یک‌شنبه 4 آذر 1403

پزشکی آینده، مهندسی بافت و پزشکی سرطان است / رسالت ملی جهاددانشگاهی در حوزه پیشگیری و کنترل سرطان

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
پزشکی آینده، مهندسی بافت و پزشکی سرطان است / رسالت ملی جهاددانشگاهی در حوزه پیشگیری و کنترل سرطان

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست تخصصی «پزشکی آینده و شبکه ملی کنترل سرطان» چهارشنبه 9 شهریور دکتر حسین بهاروند استاد ممتاز و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی؛ پروفسور اردشیر قوام زاده پدر پیوند سلول‌های بنیادی در ایران؛ دکتر سید رمضان محسن پور معاون امور مجلس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست تخصصی «پزشکی آینده و شبکه ملی کنترل سرطان» چهارشنبه 9 شهریور دکتر حسین بهاروند استاد ممتاز و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی؛ پروفسور اردشیر قوام زاده پدر پیوند سلول‌های بنیادی در ایران؛ دکتر سید رمضان محسن پور معاون امور مجلس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی؛ دکتر علی قنبری مطلق رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت و دکتر رامین صرامی فروشانی رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی همزمان با برگزاری نمایشگاه گزیده‌ای از دستاوردهای شاخص فناوری و نوآوری جهاددانشگاهی در سالن جلسات سازمان برنامه‌وبودجه کشور برگزار شد.

پزشکی آینده، مهندسی بافت و پزشکی سرطان است

دکتر بهاروند در این نشست بابیان اینکه هرم سنی کشور رو به میان‌سالی است و میانگین جمعیت کشور رو به پیری است گفت: افزایش آلاینده‌های محیطی میزان افزایش جمعیت را نیز تحت تأثیر قرار داده و مشکلاتی مانند ناباروری افزایش کرده است. پلاستیک‌ها یکی از عمده‌ترین موادی هستند که بر توان باروری مردان تأثیر منفی گذاشته و سبب ناباروری می‌شود.

وی بابیان اینکه افزایش میانگین سنی تنها مختص به ایران نیست و مشکل جهانی است افزود: مسئله مهم دیگر دوران کرونا و پسا کرونا است. برای مثال بیماری پارکینسون یکی از عوارض جدی دوران بعد از کرونا است که در دراز مدت خود را نشان می‌دهد زیرا یکی از مهم‌ترین دلایل این بیماری عفونت‌ها است. میانگین درگیر شدن به بیماری پارکینسون در ایران سه برابر متوسط جهانی است و پیش‌بینی می‌شود که در دهه‌های آینده با شیوع بیماری‌هایی مواجه خواهیم بود که نسبت به امروز بسیار بیشتر است.

رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در رابطه با راهکار پیشنهادی در رابطه با این موضوع گفت: اقتصاد زیستی راهکار پیشنهادی برای جلوگیری از این موضوع است. مبنای اقتصاد زیستی نیز این است که چگونه بتوانیم مواد تجدید پذیر بیولوژیک را داشته باشیم و چگونه می‌توان ارزش‌افزوده برای مواد بیولوژیک داشته باشیم و چگونه می‌توانیم از مواد زائد ارزش‌افزوده ایجاد کنیم.