پژوهش مستند و مستدل، نجات دهنده دفاع مقدس از تحریف / حوادث اخیر یک اقدام طرحریزی شده آمریکایی است
سردار نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: تحریف تاریخ و حوادثی که شالوده قدرت هستند امروز هدف اصلی جنگ روایت است و پژوهشهای مستند و مستدل می تواند گفتمان دفاع مقدس را از خطر تحریف نجات دهد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، سردار علیمحمد نائینی امروز در مراسم تجلیل از نویسندگان بسیجی و رونمایی از کتاب «ساعت 9 صبح» در سالن شهید مطهری سپاه الغدیر یزد با گرامیداشت هفته بسیج و یاد و خاطره فرماندهان و سرداران شهید استان یزد گفت: بسیج مهمترین و بزرگترین ابتکار حضرت امام خمینی (ره) بود و نام بسیج یادآور عزیزترین و بزرگترین مردان تاریخ و شجره طیبه پرثمر در همه عرصهها و در همه ابعاد بود.
مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با بیان اینکه به تعبیر رهبری بدنه فعال انقلاب اسلامی در همه عرصه ها بسیج است، افزود: امام (ره) با نگاه عمیق راهبردی در زمانی که هنوز تصور جنگ هشت ساله نبود بسیج را تشکیل داد و امروز تفکر بسیجی و بسیج یک الگوی الهام بخش و فرامرزی است که به عنوان یک مکتب و فرهنگ در اختیار سایر کشورهای جبهه مقاومت قرار دارد.
وی تجربه اصلی جبهه مقاومت و سید و سالار جبهه مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی را از تجربه همین بسیج دانست و ادامه داد: سردار سلیمانی اعتقاد داشتند بسیج مردمی در دفاع مقدس یک قله و جبهه مقاومت دامنه است و امروز هم هر جا در کار نظام و مردم با مشکل مواجه هستیم به خاطر فقدان مکتب و فرهنگ بسیج است و هر جا این نگاه بسیجی وجود داشته گره گشا بوده است.
دفاع مقدس شالوده انقلاب اسلامی و منشا تحول در ابعاد مختلف
نائینی با اشاره به اهمیت پژوهش تصریح کرد: در تاریخ انقلاب اسلامی حوادث مهمی وجود دارد که نقطه عطف و تاریخ ساز هستند و در تحولات جامعه نقش کلیدی داشته و منشأ تولید قدرت و حرکت بودند که در میان آنها دفاع مقدس مهمترین حادثه، شالوده قدرت انقلاب اسلامی، درس آموز و الهام بخش و منشأ تحول در ابعاد مختلف است.
وی عنوان کرد: 20ماه قبل از دفاع مقدس روشهای مقابله با نظام تجربه شد و دشمن به یک تهاجم همه جانبه رسید اما ملت ایران تمام محاسبات دشمن را با وجود اینکه ثبات سیاسی و بازدارندگی نظامی وجود نداشت به هم ریخت با این حال دشمن حملات خود را به مرزهای ما آغاز کرد و با این خیال که طی چند روز خوزستان را به تصرف در می آورد و براندازی نظام اسلامی با این اشغال رقم میخورد همه ظرفیتها را پای کار آورد.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دفاع مقدس را حادثه فوقالعاده مهم و تأثیرگذاری دانست که نیاز به پژوهش و کالبد شکافی دارد، افزود: ویژگیها و تحولات دفاع مقدس، چرایی تحمیل جنگ، چرایی طولانی شدن و ادامه جنگ و... نیاز به پژوهش و روایت دارد.
نائینی با بیان اینکه دفاع مقدس به نظام سازی، کادرسازی، نهادسازی و دولت سازی در جمهوری اسلامی ایران کمک کرد، افزود: نظام اسلامی با دفاع مقدس تثبیت شد، وحدت و انسجام به وجود آمد، ظرفیت های بالقوه نظام فعال شد و خودباوری، خوداتکایی و اعتماد به نفس شکل گرفت و دفاع مقدس منشا تجربهاندوزی در مقابل حوادث مهم شد.
