دوشنبه 5 آذر 1403

پلیس فتا در هرمزگان: 90 درصد مزاحمت‌ها در فضای مجازی بدلیل سهل‌انگاری قربانی است

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
پلیس فتا در هرمزگان: 90 درصد مزاحمت‌ها در فضای مجازی بدلیل سهل‌انگاری قربانی است

سرپرست پلیس فتا در هرمزگان گفت: در بیشتر مزاحمت های اینترنتی مقصر کاربر است که نباید به راحتی به طرف مقابل اعتماد کند و اطلاعات شخصی خود را در اختیار او قرار دهد. 90 درصد مزاحمت ها به دلیل سهل انگاری فرد است.

به گزارش فارس، احسان بهمنی اظهار کرد: افزایش استفاده از فضای مجازی برای آموزش سبب شده تا دامنه استفاده از این فضا در کشور بشدت افزایش پیدا کند و این فضا به بخش لاینفک زندگی بشر تبدیل شود.

وی با بیان این که فراوانی جرائم در حوزه فضای مجازی عمدتا مرتبط با مزاحمت‌های بانکی و مزاحمت‌ها در فضای مجازی و فیشینگ است، افزود: بسیاری از این جرایم بر بستر عدم آگاهی مردم در استفاده از فضای مجازی رخ می‌دهد.

سرپرست پلیس فتا در هرمزگان درباره موضوع فیشینگ به عنوان یکی از اصلی‌ترین جرایم حوزه فضای مجازی، توضیح داد: فیشینگ به معنی ایجاد یک صفحه جعلی جهت خرید اینترنتی در درگاه الکترونیکی است که کاربران برای پرداخت وجه باید این تشخیص را داشته باشند که آیا صفحه مورد نظر اصلی یا جعلی است که متهمان از همین موضوع جهت سوء استفاده‌های مالی بهره می‌برند.

به گفته سرگرد بهمنی، توجه به آدرس درگاه پرداخت اینترنتی و اطمینان از اینکه آدرس آن، صرفا و بدون هیچ حرف یا علامت اضافه باشد و با کلمه https شروع و صرفا با عبارت shaparak.ir. (دات شاپرک دات آی آر) به پایان برسد، ضروری است.

وی تصریح کرد: در بیشتر مزاحمت‌های اینترنتی نیز مقصر کاربر است که نباید به راحتی به طرف مقابل اعتماد کند و اطلاعات شخصی خود را در اختیار او قرار دهد چرا که 90 درصد مزاحمت ها به دلیل سهل انگاری فرد است.

سرپرست پلیس فتا در هرمزگان خاطرنشان کرد: قراردادن بسیاری از اطلاعات شخصی در اینستاگرام توسط کاربران نیز در موارد بسیاری منجر به بروز کلاهبرداری و یا سوءاستفاده‌هایی شده که از اطلاعات کاربر بدست افراد سودجو افتاده است.

مراقب فرزندان در استفاده تنها از فضای مجازی باشید

وی در ادامه با اشاره به چالش جدید در فضای مجازی با عنوان مومو نیز گفت: به تازگی چالشی تحت عنوان «مومو» که در جنوب کشور نیز بیشتر اتفاق افتاده است را شاهدیم که عروسکی افسانه‌ای که سال‌های گذشته به عنوان «نهنگ آبی» مشکلی را برای کابران ایجاد کرده بود حالا با یک ربات اینترنتی مشکلاتی را برای کاربران فضای مجازی در دنیای حقیقی ایجاد کرده است.

سرگرد بهمنی افزود: در این برهه از زمان که فرزندان به تنهایی از فضای مجازی استفاده می‌کند خانواده باید در کنار آنها باشد و روش‌های استفاده از این فضا را به فرزند آموزش دهند.

سرپرست پلیس فتا هرمزگان اضافه کرد: پلیس فتا شبانه روزی و به صورت 24 ساعته از طریق شماره تلفن 218214844 و 218214884 پاسخگوی سوالات مردم است و همچنین مردم در حوزه سایبری می‌تواند از طریق سایت www.police.ir در قسمت ارتباط مردمی سوالات خود را مطرح کنند.

لینک کوتاه: asriran.com/0039eg