سال و نیم جدایی از خبر صدا و سیما، حالا با یک تاک‌شو، اواخر دی ماه به شبکه نسیم خواهد آمد. به نظر می‌رسد فرزاد حسنی هم قرار است با برنامه پزشکی «اکسیر» به عرصه اجرا در تلویزیون برگردد. محمد دلاوری هم که با ساخت برنامه «صرفاً جهت اطلاع» به شهرت رسیده بود پس از اینکه مدتی روی آنتن نبود، این شب‌ها با «سپهبد» در شبکه4 تلویزیون حضور دارد.

از طرفی هم جناب خان با برنامه «جام آرزوها» هر شب ساعت 23 روی آنتن می‌رود و در نهایت امروز با اعلام رسمی صداوسیما مبنی بر اجرای مسابقه «پانتولیگ» توسط محمدرضا گلزار، بالاخره تکلیف حضور این بازیگر در شبکه سه مشخص شد.

اگرچه بعید به نظر می‌رسد چهره‌هایی همچون مهران مدیری، سروش صحت، رامبد جوان، احسان علیخانی و رضا عطاران به خانه اولشان (تلویزیون) برگردند اما همین که مدیران صدا و سیما، شعاع دایره همکاریشان با هنرمندان باسابقه را نسبت به گذشته وسیع‌تر کرده‌اند یعنی صدای آژیر هشدار ریزش مخاطب برایشان بلندتر شده و اهمیت مخاطب و آنتن را بیش از پیش دریافته‌اند. باید دید درهای سازمان تا چه زمانی و به روی چه کسانی باز می‌ماند.

245245

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1860333
پاگشای صداوسیما برای سلبریتی‌های مشهور / بازگشت تلویزیون به ریل منتقدان 2