دوشنبه 28 آبان 1403

پیام تسلیت 5 مدیر فرهنگی برای درگذشت عباس براتی‌پور

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
پیام تسلیت 5 مدیر فرهنگی برای درگذشت عباس براتی‌پور

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و محمدرضا شرفی خبوشان مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی درپی درگذشت استاد عباسعلی براتی‌پور شاعر آئینی و انقلابی پیام‌هایی را صادر کردند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام خود آورده است:

«انا لله و انا الیه راجعون»

در واپسین ساعات ماه رحمت الهی با کمال تاسف باخبر شدم شاعر ارجمند انقلاب و دفاع مقدس استاد عباسعلی براتی‌پور و فرزند گرامی‌شان دار فانی را وداع گفتند.

آن مرحوم که از پیشکسوتان شعر انقلاب به شمار می‌رفت در کارنامه پر بار خود، با حضور چندین دهه‌ای در انجمن شعر حوزه هنری، تربیت کننده چندین نسل از شاعران امروز بود. این شاعر محبوب ادبیات انقلاب همچنین سال‌ها اجرای جلسه دیدار شاعران با رهبری عزیز انقلاب اسلامی را بر عهده داشت.

اینجانب مصیبت تلخ فقدان این شاعر دل‌سپرده به انقلاب را به خانواده محترم و عموم علاقمندان به شعر و ادبیات کشورمان تسلیت گفته و در آستانه ماه شوال از خداوند متعال غفران رحمت برای آن ادیب انقلابی و فرزند گرانقدرش و همنشینی با شهیدان و امام شهیدان را مسالت می‌نمایم.

متن پیام علی رمضانی مدیر خانه کتاب و ادبیات به شرح زیر است:

«اِنَا لِلَهِ وَاِنَا اِلَیهِ رَاجِعُونَ متاسفانه استاد عباس براتی‌پور که از برترین شاعران، سخن پردازان و سخن‌سنجان عصر ما بود، دار فانی را وداع گفت. این شاعر گرانقدر از طایفه فتیان بود و دلش مرکز تجلی رمز نور. گفته‌اند که: «تجلی اشراق نور، اقبال حق است بر دل مقبلان» و همین اقبال بود که آن نور را بدل به کلماتی گرانقدر در مدح یا روایت عظمت ائمه معصومین (ع) کرد.

استاد براتی‌پور سال‌ها در کسوت مدیریت جلسات نقد و بررسی شعر در حوزه هنری به تربیت شاعران جوان نیز همت گماشت و از این جهت جامعه ادبی کشور را مدیون خود کرد. او همچنین سال‌ها مدیریت جلسات شعر شاعران با رهبر معظم انقلاب در نیمه ماه مبارک رمضان را برعهده داشت. ای کاش خاطرات زنده‌یاد استاد براتی پور را ضبط و ثبت کرده باشند که قطعا دقایق درخشانی است از فرهنگ معاصر ایران اسلامی.

اینجانب درگذشت و فقدان این شاعر و ادیب برجسته و اثرگذار را به خانواده مکرم ایشان و همچنین جامعه ادبی و فرهنگی کشور تسلیت عرض می‌کنم. یادش گرامی باد.

پیام یاسر احمدوند هم به قرار زیر است:

«اِنَا لِلَهِ وَ اِنَا اِلَیهِ رَاجِعُونَ

شاعر «وعده دیدار» در آخرین روز ماه مهمانی خدا، به دیدار معبودش شتافت.

شاعر نام‌آشنای شعر انقلاب، عباس براتی‌پور، یکی از شاعران معاصر ایران بود که از اواخر دوران تحصیل در دبیرستان به شعر و شاعری پرداخت. او که شعر را به سیاق و قالب‌های کلاسیک می‌سرود، مضمون اکثر شعرهایش مدح و منقبت خاندان رسالت و توجه به آرمان‌های انقلاب و دفاع مقدس بود. براتی‌پور که دانش‌آموخته رشته‌های فنی بود، نخستین مجموعه شعرش را با عنوان «بهت نگاه» در سال 1369 منتشر کرد.

