پای درس آقا | حسین، جواهری است که همه بشریت از او بهرهمند هستند

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، محرم را باید موسم و فصلی برای دانستن و آموختن تلقی کرد. اگر امام حسین، شهید راه دین است، پس بهترین کارها در محرم، افزایش معرفت دینی است. آنچه در ادامه میخوانید، درسهای عاشورایی از کلام فقیه مکتب آلالله آقا سیدعلی خامنهای است.
امام حسین، حرفش با تمام عالم است
در یکی از منازلِ بینِ راه [کربلا]، امام حسین (علیه السلام) ایستاد خطبه خواند: اَیُهَا الناسُ اِنَ رَسولَ الله صَلَی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ قالَ مَن رَأَی سُلطاناً جائِراً مُستَحِلاً لِحُرُمِاتِ الله ناکِثاً لِعَهدِ الله، یَعمَلُ فی عِبادِ الله بِالجَورِ وَ العُدوانِ و لَم یُغیِرُ عَلَیهِ بِقَول وَ لا فِعل کانَ حَقاً عَلَی الله اَن یُدخِلَهُ مَدخَلَه. خیلی حرف بزرگی است، خیلی حرف عجیبی است؛ اولاً خطاب به ناس است، ما هم جزو ناسیم؛ این خطاب، خطاب به ما هم هست. خطاب به مؤمنین نیست، خطاب به آن عده همراهان فقط نیست؛ خطاب به بشریت است، نه فقط در آن زمان، در همه زمانها تا امروز.
ساکت و منفعل در برابر ظلم، جهنمی است
از قول پیغمبر نقل میکند، دارد فلسفه حرکت خودش را بیان میکند؛ میگوید من دارم به حرف پیغمبر عمل میکنم، پیغمبر به من دستور داده که این کار را بکنم. پیغمبر چه فرموده؟ مَن رَأَی سُلطاناً جائِرا؛ فرمود که هر کس یک قدرتی را، یک قدرت ستمگری را مشاهده کند... یَعمَلُ فی عِبادِالله بِالجَورِ وَ العُدوان؛ نمیگوید «یعمل فی المؤمنین»؛ این چیزی که موجب میشود شما وظیفه پیدا کنید، این نیست که آن قدرت با مؤمنین بد عمل کند؛ نه، یَعمَلُ فی عِبادِ الله؛ در بین بندگان خدا، در بین آحاد بشر، هر جبههای، هر قدرتی، هر مرکز ستمگری که در بین مردم این کارها را انجام بدهد: یَعمَلُ فی عِبادِ الله بِالجَورِ وَ العُدوان، آن وقت نتیجه چیست؟ وظیفه چیست؟ و لَم یُغَیِر عَلَیهِ بِقَول وَ لا فِعل، کسی که یک چنین قدرتی را در مقابل خودش ببیند و در مقابل او موضع نداشته باشد، موضع نگیرد، مخالفت نکند حالا این مخالفت گاهی با قول است، گاهی با فعل است؛ هر دو جور؛ گاهی اقتضا میکند شما در مقابل قدرت ستمگر وارد عمل بشوید، گاهی شرایط مناسب برای وارد عمل شدن نیست، اقلاً موضع بگیرید؛ ببینید! اینها تکلیف امروز ما را مشخص میکند کانَ حَقاً عَلَی اللَهِ اَن یُدخِلَهُ مُدخَلَه، خدای متعال حقی بر عهدهی خودش قرار داده که این کسی را که در مقابل ظلم و جور و عدوانِ به عبادالله موضع نمیگیرد و حرکت نمیکند، به همان جایی، به همان سرنوشتی دچار کند که آن ظالم را دچار خواهد کرد، یعنی جهنم؛ مسأله این است.
حسینبنعلی و قدرتطلبی!
امام حسین میگوید من برای این حرکت کردم. بعضی میگویند امام حسین (علیه السلام) حرکت کرد که قدرت را بگیرد - از مردمان مؤمن هم این حرف را میزنند - اشتباه میکنند؛ بعضی [هم] میگویند حرکت کرد تا شهید بشود. من میگویم حرکت کرد تا وظیفه را انجام بدهد؛ منتها در راه انجام وظیفه، یک احتمال این است که آدم به قدرت برسد، چه عیب دارد؟ یک احتمال این است که انسان شهید بشود، چه عیب دارد؟ مقصود این است که ما بتوانیم این عمل را انجام بدهیم، این وظیفه را انجام بدهیم؛ مسأله این است. (1398/07/21)
مکلف به انجام تکلیف
اینکه در مقابله با حرکت انحرافی فوقالعاده خطرناک آن روز، امام حسین (علیه الصلاه و السلام) میایستد، این میشود یک درس، که خود آن بزرگوار هم همین را تکرار کردند؛ یعنی کار خودشان را به دستور اسلام مستند کردند: «ان رسولالله قال: من رأی سلطانا جائرا مستحلا لحرمات الله ناکثا لعهد الله مخالفا لسنهرسولالله یعمل فی عبادالله بالاثم و العدوان فلم یغیر علیه بفعل و لا قول کانحقا علی الله ان یدخله مدخله»، حضرت این را بیان کردند. یعنی من وظیفهام ایناست، کاری که دارم انجام میدهم، بایستی ابراز مخالفت کنم، باید در جادهی مخالفت وایستادگی قدم بگذارم، سرنوشت هرچه شد، بشود؛ اگر سرنوشت پیروزی بود، چه بهتر؛ اگرشهادت بود، باز هم چه بهتر. یعنی اینجوری امام حسین (علیه السلام) حرکت کردند. (1390/04/13)
جواهری به نام «امام حسین»
امامحسین نه فقط برای شیعه، نه فقط برای مسلمانها، بلکه برای احرار عالم درس دارد. رهبر آزادیبخش نهضت هند در 60 سال، 70 سال قبل اسم حسینبنعلی را آورد؛ گفت من از او یاد گرفتم؛ در حالی که هندو بود؛ اصلاً مسلمان نبود. در بین مسلمین هم همینطور است. ماجرای امامحسین این است. شما گنجینهدارِ یک چنین جواهر ذیقیمتی هستید که همه بشریت میتواند از او بهره برد و استفاده کند. (1386/10/19)
انتهای پیام /
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنیدحضرت آیت الله خامنهای
محشر
امام حسین پای درس آقا محرم 1444 محرم 1401 این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
