پیام های نوروزی معاونان آموزش و پرورش و تاکید بر استمرار آموزش
معاونان وزارت آموزش و پرورش در پیامهای جداگانه، حلول سال 1399 را تبریک گفتند.
معاونان وزارت آموزش و پرورش در پیامهای جداگانه، حلول سال 1399 را تبریک گفتند.
به گزارش خبرگزاری مهر، معاونان وزارت آموزش و پرورش در پیامهای جداگانه، حلول سال 1399 را تبریک گفتند.
در پیام نوروزی علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش آمده است: «یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبرالیل و النهار / یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال؛ شاید هیچ زمانی به مفهوم این دعای زیبای تحویل سال دقت نکرده بودیم اما امسال این دعا مصداق بارزی برای وضعیت ما است، آزمون الهی که امسال کشور عزیز و مردم فهیم و مهربان ما به واسطه شیوع ویروس کرونا دچار آن شده و همه اقشار جامعه را درگیر خود ساخته است و شاید بتوان آن را یکی از بزرگترین آزمون های الهی نامید زیرا حس تعبد، همدردی، نوع دوستی، از خود گذشتگی، ایثار و بسیاری از صفات زیبای بشری را در بین جامعه به عینه مشاهده کردیم.
سال 1398 با تمام مواهب و مصائبش به پایان رسید، مواهبی که همه نعمت بود بر بندگان خدا و مصائبی که جملگی آزمون های الهی بودند بر ملت تا بسیاری از آیات و نشانه های الهی را در این زمانه به دیده بنگریم. مهمترین آن دوری از عزیزانی که ما را به یاد قیامت می اندازد و آنچه در آیات شریفه سوره عبس خداوند متعال می فرماید: «یوم یفر المرء من أخیه، وأمه وأبیه وصاحبته وبنیه: یعنی روزی که آدمی از برادرش و از مادرش و پدرش و از همسرش و پسرانش میگریزد» شاید باور این آیه برای ما قدری سخت بود اما دیدیم که با یک عامل بیماری این امر شبیه سازی شده است و شاید آن همه نزدیکی و در هم تنیدگی در بین ما قدری عادی شده بود و قدر آنرا نمی دانستیم اکنون به این نعمت بزرگ الهی پی بردیم.
امسال در کنار هفت سین های همیشگی سین سلامت را هم اضافه می کنیم و دعا میکنیم که سلامت و عافیت به جمع ابنا بشر به ویژه هم وطنان عزیز باز گردد زیرا ما طبق فرموده امام صادق (ع) اعتقاد داریم: «ان الدعاء یرد القضاء ینقضه کما ینقض السلک وقد أبرم ابراما؛ به درستی که دعا، قضا را برمی گرداند و آن را از هم باز میکند و میزند همانطورکه رشتهی نخ اگرچه به سختی تابیده شده باشد از هم باز شود
و باز گرمای ملایم و فرحبخش روزهای آفتابی بهار در باغ و راغ و کشتزارها به سبزه و گل ها و درختان می تابد و آنها را بشارت به عافیت و تندرستی می دهد و انگاه دعای ما این خواهد بود؛ بار الها در ظهور حضرت حجت مهدی موعود (عج) تعجیل فرما و می خوانیم: اللهم اجعلنی من أنصاره و أعوانه و الذابین عنه و المسارعین الیه فی قضاء حوائجه و المحامین عنه و السابقین الی ارادته و المستشهدین بین یدیه
در خاتمه فرا رسیدن سال نو و نوروز باستانی 1399 را به همه فرهنگیان عزیز و دانش آموزان گرامی بویژه مربیان و مشاوران و همکاران سخت کوش حوزه پرورشی و فرهنگی و اولیا گرانقدر آنان تبریک و تهنیت عرض می کنم و از خداوند منان برای یکایک شما عزیزان سلامتی و تندرستی و عاقبت به خیری مسألت دارم.»
حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی نیز در پیامی بیان کرد: «یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبرالیل و النهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال / صبا اگر گذری افتدت به کشور دوست / بیار نفحه ای از گیسوی معنبر دوست
در سالی که گذشت همدلی، هم افزایی و تلاش همکاران محترم سازمان، دستاوردهای خوبی را برای فراهم ساختن بستر مناسب تحولی در سازمان به یادگار گذاشت. اهتمام در بازآرایی ساختار سازمانی، تلاش برای استقرار 11 حوزه تربیت و یادگیری، حرکت به سمت بهرهگیری از ظرفیت های پیرامونی به ویژه ظرفیت های فکری شوراهای اندیشه ورز، مجموعه های فراسازمانی و ایدههای نهفته در استان ها، اقدام براساس سند تحول بنیادین و اجرای کامل برنامه درسی ملی و اجرای برخی ایده ها و دیدگاه های کارشناسی و تخصصی، گوشهای از تلاشهای مضاعف صورت گرفته است.
سال 1398 با همه فراز و نشیبها گذشت و در پیش روی، چشم اندازی از برنامههای متنوع و مبتنی در مدار تحولی قرار دارد که به فضل الهی در سال جدید با شور و نشاطی مضاعف و اهتمامی فراتر از گذشته با اتکا به قدرت لایزال الهی و در کنار یکدیگر، برای تحقق آن تلاش خواهیم نمود.
ضمن تجلیل و قدردانی از زحمات بی شائبه شما همکار ارجمند، فرارسیدن عید سعید نوروز و بهار طبیعت را که در تقارن با عید سعید مبعث و اعیاد شریف شعبانیه قرار دارد، تبریک عرض نموده و برای شما و خانواده محترمتان، توفیق بیش از پیش، عافیت و عاقبت بخیری از درگاه خداوند متعال خواستارم.»
در پیام علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه آمده است: «بهار 99 نیز از راه رسید، جوانههایی مشتاق روییدن، با هزار آرزو سر بر آسمان گذاشتهاند. ماههای گذشته فرصت بیشتری بود تا خانوادهها در تلاطم ایام کنار فرزندانشان به آینده درخشان آنان بیندیشند. پدران و مادران نگران از آینده اما امیدوار به معلم و مدرسه چشم دوخته بودند.
این انتظار هیچگاه بیپاسخ نمانده است، فرهنگیان عزیز، طلایه داران علم و دانش و مشتاقان تعالی جامعه، بویژه دوستداران رشد و تربیت کودکان و نوجوانان سرزمینمان، روزهای پایانی کهنه سال پر از تجربه و تلاش را، با هزار بیم و امید به آستانه دروازههای سال نو رهنمون شدند. مدیران و معلمان با شعار زیبای "آموزش تعطیل نمی شود. روزهای دشوار اما شیرینی را برای کشف و شناسایی روشهای ممکن جهت خدمت به دانش آموزان گذراندند تا بر متعهدانه بر عهدشان در نظام تعلیم و تربیت وفا کنند. مدیران مدارس و هنرستانها به میدان آمدند تا با مشارکت در تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده سهمی در خور، در عزم عمومی برای رهایی از مشکلات جامعه داشته باشند. معلمان همواره در روزهای دشوار در متن جامعه و پیشتاز حرکتهای خود جوش بودهاند. همین شوق به خدمت بیمنت، سرمایه اجتماعی عظیمی از عشق و اعتماد فراهمآورده است. معلمان همواره دغدغه تلاش برای فراهم ساختن فرصتهای ناب برای اندیشیدن و آموختن در شاگردانشان در سر میپروراندهاند. شوق زیستنی شادمانه و کاستن از دغدغههای اکنون وروزگار نقمت از ذهن کودکان سرزمینمان، آمال و آرزوی همیشگیشان بوده است.