او به تمام معنی تا پایان عمر، خود را وقف انقلاب کرد. اکثر شعرهای مرحوم براتی‌پور به دوران انقلاب بازمی‌گردند و مانند سرود «امام ای بلند آیت آسمانی» بسیار خاطره‌انگیر هستند. یکی از تازه‌ترین شعرهایش که به مناسبت چهلمین سال انقلاب اسلامی سروده بود، عنوان «سرباز انقلابی» نام داشت.

براتی پور خلاقانه درپی شکل های نو برای ارایه مضامین دینی و انقلابی بود تا پویایی شعر انقلاب را در هیئتی تصویری، ملموس و با کیفیتی بهتر بیان کند. سعی برای سرودن صحیح شعر آیینی و نقد و بررسی این سبک برای بهترشدنش از تلا‌ش‌های بی‌وقفه و متعهدانه این شاعر گرانقدر است.

آثار مهم او «کتیبه شکیب»، «سینای سبز عشق»، «با شقایق‌ها برادر»، «عطش عشق»، «داغ تشنگی»، «بر جبین صبح»، «زیتون و زخم» و سه مجموعه شعر «چشم بیمار»، «غم دلدار» و «بر تربت خورشید» نشان از دلبستگی و علاقه ایشان به مسأله جانبازان، فرهنگ شیعی و امام راحل (ره) بود. درگذشت ایشان را به فرهنگ‌دوستان، شاعران دغدغه‌مند و متعهد و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض می‌کنم.

انشاءالله که در این روز، مورد عنایت و رحمت حضرت باریتعالی قرار بگیرد.

پیام محمدرضا شرفی خبوشان را در ادامه می‌خوانیم:

انا لله و انا الیه راجعون

شاعر فرزانه و متعهد، استاد عباس براتی‌پور رخت فنا از تن به در آورد و جامه بقا پوشید و در ماه خدا به میهمانی پروردگار عالمیان شتافت.

فراق این استاد مهربان که اسوه یگانه‌ی تعهد و ادب و اخلاق بود، داغ جان‌سوزی بر دل اهل شعر و ادب به جای خواهد نهاد.

استاد براتی‌پور علاوه بر اینکه با آثار و اشعار گران‌سنگ انقلابی و ولایی شناخته می‌شود، بیش از یک دهه نیز اجرای جلسات دیدار شاعران با رهبر فرزانه انقلاب را به عهده داشت و سال‌های سال با برگزاری جلسات شعر حوزه هنری، عاشقانه به شعر انقلاب خدمت کرد و شاعران بسیاری را پرورش داد.

مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی فقدان این شاعر متعهد و محبوب را به خانواده محترم ایشان و جامعه ادبی کشور تسلیت عرض کرده، از درگاه پروردگار حی متعال برای آن استاد فقید، رحمت و مغفرت و برای بازماندگان و دوستداران ایشان شکیبایی و بردباری آرزومند است.

در پیام مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز آمده است: «استاد عباسعلی براتی‌پور، در آخرین ساعات میهمانی خدا، ماه مبارک رمضان، و در آستانه عید سعید فطر، دعوت حق را لبیک گفت و به دیدار معبود شتافت.

آن شاعر پیشکسوت اهل بیت علیهم‌السلام، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، با اینکه عمر کاری خود را در خدمت نیروی هوایی سپری کرده بود اما روح لطیفش با ادبیات و شعر گره خورده بود و از نوجوانی سرودن شعر را آغاز کرد و آثار بسیاری از او به یادگار مانده است.

اینجانب درگذشت این شاعر ارجمند را به خانواده محترم و علاقه‌مندان به شعر و ادبیات فارسی تسلیت می‌گویم و از خداوند مهربان برای آن مرحوم، هم‌نشینی با حضرات معصومین علیهم‌السلام و برای بازماندگان، صبر و سلامتی خواستارم.»

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

حوزه هنری

محمدمهدی اسماعیلی

یاسراحمدوند عباسعلی براتی پور مهدی رمضانی علی رمضانی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
پیام تسلیت 5 مدیر فرهنگی برای درگذشت عباس براتی‌پور 2
پیام تسلیت 5 مدیر فرهنگی برای درگذشت عباس براتی‌پور 3