جمعه 9 آذر 1403

پوشش مناسب اساتید و کارکنان به عفاف و حجاب دانشجویان کمک می کند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
پوشش مناسب اساتید و کارکنان به عفاف و حجاب دانشجویان کمک می کند

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ایجاد تغییر در بخش اساتید و کارکنان را کمک کننده در حفظ پوشش مناسب و همراه با عفاف و حجاب در میان دانشجویان دانست.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ایجاد تغییر در بخش اساتید و کارکنان را کمک کننده در حفظ پوشش مناسب و همراه با عفاف و حجاب در میان دانشجویان دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، دکتر عباس شیراوژن در نشست «نظارت و راهبری حجاب و عفاف» که با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران در سالن شهید احمدرضا احدی وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: اتفاقی در غرب حدود سال‌های 1890 تا 1900 رخ داد که به دنبال آن تغییرات بسیاری در خصوص پوشش و رفتارهای جنسی در این کشورها ایجاد شد.

وی افزود: در گذشته در این کشورها پوشش و فرهنگ بسیار متفاوت از آن چیزی بود که اکنون می‌بینیم و زنان و مردان لباس‌های پوشیده و مناسبی به تن می‌کردند که به هیچ عنوان با پوشش کنونی زن در غرب قابل قیاس نیست. در آن زمان لباس‌های زنان کاملا پوشیده و بلند بوده است و رفتارهای پرخطر جنسی نیز به شکلی که اکنون در غرب تبدیل به رفتار شده است، وجود نداشت و زن و مرد برای خود و بنیان خانواده حریم قائل بودند.

شیراوژن اظهار داشت: از سال 1900 تا 2022 که ما اکنون در آن قرار داریم، سیری از اتفاقات در غرب رخ داد که با کمک رسانه، سینما، نشریات، کتاب، سلبریتی‌ها، برگزاری جشنواره‌ها و تولید محصولات متنوع، تلاش در ایجاد تغییرهای بنیادی در رفتارهای مربوط به پوشش و رفتارهای جنسی کرد.

وی اضافه کرد: به نحوی که این تلاش‌ها، کنار رفتن پوشش، ایجاد برهنگی و آزادی رفتارهای جنسی و کشیده شدن این فضا به انحرافات روابط جنسی را به دنبال داشت، به شکلی که حتی همجنس‌گرایی، ازدواج سفید و رفتارهای پرخطر جنسی مورد حمایت قرار گرفت و گروه‌های خاصی نیز در حمایت از این رفتارها شکل گرفت.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان این‌که در حال حاضر خانواده در غرب از هم پاشیده است و بنیانی برایش وجود ندارد، گفت: در این کشورها ازدواج سفید عرف شده است و افراد بدون قانونی کردن ارتباطی که در کنار یکدیگر دارند، مدت نامشخصی را با یکدیگر زندگی می‌کنند و برای این انحرافات حد توقفی نیز وجود ندارد.

وی گفت: به واقع انقلاب جنسی در این کشورها رخ داده است که اگر مستندهای تولید شده در این خصوص مانند انقلاب جنسی و ایکسونامی را ببینند متوجه می‌شوید تا چه اندازه در این کشورها برای از میان برداشتن اصول اخلاقی و دادن آزادی بی‌ضابطه تلاش شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر این نکته که به نظر می‌رسد در کشورمان نیز عده‌ای، همین روش‌های بنیان برانداز اجتماعی را دنبال می‌کنند، اظهار داشت: ما باید نگاه تمدنی داشته باشیم، فضای انقلاب جنسی و بدون پوشش، حریم خانواده‌ها را نشانه رفته است و اگر خانواده، ازدواج و فرزندآوری شکل نگیرد نسل آینده‌ای وجود نخواهد داشت.

وی یادآور شد: خطر تمدنی در حال تهدید جامعه ایرانی است و نتیجه این روند، فروپاشی اجتماعی و فروپاشی خانواده خواهد بود. مسأله اکنون ما مسأله تمدنی است که در این راستا وظیفه‌ای را نیز کادر درمانی بر عهده دارد. بحث عفاف و حجاب را اگر در مباحث آموزشی، دانشجویی و درمانی رعایت و دنبال نکنیم، حرمت اعتمادی که بیمار باید به پزشک و برعکس داشته باشد از میان خواهد رفت و شأن پزشک و بیمار رعایت نمی‌شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تصریح کرد: با ادامه داشتن این روند، سابقه ذهنی که از پزشک، کادر درمان و پرستار از منظر فداکاری و مقدس بودن وجود دارد از میان خواهد رفت که بر این اساس استانداردها و کدهای رفتاری و پوششی باید به شکل ویژه‌تر رعایت شود. به نظر می‌رسد باید ملاحضه حرفه‌ای داشته باشیم تا در کنار نگاه دینی، شرعی و تمدنی، اخلاق و آداب حرفه‌ای را نیز رعایت کنیم.

این مقام مسئول با بیان این‌که چندسالی است در این فضا، رها شدگی در محیط‌های دانشگاهی دیده می‌شود، اظهار داشت: اتفاقی که رخ داده است رها شدگی در فضای مجازی است و این فضا تا حدودی عادی سازی شده است، متاسفانه این فضا تلاش دارد افراد را به سمت دیده شدن حتی به قیمت کم حجابی و رفتارهای منافی عفت پیش ببرد.

معاون وزیر بهداشت با تقسیم‌بندی فضای دانشگاهیان وزارت بهداشت به سه بخش اساتید، کارکنان و دانشجویان، ایجاد تغییر در بخش اساتید و کارکنان را کمک کننده در حفظ پوشش مناسب و همراه با عفاف و حجاب در میان دانشجویان دانست و گفت: در بخش کارکنان باید تلاش شود تا فضا برای تبرج، جلوه‌گری و دیده شدن ایجاد نشود زیرا فضای دانشگاهی در هر بخشی، فضای مد و آرایش نیست، کارمندی که در این فضا کار می‌کند، فارغ از جنسیتی که دارد یک انسان است که باید وظیفه خود را به نحو احسنت انجام دهد.

وی با بیان این‌که ما تلاش داریم نگاه فاخر و مقدسی که شایسته زن است را در محیط درمانی ایجاد کنیم، اظهار داشت: نقش اساتید در این میان با توجه به حضوری که در فضای دانشگاهی با دانشجو دارند بسیار دارای اهمیت است، اگر همکاران ما در سطح کارکنان و اساتید موارد لازم را رعایت کنند و این فضا معقولانه‌تر پیش برود، ما می‌توانیم از دانشجوی خود انتظار داشته باشیم تا مانند استاد خود رفتار کند.

شیراوژن با بیان این‌که در این میان خواسته ما اصلا حجاب برتر نیست بلکه رعایت همان پوششی است که در عرف باید وجود داشته باشد، اظهار داشت: در این میان فرهنگ سازی و سیاست‌های تشویقی و تنبیهی کمک کننده است، اگر فردی کدهای پوششی خوب را داشته باشد، می‌تواند از سیاست‌های تشویقی در قالب‌های مختلف استفاده کند.