پیشرفت 57درصدی پروژه تغذیه مصنوعی سفره آب دشت ممبی / کنترل سالانه 3میلیون مترمکعب روان آب با بهره برداری از پروژه
افروزی با اشاره به آخرین وضعیت اجرایی و اعتبارات پروژه، گفت: با وجود تمامی تلاش های مجموعه شرکت آب منطقه ای اما بدلیل نوسانات اقتصادی و به تبع آن عدم تخصیص اعتبار لازم تاکنون 57 درصد پیشرفت فیزیکی داشتت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، نشست هم اندیشی رفع مشکلات طرح تغذیه مصنوعی ممبی در محل عملیات اجرایی پروژه با حضور مهندس فرهادی مدیر عامل، معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد، رئیس اداره منابع آب شهرستان، نماینده مجری و عوامل مشاور و پیمانکار طرح برگزار شد.
مدیر عامل آب منطقه ای استان در این نشست با اشاره به وابستگی بیش از 90 درصدی شهرستان بهمئی به منابع آب زیرزمینی و لزوم احیاء و تعادل بخشی این منابع در سطح شهرستان، گفت: بارندگی های این منطقه بیشتر به صورت رگباری است و اگردر مدت زمان کوتاهی نتوانیم این آب ها را مهار کنیم از دسترس خارج می شوند بنابراین کنترل سیلاب ها و جلوگیری از هدر رفت آن در این منطقه بسیار ضروری و پر اهمیت است.
فرهادی تصریح کرد: طرح های تغذیه مصنوعی نقش مهمی در کنترل و حفظ رواناب ها دارند و بخش زیادی از مردم و بخصوص کشاورزان از مزایای آن بهره مند می شوند.
وی ابراز امیدواری کرد با اتمام این پروژه در سطح شهرستان، اثر بخشی مثبت آن را در منطقه شاهد باشیم.
فرهادی در بخشی دیگر از سخنان خود به تشریح عملیات سایر پروژه های شرکت آب منطقه ای در شهرستان بهمئی به خصوص طرح آب رسانی از سد کوثر به لیکک و حومه و مطالعات سد های سرآسیاب و قلات پرداخت وگفت: با اجرای این طرح ها در آینده شاهد تعادل بین منابع و مصارف آب در بخش های کشاورزی، شرب و صنعت در سطح شهرستان هستیم.
رئیس اداره منابع آب شهرستان بهمئی در حاشیه این نشست به تشریح جزئیات طرح تغذیه مصنوعی ممبی (تنگ سندان) پرداخت و گفت: با توجه به افزایش سطح زیرکشت زمین های کشاورزی، تبدیل زمین های با کشت دیم به زمین های آبی دشت ممبی و کمبود منابع آب سطحی در این دشت شرایط برای بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی فراهم و بیلان آب زیرزمینی در سفره آب زیرزمینی دشت منفی ساخته است.
محسن افروزی تصریح کرد: با هدف افزایش حجم آب قابل برداشت از آب های زیرزمینی، جلوگیری از نشست زمین، مهار و ذخیره کردن آب های سطحی در آبخوان، بهبود کیفیت آب های زیرزمینی و از همه مهمتر کاهش سیر قهقرایی سطح آب زیرزمینی این دشت، شرکت آب منطقه ای بعد از بررسی وضعیت زمین شناسی، هیدروژئولوژی، هیدرولوژی و بیلان دشت، طرح تغذیه مصنوعی ممبی را به عنوان عملیاتی که به منظور افزایش حجم مخزن آب زیرزمینی با انبارش مصنوعی آبخوان انجام می شود را شروع کرد.
وی تغذیه مصنوعی ممبی را از نوع استخر تغذیه به روش مستقیم و تاسیسات آن را شامل بند انحرافی ناشی از سیلاب طراحی 50 ساله به طول 64 متر و ارتفاع از روی پی 5/3 متر، کانال انتقال ذوزنقه ای به طول حدود 600 متر و ظرفیت انتقال 50 متر مکعب در ثانیه، 4 حوضچه ذخیره سازی به ارتفاع خاکریزی 4 متر به صورت پلکانی به مساحت 30 هکتار دانست که به طور متوسط 3 میلیون مترمکعب سیلاب های فصلی را از طریق بند انحرافی و کانال انتقال، از رودخانه منحرف کرده و وارد حوضچه ها برای تغذیه به درون زمین می کند.
افروزی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت اجرایی و اعتبارات پروژه، گفت: با وجود تمامی تلاش های مجموعه شرکت آب منطقه ای اما بدلیل نوسانات اقتصادی و به تبع آن عدم تخصیص اعتبار لازم تاکنون 57 درصد پیشرفت فیزیکی داشتت.
وی اتمام عملیات احداث حوضچه های ذخیره، احداث بخشی از کانال انتقال و احداث دستک های بند انحرافی را عمده ترین فعالیت های انجام شده تاکنون دانست.
افروی اعتبار هزینه شده در طرح را تا پایان سال 98 حدود 2/1 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: اعتبار مصوب سال 1398 حدود 4 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و حدود 350 میلیون تومان از محل اعتبارات تملک - دارایی استانی است.
رئیس اداره منابع آب شهرستان بهمئی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته بتوانیم تا سال 1400 این طرح را به بهره برداری کامل برسانیم.
افروزی در پایان با تقدیر و تشکر از همکاری فرماندار و بخشداران با مجموعه شرکت آب منطقه ای، یکی از مشکلات پیش روی عملیات اجرایی طرح را رفع معارضات محلی و اجتماعی و تملک اراضی کشاورزی دانست و گفت: انتظار هست شورای تامین و اداری شهرستان بهمئی با همکاری شوراها و دهیاران و مردم شریف اهتمام ویژه در این زمینه داشته باشند.
انتهای پیام /