تغییر نگرش جبهه استکبار به جمهوری اسلامی مهمترین دستاورد دفاع مقدس
وی مهمترین تاثیردفاع مقدس را تولید بازدارندگی دفاعی آن هم برای کشوری که دائم دشمن و تهدید دارد دانست و کوتاه نیامدن در مقابل دشمن را از مهمترین درسهای آن خواند و تاکید کرد: دستاوردهای دفاع مقدس بسیار زیاد است و مهم ترین دستاورد آن تغییر نگرش جبهه استکبار به جمهوری اسلامی است که این پیام را به دشمن منتقل کرد که امکان براندازی نظام اسلامی با جنگ سخت نیست.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مهمترین دلیل پژوهش و نوشتن در مورد دفاع مقدس را مقابله با تخریب و فراموشی دفاع مقدس که مورد تاکید چند باره رهبری هست، دانست و افزود: همه حوادث تاریخی، جریان ساز و گفتمان ساز که می تواند نسل های جدید را به حرکت در آورد هدف تحریف هستند.
وی با بیان اینکه امروز راهبرد دشمن جنگ روایت که بخشی از جنگ شناختی معرفی میشود، است، تصریح کرد: تحریف تاریخ و حوادث مهم و تاثیرگذار که شالوده قدرت هستند امروز هدف اصلی در این جنگ روایت است که در آن دشمن به دنبال خدشه وارد کردن به روایت های تثبیت شده و به دست گرفتن روایت های جدید هستند و دفاع مقدس با خطر تحریف، فراموشی، تناقض و انواع شگردها در جنگ روایت مواجه است.
نائینی امروز خطر تحریف را به مراتب از خطر تحریم بیشتر دانست و افزود: همانگونه که رهبری فرمودند اگر در جنگ تحریف پیروز شویم در جنگ تحریم هم پیروزیم چون اگر قدرت اقتصادی هم داشته باشیم با تحریف تصویری که از آن منتقل میکنند یک تصویر ناتوان است.
پژوهشهای مستند و مستدل، نجات دهنده دفاع مقدس از تحریف
وی با بیان اینکه پژوهشهای مستند و مستدل می تواند گفتمان دفاع مقدس را از خطر تحریف نجات دهد، افزود: فهرستی از سوالات در سطوح راهبردی، تاکتیکی و عملیاتی در حوزه دفاع مقدس وجود دارد که نویسندگان و پژوهشگران با آن مواجه هستند و این سوالات همه بهخاطر تاثیرگسترده و دستاوردهای بی بدیل دفاع مقدس و تاثیری که امروز در مدیریت کشور و در آینده کشور دارد است.
نائینی تصریح کرد: آنچه که از دفاع مقدس و جبهه مقاومت در قالبهای مختلف ادبیات، هنر، سینما، تولیدات رسانه ای و مجازی تولید میشود باید دقیق و دارای صحت باشد و غنا و جامعیت لازم را داشته باشد و اجازه ندهیم هرچیزی به نسل جدید منتقل شود.
وی افزود: روایتها باید متکی بر پژوهشهای اصیل باشد و توجه داشته باشیم که گاهی نگاهی عاطفی و تمرکز بر خاطره گویی صرف، روایت جنگ را آمیخته با تناقض و تحریف و غلو میکند و نسل جدید را دچار مشکل می کند بنابراین رویکرد عاطفی حماسی ضروری است اما قطعا کافی نیست.
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، اصلیترین منبع روایت دفاع مقدس
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس عنوان کرد: روایتها باید متکی بر منابع غنی، دست اول و معتبر باشد که یک منبع منحصر به فرد که اصلی ترین منابع است و در اختیار نویسندگان و پژوهشگران میتواند قرار دارد منابع مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس است که هیچ مانعی برای هنرمندان و نویسندگان برای دسترسی به این اسناد دست اول نیست.
وی ادامه داد: این مرکز850 پروژه فعال دارد و با حدود 300 پژوهشگر و محقق کار میکند و پاتوق تمام فرماندهان اصلی جنگ است و همه آثار پژوهشی منتشر شده از مرکز اسناد، شامل روز شمارهها، اطلسها و تاریخ شفاهی فرماندهان، اسناد دست اول و بسیار معتبر در حوزه نشر و ادبیات دفاع مقدس هستند.
نائینی هم افزایی فعالان حوزه نشر ادبیات، برگزاری محافل ادبی، نشست های تخصصی حوزه ادبیات را منجر به رشد و کیفیت کارهای پژوهشی و نویسندگی در حوزه دفاع مقدس دانست و گفت: احصای موضوع اولویت دار، گسترش دایره نویسندگان جوان و نخبه دغدغه مند انقلابی، کادرسازی برای آینده انقلاب و تربیت راویان جوان و افزایش سرمایه موجود باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه خاطره و داستان نویسی از دفاع مقدس بسیار اهمیت دارد اما متفاوت از پژوهش تاریخی است، اضافه کرد: پژوهشها باید روشمند باشد و با روش علمی و منطق علمی بتواند پاسخ دهد ضمن اینکه حتما پژوهشها باید ناظر علمی داشته باشد و با دقت و مستند به اسناد و حوادث مختلف، اثرات را ممیزی کند.