این تلاشها در روزهای گذشته در کنار میدان داران نظام سلامت و تلاشگران عرصه بهداشت جامعه، اسباب غرور دوباره متولیان تعلیم و تربیت را فراهم آورد و صحنههای زیبا و ماندگاری از تلاش و کوشش معلمان در راستای تعهد حرفهای خویش را به نمایش گذاشت. با همت آنان بود که کتابهای درسی و محتواهای آموزشی بار دیگر در ایام تعطیلی مدارس، فراروی دانش آموزان گشوده شد و اصحاب رسانههای دیداری و شنیداری پا به میدان گذاشتند و خانه و خانواده را در تکمیل نقش ارزنده تربیتی خویش به موقعیتی برای آموزش و یادگیری تبدیل کردند. فضاهای مجازی از زمزمه یاددهی و یادگیری مشحون شد و کالبد افسرده این روزهای کلاس درس و حیاط و فضای مدرسه، که تهی از فریادهای کودکانه شده است به شوق فراهم آمدن موقعیتی متفاوت، دوباره شادمان گشت و بار دیگر معلوم شد که مدرسه در دنیای جدید هر موقعیتی است که در آن یاددهی و یادگیری جریان دارد. مکان گرچه مقدس و محترم است اما به واسطه وجود شاگردانش و اعتبار معلمانش معنا پیدا میکند. سزاست که نظام سیاسی و اجتماعی با تکیه بر این ادراک خویش تعلیم و تربیت را پیش از پیش قدر بشناسد و به همسویی همه موقعیتها و فرصتهای تربیتی بیش از گذشته بیندیشد و با هوشمندی تعارضات جریانهای تربیتی غیررسمی را، به نفع نظام تعلیم وتربیت کشور همراستا کند و در تنگناههای جامعه به کمک و همراهی آن امیدوار باشد.
در پایان ضمن عرض تبریک و شادباش حلول سال نو که با ماه شعبان المعظم ماه رسول گرامی اسلام (ص) قرین گشته است، از همراهی و زحمات همه فرهنگیان گرانمایه، اعم از نیروهای اداری، مدیران عزیز مدارس، معلمان و عوامل اجرایی به ویژه مدارس در دوره متوسطه، از صمیم قلب تشکر نموده و بر این باورم که در سال پیش رو با تکمیل جریانی که اکنون درن ظام آموزشی کشور در عرصه یاددهی و یادگیری آغاز شده است، افتخاری گران سنگ برای معلمان کشور در تاریخ آموزش و پرورش فراهم آمده و ماندگار خواهد شد.»
در پیام تبریک مهرزاد حمیدی معاون تربیتبدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش آمده است: «حول حالنا الی احسن الحال» آغاز و فرا رسیدن بهار که نشان از دوباره زنده شدن طبیعت و نمایشی از قدرت لایزال الهی است را به محضر یکایک شما عزیزان تبریک عرض مینمایم.
بر خویش واجب میدانم در ایامی که متاسفانه جهان با بیماری نوظهور و منحوس کرونا در مبارزه است از خدمات همه کسانی که در راه خدمت به مردم عزیز کشور اسلامی مان مجاهدت و تلاش بیوقفه مینمایند به ویژه آموزگاران، معلمان، مربیان و مراقبین سلامت و همکاران عزیز فرهنگی که اینک و در ایام تعطیلی ناشی از بیماری کرونا با جهاد علمی و آموزشی خویش، فصلی نو در کارنامه آموزشی خانواده بزرگ تعلیم و تربیت کشور رقم زدند، صمیمانه سپاسگزاری و قدردانی نمایم.
در پایان از درگاه خداوند سبحان برای همه مردم عزیز میهن سرفرازمان به ویژه خانواده بزرگ تعلیم و تربیت کشور و دانشآموزان و اولیای محترم آنها سلامتی، بهروزی و موفقیت مسئلت مینمایم.»
در پیام مهراله رخشانیمهر معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور آمده است: «یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبرالیل و النهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحالس / سپاس بیکران خدای بی نیاز را که جان دوبارهای به طبیعت بخشیده و عطر خوش زیستن را دوباره بر پهنه گیتی پراکنده است. نوروز، بهترین تجلیگاه آیات الهی و سنتی برای تازه شدن، تدبر، تحول و تعالی است که جان انسان مشتاق را به شکوفایی فرا میخواند.
