پوشش بیمهای 366 قلم داروی ضروری بیماران مزمن
ایسنا نوشت: وزیر بهداشت با بیان اینکه هدف نهایی از اجرای طرح دارویاری این است که مردم اگر بیمار شدند، دغدغهای جز بیماری نداشته باشند، گفت: در واقع یارانهای با عنوان یارانه سلامت در قالب طرح دارویاری در نظر گرفته میشود که در راستای این است که پرداختی بیماران تغییری نکند.
دکتر بهرام عیناللهی با اشاره به اجرای طرح دارویاری به عنوان طرح ارتقای بیمهها و در جهت کارایی بیشتر بیمهها، گفت: مجلس شورای اسلامی حدود 6 هزار میلیارد تومان اعتبار برای این کار گذاشت و نزدیک به شش میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی افزود: از طرفی درباره بیماریهای مزمن و صعبالعلاج هم 5 هزار میلیارد تومان پول گذاشته شد و همه اینها زیرساختهایی را ایجاد کرد که بتوانیم گام دیگری برداریم. از ابتدای آغاز دولت، جلسات متعددی را با اساتید دانشگاهها و... برگزار کردیم و نهایتا طرحی را پایهگذاری کردیم که در قالب آن بتوانیم بیمهها را جهت افزایش پوشش داروها تقویت کنیم.
عیناللهی با بیان اینکه طرح دارویاری شب گذشته با دستور رییس جمهور و با تامین اعتباری که شخص رییس جمهور انجام دادند، آغاز شد، گفت: هدف عمده ما افزایش دسترسی مردم به دارو و کارآمد شدن بیمهها بوده است. در ابتدای کار 100 قلم از داروهای پرمصرفی را هم که جزو بیمه نبود، تحت پوشش بیمه قرار دادیم و همچنین 366 قلم داروی ضروری پرمصرف برای بیماران مزمن مانند دیابتی، قلبی و عروقی و... تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در واقع یارانهای با عنوان یارانه سلامت در قالب طرح دارویاری در نظر گرفته میشود، گفت: یارانه سلامت در راستای این است که پرداختی بیماران تغییری نکند. یکسری داروهای پر مصرف داشتیم در رابطه با بیماران دیابتی و بیماران فشار خون که متاسفانه تحت پوشش بیمه نبود. در این طرح داروهای پرمصرف این بیماران به پوشش بیمهای اضافه شد.
عیناللهی درباره عدم تغییر پرداخت از جیب مردم در قالب این طرح گفت: قبلا چیزی به اسم یارانه سلامت نداشتیم. در گذشته اینطور بود که بیمهها از بیمار فرانشیزی دریافت میکردند و بقیه را بیمه پرداخت میکرد، اما اکنون اعتباری با عنوان یارانه سلامت اضافه شده است. در زمینه برخی داروها هم بعد از بررسی کارشناسان، اگر قیمتش غیرواقعی باشد، قیمتش کاهش هم داده میشود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برنامه ما این است که تمام مردم تحت پوشش بیمه قرار گیرند، گفت: اکنون در سه دهک پایین درآمدی حدود 6 میلیون نفر را بیمه کردیم. فکر میکنیم حدود یک میلیون تا 1.5 میلیون نفر افراد فاقد بیمه باشند که خودشان مراجعه نکردند که این افراد میتوانند دفاتر پیشخوان مراجعه کرده و بیمه خود را انجام دهند. برنامه ما این است که هر ایرانی با کد ملی بیمه باشد.
عیناللهی گفت: هدف ما این بود که از اتلاف منابع جلوگیری شود. ما طرحی به عنوان عدالت در تعالی نظام سلامت داریم که آن را در دولت تدوین کردیم. یکی از مراحل آن بحث بیمه است، اما هدف اصلی ما این است که بتوانیم به صنایع داخلی خودمان کمک کنیم تا تولید افزایش یابد. هدف ما این است که کمبود دارویی را بتوانیم با تقویت صنایع برطرف کنیم. امیدوارم صنایع داروییمان تا حدی بتوانند تقویت شوند که در صادرات هم موفق باشیم. هدف نهاییمان هم این است که مردم اگر بیمار شدند، دغدغهای جز بیماری نداشته باشند. با تقویت بیمهها میتوان کاری کرد که بیمار دغدغهای جز بیماریاش نداشته باشد.
233233
کد خبر 1651222