پس از پیگیری خبرآنلاین قطعی شد: برگزاری مناظره میان رئیس دانشگاه تهران و اساتید اخراجی / ادامه ماجرای اخراج اساتید در روزهای پایانی سال
از مرداد امسال تعداد زیادی از استادان دانشگاه از اخراج خودشان خبر دادند، حالا رئیس دانشگاه تهران گفته که حداقل در این دانشگاه استاد اخراجی نداشتیم و حاضر هست با کسانیکه مدعی اخراج شدن هستند مناظره کند، دعوتی که دو تن از اساتید اخراج شده دانشگاه تهران آن را پذیرفتند، حالا قرار است این مناظره برگزار شود تا طرفین استدلالهای خود را بیان کنند.
به گزارش خبرآنلاین، پیگیریهای خبرآنلاین به نتیجه رسید و قرار است میان سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و تعدادی از استادان که از این دانشگاه اخراج شدند مناظره برگزار شود.
ماجرا از این قرار بود که مدتی قبل رئیس دانشگاه تهران در گفتوگویی اعلام کرد «در دانشگاه تهران استاد اخراجی نداشتیم.» او گفت: «وقتی از ادعای اخراج استاد نام برده میشود به این معنا است که قرارداد یک استاد با استخدام رسمی دانشگاه تهران بهدلایل مختلف و به صورت یکطرفه لغو شود.»
تعریفی که تلاش میکند همه استادان با وضعیت استخدامی پیمانی یا رسمیآزمایشی که قطع همکاری شدند را از دایره پرونده اخراجیها خارج کند. سید محمد مقیمی با همین تعریف گفته که: ««هیچ استاد اخراجی در دانشگاه تهران نداریم، اگر یک مورد اخراجی اساتید پیدا کردید، به من معرفی کنید. آمادگی کامل دارم که یک جلسه با حضور رسانهها برگزار کنم و با این استاد مدعی اخراج مناظره کنم.»
بعد از انتشار سخنان رئیس دانشگاه تهران دو تن از اساتید اخراج شده این دانشگاه در گفتوگو با خبرآنلاین اعلام کردند که آماده مناظره با رئیس دانشگاه تهران هستند، خبرآنلاین هم اعلام کرد آمادگی برگزاری این مناظره را دارد.
سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهرانما حاضر به برگزاری مناظره هستیم
صحبتهای رئیس دانشگاه تهران بلافاصله با واکنش برخی استادان مواجه شد که طی یک سال گذاشته از دانشگاه تهران اخراج شدهاند. آذین موحد، استاد دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران با بیان اینکه «حکم انفصال از خدمت» گرفته است ضمن اعلام آمادگی برای مناظره با رئیس دانشگاه تهران به خبرآنلاین گفت: «آقای مقیمی با لغتها بازی میکند، ایشان از لغت اخراج استفاده میکند درحالیکه خودشان توضیح میدهند که اخراج معنی خاص خود را دارد. پس باید از ایشان بخواهیم نه درمورد اخراج بلکه درباره ممنوعیت از کار اساتید از طریق تعلیق و انفصال و قطع همکاری صحبت کنند.»
او ادامه داد: «رئیس دانشگاه تهران میفرماید کسی را اخراج نکردهاند، بسیار خوب، شاید اخراج را درست گفته باشند، اما باید از ایشان پرسید اساتیدی که ممنوع الکار، تعلیق، منفصل از خدمت و قطع رابطه شدهاند چطور؟ آیا بدنه هیئت علمی همچون قبل از شهریور 1401 همگی مشغول بهخدمت هستند؟ من که نیستم. بنده کماکان ممنوع الکار و در انفصال موقت به سر میبرم و تا زمانی که حکم نهایی برایم صادر نشود نهتنها وضعیت تدریس و بازگشتم به کار مشخص نخواهد بود بلکه حتی قادر به شکایت به مراجع قضایی خارج از دانشگاه نیستم زیرا حکم نهایی را صادر نمیکنند. حالا با این اوصاف آقای مقیمی میفرمایند کسی را اخراج نکردهاند.»