فقدان بانک جامع پژوهشی، از مشکلات نویسندگان و پژوهشگران
مشاور فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از مشکلات نویسندگان و پژوهشگران را فقدان بانک جامع پژوهشی دانست و افزود: این مرکز میتواند با کمک مرکز اسناد دفاع مقدس راهاندازی شود، همه منابع اسنادی و پژوهشی باید در اختیار پژوهشگر قرار بگیرد اما متاسفانه اکثر مراکز حفظ آثار که باید از ناشرین و نویسندگان حمایت کنند فاقد این مرکز هستند حتی بسیاری از مراکز کتابخانه تخصصی هم ندارند.
نائینی با بیان اینکه اثر زمانی موجه است که هم نسخه افست، الکترونیک و هم کتاب گویای آن منتشر شده باشد، ادامه داد: ما نیاز به نقشه جامع پژوهشی داریم که 80 درصد آن انجام شده و به زودی از آن رونمایی می کنیم که در آن بنا به مراحل و مقاطع دفاع مقدس موضوعات و شبهات را درآوریم که نقشه راهنمایی برای همه پژوهشگران در این حوزه می تواند باشد.
وی تصریح کرد: جنگ روایت در حوزه دفاع مقدس و تمام مناسبهای قله ای انقلاب اسلامی جدی است و هدف اصلی هم تضعیف عوامل قدرت و ایستادگی است و دشمن اینگونه روایت میسازد که مقاومت بی فایده است و جوان و نوجوان امروز را نسبت به گذشته مسئلهدار و نسبت به آینده ناامید می کنند که موجب خدشه به افتخار به گذشته و امید به آینده است و این هدف اصلی در جنگ روایت است.
تولید محتوا مهمات جنگ اراده است
نتیجه جنگ روایت که با تولید روایت و رسانه پیش میرود فروپاشی ذهن، باور و اراده است و در نتیجه ساختارها هم فروپاشی میشود بنابراین باید این جنگ و اشکال مختلف آن را، باورکرد و ساختن روایت، کنترل و تثبیت روایت اول ضامن پیروزی در جنگ روایت است و درواقع مهمات این جنگ به گفته غربیها تولید محتواست و نویسندگان و هنرمندان مدیران کارخانجات مهمات سازی این جنگ هستند.
وی تاکید کرد: روایت نویسندگان، هنرمندان، پژوهشگران و فعالان در جبهه انقلاب باید جذاب، باور پذیر، قابل فهم، به هنگام و فاقد تناقض باشد تا روایت دشمن را بی اعتبار و مرجعیت خبری دشمن را ساقط کند.
وی حوزه دفاع مقدس را یکی از مهمترین مصادیق جنگ روایت دانست و افزود: دشمن یا جنگ روایت در حال یارگیری و به دنبال مقابله با قدرت سازی انقلاب اسلامی است و وقتی در مذاکرات سیاسی ایستادگی و مقاومت را در نظام دید فشار حداکثری را به کف خیابان کشید البته ما هم ضعف های زیادی داریم و روایت به موقع انجام نمیدهیم و یا همراه با تناقض است و دشمن هم سوار بر این زخم میشود.
حوادث اخیر یک اقدام طرحریزی شده آمریکایی است
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس یادآور شد: در واقع هم حوزه جنگ روایت و هم در حوزه اقتصادی و فرهنگی کشور ضعف داریم اما میدانیم که کل ماجرا یک اقدام طرحریزی شده آمریکایی است که سرویسهای صعودی اسرائیلی و انگلیس کاملا در این اقدام طرح ریزی شده کمک میکنند و عملیات براساس آن اقدام طرح ریزی شده ظهور و بروز میکند.
نائینی با بیان اینکه در این جنگ دشمن یارگیری را از درون انجام میدهد و مبتنی بر آسیب های درون کشور است، تاکید کرد: متاسفانه جنگ شناختی را جدی نگرفتیم و ضعفها در حوزههای دیگر تولید نارضایتی کرده و رسالت اصلی ما آرایش متناسب با این جنگ و خود را در خط مقدم این جنگ دیدن برای تولید محتوا، روایت و به دست گرفتن این فضاست.
انتهای پیام /