پوست اندازی اصلاح طلبان در فهرست انتخاباتی / این نامزدهای تایید صلاحیت شده در فهرست قرار نگرفتند
فهرست انتخاباتی اصلاحطلبان برای انتخابات دوازدهم مجلس به وضوح گویای تصمیم جمعی چهرههای سنتی این جریان برای واگذاری رقابت به اعضای جوانتر است.
به گزارش مشرق، جبهه اصلاحات ایران اگرچه در بیانیهای اعلام کرد که در انتخابات مجلس دوازدهم به صورت حزبی و تشکیلاتی ورود نمیکند اما بیانیه 110 نفر از چهرههای اصلاحطلبی و اعتدالگرایان برای مشارکت در انتخابات گویای حرکت چراغ خاموش آنها در این انتخابات بوده است. این تصمیم سیاسی به نوعی حرکت با دست پس زدن و با پیش کشیدن و تاکتیک انتخاباتی محسوب میشد تا روایتگر یک مشارکت توام با غر زدن در رقابت مجلس دوازدهم باشد. انتشار فهرست صدای ملت با سرلیستی علی مطهری که در مجلس دهم نیز در فهرست امید اصلاحطلبان و اعتدالگرایان راهی مجلس شده بود مهمترین دلیل در اثبات چنین ادعایی است.
انتشار فهرست کامل نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم و گزارشهای اولیه ثبتنامها گواه تغییر رویکرد اساسی اصلاحطلبان برای معرفی نامزدهای انتخاباتی بوده است. بسیاری از چهرههای سرشناس این جریان با گذشت بیش از 25 سال از دوم خرداد 1376 و تجربه حضور در مجلس و شوراهای شهر تصمیم به نوعی بازنشستگی سیاسی و واگذاری میدان به چهرههای جوانتر اصلاحطلبی گرفتهاند. تصمیمی که بهطور مشابه در ادوار اخیر انتخاباتی از سوی اصولگرایان نیز اتخاذ شده است و ضرورت نوگرایی در تشکلها و ائتلافهای سیاسی رو ایجاب کرده است. رویکرد قانوننویسان در مجلس برای تعیین سقف حداکثر 75 سال سن نامزدی مجلس نیز دال بر این تفکر جمعی در فضای سیاسی کشور بوده است.
فهرستهای اصلاحطلبی ادوار مختلف مجلس با نامهایی همچون علیرضا محجوب، سهیلا جلودارزاده، مصطفی کواکبیان و برخی چهرههای سرشناس دیگر همچون محمدرضا عارف عجین شده بود. بیاستقبالی مردم در انتخابات مجلس یازدهم به فهرست اصلاحطلبان با عاملیت حزب کارگزاران سازندگی ضرورت پوستاندازی در فهرستهای انتخاباتی آنها را ایجاب کرد.
در دوره دوازدهم انتخابات مجلس، اصلاحطلبان و اعتدالگرایان تصمیم گرفتهاند با نام و نشان دیگری بخت انتخاباتی خود را به محک بگذارند. علی مطهری با تجربه حضور در فراکسیون امید مجلس دهم این بار خود سرلیست یکی از فهرستهای چهرههای اصلاحطلبی برای انتخابات مجلس دوازدهم شده است. نامزدهای فهرست 1402 صدای ملت با حمایت برخی احزاب اصلاحطلب تفاوتهای حداکثری با فهرست انتخاباتی 1394 و 1398 آنان دارد. تنها اسامی باقیمانده در فهرست جدید اصلاحطلبان در مقایسه با ادوار اخیر علی مطهری، زهرا ساعی و محمد عیسی انصاری فرد هستند.
برخی چهرههای فهرست انتخاباتی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس یازدهم که حزب کارگزاران حامی آن بود، همچون ابوالفضل رباطی، محمدهادی انتشاری، محمدنبی ابراهیمی و احمد مازنی در این دور از رقابتهای انتخاباتی نیز تایید صلاحیت شدهاند ولی اصلاحطلبان ترجیح دادهاند از اسامی جدید در فهرست 1402 استفاده کنند.
برخی وزرا، مقامات ارشد و مدیران میانی دولت حسن روحانی به همراه چهرههای دانشگاهی با تخصصهای متنوع در رشتههای مختلف نمود چشمگیری در فهرست جدید اصلاحطلبان دارند.
منبع: همشهری آنلاین