آذین بیان کرد: «باید ببینیم ایشان نقش خود را بهعنوان رئیس دانشگاه مادر ایران چه میبینند؟ فقط حفظ ظاهر، بازی با کلمات و عادی جلوه دادن شرایط دانشگاه و همسویی با منویات سیاسی و سیاستورزی، یا مدیریت موثر دانشگاه، حفظ رویکرد آکادمیک و رعایت وجدان حرفهای در حمایت از منافع دانشگاه، رسیدگی شفاف بهحقوق دانشجویان و حقوق اساتید؟ بنابراین توصیه میکنم دوباره از ایشان این سوال را بفرمایید و بخواهید توضیحاتشان را شفاف کنند. من خودم حاضر هستم در اینباره با شخص آقای مقیمی مناظره کنم.»
آذین موحد، استاد موسیقیاساتید اخراجی رتبههای ممتاز علمی بودند
در واکنشی دیگر ابراهیم بای سلامی، استاد جامعهشناس دانشگاه تهران ضمن اعلام آمادگی برای مناظره با رئیس دانشگاه تهران به خبرآنلاین گفت: «من در بهمن ماه سال 1401 بعد از 14 سال عضویت در هیات علمی با ابلاغ نامه قطع ارتباط استخدامی از دانشگاه تهران اخراج شدم. من و همفکرانم آماده هستیم با رئیس دانشگاه تهران مناظره کنیم و همچنین برای دفاع از حقوق همکاران، استادان و دانشجویان در سطح کشور حاضریم با وزیر علوم و معاونان ایشان در حضور همه رسانهها مناظره کنیم.»
او ادامه داد: «متاسفانه نهادهای امنیتی و گزینشی از سالها قبل اجازه ندادند برخی از استادان تبدیل وضعیت شوند و از وضعیت قراردادی به رسمیآزمایشی برسند و همچنین در مرحله بعد رسمی شوند، این اقدام و اجحاف گزینش در حق استادان دگراندیش و دانشگاه برای همین روزها بود، سالهای متمادی وضعیت استادان دگراندیش و غیرهمسو را بدون هیچ دلیل و تذکری معلق نگه داشتند تا بتوانند آنها را کنترل کنند، قصد و نظری بود تا آنها ساکت بمانند و نتوانند نسبت به مسائل کلان کشور مانند فقر و فلاکت مردم و نابسامانیهای جامعه اظهار نظر کنند، این روند را سال ها ادامه دادند تا در بحرانها و وضعیتی که تشخیص میدهند استادان را با کمترین هزینه اخراج کنند و بعد مثل جناب دکتر مقیمی مسائل کلان را تقلیل دهند و بگویند آنها رسمی نبودند.»
او بیان کرد: «ما شاهدیم گاهی یک استاد دانشگاه را علیرغم شایستگیهای علمی بیش از ده سال قراردادی نگه میدارند تا تسلیم منویات جناح خاص سیاسی شود و یا حداقل سکوت کند. عمده اساتیدی که اخراج شدهاند دارای رتبههای عالی و ممتاز علمی و پژوهشی در سطوح ملی و بینالمللی هستند و بهدلایل سیاسی اخراج شدهاند.»
ابراهیم بای سلامی، استاد جامعهشناسیبرگزاری مناظره به میزبانی تلویزیون دانشگاه تهران
با اعلام آمادگی این دو استاد دانشگاه، حالا کانال تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران اعلام کرد به زودی این مناظره برگزار میشود. تلویزیون دانشگاه تهران در کانال خود نوشت: «روز یکشنبه بیست و هفتم اسفند قرار است رئیس دانشگاه برای حضور در این مناظره در استودیوی شبکه حاضر شود. اساتید مدعی اخراج میتوانند برای هماهنگی در شرکت مناظره با شبکه دانشگاه تماس بگیرند.»
پیگیری خبرآنلاین نشان میدهد از طرف این تلویزیون با دکتر ابراهیم بای سلامی تماس گرفتهاند تا در مناظره روز یکشنبه با رئیس دانشگاه تهران شرکت کند، حالا باید دید طرفین مناظره در این روز چه استدلالهایی را مطرح میکنند.
233233
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1884380