پرداخت تسهیلات به کارمندان، خارج از قوانین صورت نمیگیرد / اعطای 180 همت وام قرضالحسنه در نیمه اول امسال
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سعید شمسی نژاد مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران، با اشاره اینکه در نیمه اول امسال شاهد رشد 35 درصدی منابع بودهایم، گفت: منابع ما از 274 همت در پایان سال1402 به 370 همت در پایان شهریور ماه امسال رسیده است. برای سال 1403 رشد 60 درصدی را پیش بینی کرده ایم که معادل 420 همت است و امیدوارم از این عدد فراتر برویم. همچنین به واسطه رشد منابع، تسهیلات...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سعید شمسی نژاد مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران، با اشاره اینکه در نیمه اول امسال شاهد رشد 35 درصدی منابع بودهایم، گفت: منابع ما از 274 همت در پایان سال1402 به 370 همت در پایان شهریور ماه امسال رسیده است. برای سال 1403 رشد 60 درصدی را پیش بینی کرده ایم که معادل 420 همت است و امیدوارم از این عدد فراتر برویم. همچنین به واسطه رشد منابع، تسهیلات نیز رشد خوبی داشته است.
شمسی نژاد با بیان اینکه در نیمه اول امسال بیش از 2.5 میلیون فقره وام قرض الحسنه توسط این بانک اعطا شده و برنامه این است که تا پایان سال این عدد به 4.5 میلیون برسد، گفت: در 6 ماهه ابتدایی امسال 180 همت تسهیلات پرداخت کرده ایم که این عدد در 6 ماه اول سال گذشته 80 همت بوده ولی طبق پیش بینیها قرار است این عدد در 1403 به 320 همت برسد.
وی اظهار کرد: در قانون بودجه امسال دو بانک قرض الحسنه از پرداخت تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری معاف بودند، اما در اواسط تابستان امسال بانک مرکزی این وامها را دوباره تکلیف کرد که در مجموع 31 هزار میلیارد ریال وام ازدواج و فرزندآوری در 5 هزار 616 فقره پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران با اشاره به اینکه در 6 ماهه ابتدایی امسال 16 هزار میلیارد ریال تسهیلات تکلیفی اشتغال و مشاغل خانگی پرداخت شده است، گفت: این بانک در پرداخت تسهیلات رشد کرده است. توسعه کسب و کار رویکردی است که در سال جدید دنبال میشود یعنی ورود وامهای قرض الحسنه به کار مورد توجه قرار گرفته است که در چندین ماه گذشته در خراسان جنوبی برای کمک به پنلهای خورشیدی دو فقره وام 300 میلیون تومانی پرداخت کرده ایم و در تبریز نیز بحث فروش تراکتورهای کوچک با وام قرض الحسنه رقم خورده است.
شمسی نژاد درخصوص موضوع وامهای اعطایی به کارمندان بانکها گفت: بانک قرض الحسنه مهر ایران وامهای کارمندان خود را بر اساس مصوبات شورای هماهنگی بانکها پرداخت کرده است و تسهیلاتی که کارمندان شبکه بانکی اعم از خصوصی و دولتی دریافت میکنند طبق مصوبه بانک مرکزی است و پرداختی خارج از قوانین صورت نمیگیرد.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران گفت: مبلغی که برای بانک مهر ایران اشاره شد مانده تسهیلاتی است که جمع وامهای ضروی و غیر ضروری است و وامهای پرداختی به کارکنان بانکی در قالب قرض الحسنه نیست بلکه مرابحه محسوب میشود و سود آن 10 تا 18 درصد است.
وی ادامه داد: در سه سال اخیر جمع مشتریان از 10 میلیون به 18 میلیون افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین نیاز به باشگاه مشتریان بیشتر میشود. ساختار بانک مهر ایران بر اساس اصول حاکمیتی و مصوبات بانک مرکزی بوده و تمامی همکارانی که حکم گرفتند نیز از داخل بانک بوده و فردی خارج از بانک حکم نگرفته است.
شمسی نژاد تصریح کرد: طرح حمایتی فرد حقیقی از سال 98 اجرا شده و مختص به زمان ریاست بنده نبوده است مدل بانک قرض الحسنه به این صورت است که افراد با حسابها کار میکنند و امتیازی ایجاد میشود تا بر اساس آن وام دریافت کنند، مدل حمایتی دقیقا بر خلاف این موضوع است و نیاز مشتریان را زودتر برآورده میکند به عنوان مثال اگر فردی با این طرح وام 50 میلیون تومانی دریافت کند باید اقساط 100 میلیون تومان برگرداند که این جایگزین همان امتیاز محسوب میشود.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران بیان کرد: منابع قرض الحسنه محدود است و نباید توقع داشته باشیم تمامی تسهیلات بر اساس قرض الحسنه پرداخت شود و مبلغ تسهیلات تکلیفی نیز در مجلس تعیین میشود و خارج از کنترل شبکه بانکی و بانک مرکزی است؛ اما چندین راهکار برای کاهش فشار بر شبکه بانکی وجود دارد اینکه تسهیلات را در قالب کالا به متقاضیان بدهیم که این برای تولید و اقتصاد نیز بهتر است.
وی در پایان اظهار کرد: ما خواستاریم زمان بازپرداخت برخی وامها کوتاهتر شود تا زودتر منابع به بانک برگردد و بانک بتواند دوباره تسهیلات دهد، همچنین ارائه تسهیلات در قالب سایر عقود مانند مرابحه نیز برای شبکه بانکی بهتر است.