اینک در این هنگامه شکفتن و نو شدن جهان طبیعت که در اعجاز آب و آفتاب، سخاوت زمین را در زیباترین جلوه اش به تماشا نشستهایم، خداوندگار عالم را شاکریم که توفیق خدمت در حوزه عمرانی نظام تعلیم و تربیت و به ویژه سهیم شدن در بنا نهادن مکان مقدسی به نام "مدرسه" را که بسی افتخار شایسته است یک سال دیگر نصیبمان کرد تا خدمتی هر چند کوچک اما ارزشمند به دانشآموزان میهن اسلامی ارائه دهیم و سهمی هرچند اندک در ساختن آینده آیندهسازان کشورمان داشته باشیم، ساختنی که آینده آنان را روشنتر ترسیم کند.
در مسیر درخشان و مقدس مدرسهسازی، خوشبختی و کمال حقیقی کوشش برای سعادتمندی فرزندان این مرز و بوم است؛ افتخاری بزرگ، که خیرین مدرسهساز به آن نائل گشتهاند. نیکنامانی که برای رسیدن به بلندای بخشندگی، از وجود رها شده و از خود گذشتهاند.
در سالی که گذشت علیرغم روزهای سخت و حوادث ناگواری که داشت به لطف پروردگار متعال و تلاش و کوشش خستگیناپذیر مجموعه مدیران، کارشناسان و کارکنان سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و نیز همراهی ارزشمند خیرین و نیکوکاران نیکاندیش، توفیقات روزافزونی در توسعه فضاهای آموزشی و پرورشی، به ویژه در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته حاصل شد. اتفاقاتی چون تبدیل شدن بحران سیل به فرصت سازندگی، جمعآوری بخاریهای نفتی و استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس، برچیدن مدارس خشتی و گلی و به ویژه رشد چشمگیر اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش از جمله موفقیتهای ارزشمند و بزرگ سال 98 بود، اما تلخیهای چون وقوع سیل و زلزله در برخی استانهای کشور، درگذشت دکتر حافظی رئیس فقید جامعه خیرین مدرسهساز کشور، حسین علیمرادی جوان پرتلاش مدرسهساز، مهندس محمدرضا حیدری مدیرکل جهادی نوسازی مدارس استان لرستان نیز از تلخکامیهای سال 98 بود.
امید آن دارم که در سال پیش رو نیز با توکل به خداوند متعال و بهرهمندی از منویات مقام معظم رهبری که سال جدید را برای تغییر محسوس در زندگی مردم، سال "جهش تولید" نامگذاری کردند، با انگیزهتر و پرقدرتتر از گذشته مسیر تعالی را طی نموده و تا نیل به اهداف مقدس حوزه عمرانی نظام تعلیم و تربیت که همانا فراهم نمودن فضاهای آموزشی ایمن و استاندارد است، همراه و همدل باشیم.
صمیمانهترین تبریکات و شادباش را تقدیمتان میدارم و برای یکایک همکاران و کارکنان خانواده بزرگ سازمان نوسازی مدارس کشور از درگاه خداوند متعال، سالی سرشار از برکت و معنویت همراه با سلامتی و کامروایی خواستارم.»
در پیام سید جواد حسینی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی آمده است: «آغاز سال جدید و بهار طبیعت فرصتی است تا راز آفرینش را به زیباترین بیان در شاهکار خلقت تفسیر نماییم و شور امید و ایمان را در دشت بیکرانه ی سپیده دم به نگاره بنشینیم و بر سجادهی سحری سجده شکر گزاریم که دیگر بار هم فرصت دیدار رستاخیز طبیعت را نظاره گریم. اما بهار امسال جلوهای دیگر دارد، زیرا مطلعش مبعث خورشید نبوت و دنبالش میلادهای پی در پی ستارگان عصمت و طهارت است. بهاری که در دلش نیمه شعبان را ترسیم نموده و نوید بخش زمانی است که زمستان سرد بی مهری ها را به بهار عدالت بدل کند.
