شنبه 3 آذر 1403

پروژه محرمانه پنتاگون / از پرنده سری ارتش آمریکا چه می‌دانیم؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
پروژه محرمانه پنتاگون / از پرنده سری ارتش آمریکا چه می‌دانیم؟

یورونیوز نوشت: فضاپیمای نظامی «ایکس 37 ب» متعلق به ارتش ایالات متحده، روز پنجشنبه از ایالت فلوریدا برای انجام ماموریتی سری که جزئیات آن فاش نشده است به فضا فرستاده شد.

پنتاگون جزئیات کمی درباره ماموریت «ایکس 37 ب» که توسط نیروی فضایی ایالات متحده، با عنوان برنامه پرتاب فضایی امنیت ملی ارتش برنامه‌ریزی شده، افشا کرده است.

این فضاپیما تنها دو هفته پس از پرتاب فضاپیمای «شن لونگ» توسط چین به فضا فرستاده شد. به نظر می‌رسد با پرتاب این فضاپیماها به مدار زمین، رقابت چین و آمریکا در فضا شدت گرفته است.

بیشتر بخوانید:

«ایکس 37 ب» ساخت بوئینگ، تقریباً به اندازه یک اتوبوس کوچک و شبیه یک شاتل فضایی است که برای استقرار محموله‌های مختلف و انجام آزمایش‌هایی در مدار زمین ساخته شده است. گفته می‌شود این فضاپیما مجهز به سیستم فرود خودکار است و در پایان ماموریت خود مانند یک هواپیما روی باند فرود خواهد آمد.

ماموریت‌های قبلی

این فضاپیما که با همکاری مشترک شرکت‌های بوئینگ و لاکهید مارتین ساخته شده است، از سال 2010 تاکنون 6 ماموریت انجام داده است و پنج بار اول توسط موشک‌های «اطلس 5» به مدار زمین فرستاده شد. اخیرا در سال 2020 نیز یک تقویت کننده «فالکون 9» توسط شرکت اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک روی آن کار گذاشته شده است.

این اولین بار است که این فضاپیما با کمک «فالکون هوی اسپیس ایکس» که قادر به حمل محموله‌های سنگین تر از «ایکس 37 ب» است، به مدار فضا پرتاب شده است. احتمال داده می‌شود این فضاپیمای نظامی در مدار «زمین همگام» و ارتفاع بیش از 35 هزار کیلومتر بالاتر از زمین قرار بگیرد.

مدار زمین همگام، یک مدار پیرامون زمین است که به ماهواره‌ها اجازه می‌دهد خود را با چرخش زمین همگام و هماهنگ کنند.

پیش از این «ایکس 37 ب» که خودروی آزمایشی مداری نیز نامیده می‌شود، تنها محدود به پرواز در مدار پایین زمین و در ارتفاعات زیر 2هزار کیلومتر بود.

این فضاپیما در چه مداری قرار خواهد گرفت و ماموریت آن چقدر طول خواهد کشید؟

پنتاگون اعلام نکرده است که این فضاپیما این بار تا چه ارتفاعی پرواز خواهد کرد. اما در بیانیه‌ای که ماه گذشته میلادی، نیروی فضایی آمریکا منتشر کرد، گفته شده این ماموریت شامل آزمایش سامانه جدید مداری و فناوری‌های فضایی آینده خواهد شد.

چنین اظهار نظرهایی باعث شده است که تحلیلگران صنعت هوایی، گمان کنند که «ایکس 37 ب» ممکن است در «مدار بیضوی بالا» و یا حتی در مجاورت ماه قرار بگیرد، منطقه‌ای از فضا که آمریکا علاقه زیادی به حضور در آن دارد.

باب هال، مدیر شرکت نظارت بر ترافیک فضایی COMSPOC، که مسیر اجرام مداری را تجزیه و تحلیل می‌کند، می‌گوید: «شاید این فضاپیما به سمت ماه برود و محموله‌ای را در آن‌جا رها کند. هر چه فضاپیما به ماه نزدیک‌تر شود، بازگشت ایمن به زمین دشوارتر خواهد بود.»

هرچند اطلاعاتی درباره مدت زمان برنامه‌ریزی‌شده برای ماموریت «ایکس 37 ب» داده نشده است اما پیش بینی می‌شود ماموریت این هواپیمای فضایی تا ماه ژوئن 2026 ادامه داشته باشد.

این فضاپیما در آخرین ماموریت خود که در ماه نوامبر 2022 به پایان رسید، بیش از دو سال در مدار باقی ماند.

مطالعات درباره اثر تابش در فضا بر مواد

مقام‌های نیروی فضایی آمریکا بدون ارائه اطلاعات بیشتر تنها گفته‌اند در این سفر ناسا قرار است روی اثر تابش بر مواد آزمایش‌هایی انجام دهد.

ناسا در حال انجام مطالعاتی درباره اثرات تابش در فضا بر روی دانه گیاهان است. توانایی کشت محصولات زراعی در فضا می‌تواند در تامین مواد غذایی برای فضانوردان به ویژه در ماموریت‌های طولانی مدت آینده به ماه و مریخ، تحولات زیادی ایجاد کند.

رقابت با چین

چین نیز روز 14 دسامبر فضاپیمای «شن‌لونگ» را برای انجام یک ماموریت محرمانه با کمک «لانگ مارچ 2اف» که سیستم پرتابی آن قدرت کمتری نسبت به فالکون هوی اسپیس ایکس دارد، به فضا فرستاد. گمان می‌رود این فضاپیما در مدارهای پایین زمین قرار بگیرد.

«شن‌لونگ» تاکنون دو ماموریت را به انجام رسانده و در آخرین ماموریت آن به مدت 276 روز طول کشید.

چنس سالتزمن، فرمانده عملیات فضایی نیروی هوایی آمریکا اوایل ماه جاری میلادی گفته بود که احتمالا چین «شن‌لونگ» را همزمان با پرتاب «ایکس 37 ب» به فضا می‌فرستد.

بیشتر بخوانید:

5858

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1854822
پروژه محرمانه پنتاگون / از پرنده سری ارتش آمریکا چه می‌دانیم؟ 2