یک‌شنبه 4 آذر 1403

پیاده‌روی اربعین اقدامی فرهنگی و موثر در فضای آموزشی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پیاده‌روی اربعین اقدامی فرهنگی و موثر در فضای آموزشی است

تهران - ایرنا - معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پیاده‌روی اربعین حسینی (ع) مدرسه‌ای برای آموزش همه اقشار از جمله دانشجویان است. حضور در این فضا ابتدا برای خود فرد مهم است و در بازگشت سرریز معارف کسب شده برای جامعه نیز موثر خواهد بود.

امسال و بعد از دو سال شیوع کرونا، بار دیگر اقشار مختلف جامعه خود را برای پیاده‌روی اربعین آماده می‌کنند و دانشجویان نیز اصرار دارند از این قافله و شرکت در پیاده‌روی مسیر 80 کیلومتری نجف تا کربلای معلی عقب نمانند. وزارت علوم در هماهنگی با سایر دستگاه‌ها ضمن فراهم‌سازی شرایط برای حضور دانشجویان در این مراسم، اعلام کرد غیبت دانشجویانی که در پیاده‌روی اربعین حسینی شرکت کنند، موجه است. همچنین دانشجویان دانشگاه‌های تهران با همراهی کاروان در این پیاده‌روی شرکت می‌کنند.

عبدالحسین کلانتری در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در مورد حمایت و پشتیبانی ها از این دانشجویان برای شرکت در پیاده‌روی اربعین اظهار داشت: همه مجموعه‌ها شامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علمی کاربردی عضو قرارگاه علم‌الهدی هستند؛ بنابراین حمایت‌ها، تصمیم‌گیری‌های کلان و ابلاغیه‌ها در این قرارگاه صادر و اجرا می‌شود. دانشگاه‌هایی که در مسیر رسیدن به مرز قرار دارند، مانند دانشگاه همدان، خرمشهر، اهواز و ایلام هم خدماتی را به دانشجویان و دانشگاهیان ارائه خواهند داد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در مورد تعداد دانشجویانی که راهی پیاده‌روی اربعین هستند، گفت: آمار دقیقی هنوز نداریم. بخشی از دانشجویان همراه با کاروان‌های وابسته به دانشگاه‌ها و با محوریت سازمان بسیج اعزام می‌شوند. علاوه بر این برخی دانشجویان اکنون در سفر هستند، بخشی مردد هستند که بروند یا نروند و بخشی هفته بعد می‌روند. سامانه هم هنوز باز است. بنابراین آمار دقیقی نداریم؛ اما سعی کردیم مشکلات را تاحدی حل کرده و از جهت آموزشی هم موانع را برداریم.

کلانتری در مورد اهمیت پیاده‌روی اربعین از جهات مختلف اظهار داشت: تاروپود جامعه ایران با دین و دیانت تنیده شده است و به صورت مشخص با حب اهل بیت و به ویژه امام حسین (ع) نقش ویژه‌ای دارد.

فرهنگ و ارزش‌های حسینی به فضای دانشگاه سرریز شده و ثمره‌های زیادی داشته است و حتی در حوزه های دیگر که ارتباط دیگری هم با دین نداشته است فرهنگ ایثار، ازخودگذشتگی، مقابله با ظلم، حقیقت طلبی و حقیقت خواهی آثار و فواید زیادی داشته است و محیط دانشگاه و کل کشور را متاثر می‌کرده است.

گزارش‌گیری از اختصاص 3 درصد بودجه دانشگاه‌ها به فعالیت‌های فرهنگی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: بر این اساس هر اقدامی که فرهنگ عاشورا و فرهنگ حسینی را ترویج کند، آورده زیادی برای دانشگاه و کشور دارد و از جمله این رویدادها رویداد اربعین است که واقعا نظیر ندارد. اربعین ازجمله مناسک جمعی و بین‌المللی است که سن و جنس و رنگ و نژاد نمی‌شناسد و مدرسه مهم و موثری برای آموزش همه اقشار از جمله دانشجویان است.

کلانتری تاکید کرد: می‌خواهیم تسهیلگر باشیم و از جریان‌های پویا و زنده دانشگاهی کمک بگیریم. تشکل‌های دانشجویی، انجمن‌ها و گروه‌ها را مشارکت دادیم و به صورت خاص بسیج دانشجویی که دبیری ستاد دانشگاهیان را برعهده دارد، میان‌داری کرده و کاروان‌های دانشجویی را برای اعزام به اربعین شکل داده است. در سطح اساتید نیز دانشگاه‌های مختلف، کاروان‌هایی را تدارک دیده‌اند.

وی در مورد به نتیجه رسیدن اختصاص سه درصد از بودجه دانشگاه‌ها برای فعالیت‌های فرهنگی و شیوه نظارت بر این روند توضیح داد: در حال تهیه گزارشی هستیم. نامه نگاری‌هایی با معاونت مالی و اداری وزارت علوم شده و از آنها گزارش خواسته‌ایم. همچنین با هیات امنای وزارتخانه نامه نگاری کرده و از آنها هم خواسته‌ایم گزارش بدهند تا به جمع بندی سریع‌تری و تصمیم دقیق‌تری برسیم.

برچسب‌ها

پرونده خبری

پیاده‌روی اربعین اقدامی فرهنگی و موثر در فضای آموزشی است 2