اینجانب به حکم سنتی دیرینه، بهار طبیعت و دیگر اعیاد پیش رو را شاد باش گفته و با توجه به شیوع ویروس کرونا از همه همکاران ستادی، مدیران، معلمان و کلیه عزیزانی که با تعطیلی ظاهری مدارس، آموزش را تعطیل نکرده بلکه با تلاش و مجاهدت خستگی ناپذیر از طریق فضای مجازی، مدرسه را به خانه دانش آموزان با نیازهای ویژه بردند، تشکر و قدردانی می نمایم و دست دعا به درگاه احدیت بلند نموده و از درگاهش می خواهم که؛ معبودا با شروع سال جدید، به یمن و مبارکی حیات دوباره طبیعت و میلادهای مبارک شجره طیبه رسالت، غبار غم و اندوهی که در اثر شیوع ویروس کرونا بر جهان و میهن عزیزمان نشسته برطرف، و با احوالی خوش، حال غریب همه ما را دگرگون گردان.
پروردگارا آرامش، امنیت وبه ویژه سلامتی را برای همه همکارانم خاضعانه از تو تمنا می نمایم و از تو می خواهم که توفیق اطاعت و بندگی را نصیبمان گردانده و وجودمان را به افتخار خدمت به معلمان، خانواده ها و دانش آموزان با نیازهای ویژه ارجمند گردانی!
در آغاز سال جدید، فرصت را مغتنم شمرده و به انگیزه رستاخیز طبیعت، با استعانت از آفریدگار هردو جهان، حلول سال جدید و بهار پر طراوت را به حضور پرمهر همه همکاران گرامی تبریک گفته، از آستان حضرت احدیت، مزید توفیقات برای خدمتی سرشار از شور ونشاط در جهت رشد وشکوفایی نظام تعلیم و تربیت استثنایی را مسألت می نمایم.»
در پیام غلامرضا کریمی، قائممقام وزیر آموزش و پرورش در امور بینالملل، رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور و دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران آمده است: ««در شتاب زمان بهاری دیگر و متفاوت با بهارهای گذشته در راه است. ایرانیان بهار امسال را بدون دید و بازدیدهای مرسوم و با ماندن در خانهها تجربه خواهند کرد. تبسم این بهار، مزین به نور و نوازش ماه رجب، تجلی رحمت خدا و تسلیبخش دلهای بیقرار شیفتگان حضرت یکتاست.
سردی طبیعت با عطر خوش باران، سوسن، یاس و زنبق رخت بر میبندد تا ما نیز گرد غفلت از رخسار بشوییم و بدانیم: ایستایی و رکود شیوه مرداب است.
یا مقلب القلوب! یاریمان کن با سلاح عشق و صداقت و ایمان، به بهترین حال دست یابیم. غبار تیرگی و کینه از روح و جان بزداییم و در دل آفتابیمان هفت سین سلام و سادگی بگسترانیم. یا مقلب القلوب و الابصار! همراه با آفتاب رجب با ترنم دعای مجیر سر سفره الهی، هفت سین سلامتی، سعادت سبزی، سپیدی، سرمستی و سجاده و سحر را از تو طلب میکنیم.
امسال آغازی فرخنده برای تکرار خوبیهاست!
هرگزا فانی نگردد عمرتان / سالیانی خوش بماند جاودان
بر شما بادا بهاران دلپذیر / ای فروغ جاودان ای بینظیر»
در پیام نوروزی فاطمه مهاجرانی رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان آمده است: ««دانشآموزان نازنین!
بهار که میآید، یخ آب میشود، دانه جسم سنگین خود را در خاک جای میگذارد و چشمان ما را میهمان رنگ سبز جوانه میکند.
شاخسار خشک درختان به جنب و جوش رویش تن میدهند و هستی زنده میشود.
ذره ذره هستی از نفس اهورایی بهار به بار مینشیند.
جوانه و شکوفه و سبزه از هر گوشه و کنج دیوار سر بر میکند.
در این فصل که ذرات عالم به مدد لطف بینهایت حضرت خالق به رقص درمیآیند ما نیز باید از این خوان بینصیب نمانیم.
و به فرمایش حافظ
کمتر از ذره نهای پست مشو مهر بورز
تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ زنان
بهارتان پر بار و دلتان پر فروغ از خوشید مهر الهی.»