پیشگیری از قاچاق دام در کهگیلویه و بویراحمد نیازمند طرح پلاک کوبی دام
گچساران - ایرنا - پیشگیری از پدیده قاچاق دام در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد نیازمند همت دامداران برای تحقق طرح پلاک کوبی دام است.
به گزارش ایرنا، اجرای طرح پلاک کوبی دام افزون بر کنترل قیمت گوشت پیامدهای بسیار خوبی برای جلوگیری از ضرر و زیانهای احتمالی دامدار نیز در پی خواهد داشت زیرا براساس بند سه ماده 33 قانون برنامه ششم توسعه، دامها بیمه اجباری میشوند و در حوادث غیرمترقبه به کمک دامدار خواهد آمد.
در کنار بحث قاچاق، موضوع سلامت شهروندان نیز بسیار اهمیت دارد چرا که با اجرای طرح پلاکگذاری، سلامت دام نیز مورد تایید قرار می گیرد و از این طریق جلوی بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام گرفته میشود.
از آنجا که برخی دلالان شبانه به سراغ دامداران رفته، دام زنده را با نرخ بالاتر از قیمت منطقه یا مصوب بازار خریداری و با قیمتی به مراتب بالاتر از نرخ داخلی اقدام به انتقال آنها به استانهای دیگر و سپس خارج از کشور میکنند پلاک کوبی دام ها به ویژه در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد نیاز ضروری محسوب می شود.
در سالیان گذشته حتی دام مولد زیادی توسط قاچاقچیان از مرزهای کشور خارج شد که نتیجه آن گرانی بیسابقه انواع گوشت در کشور بود و مسوولان برای تامین نیاز مردم مجبور به واردات گوشت قرمز شدند.
برای جلوگیری از قاچاق دام موضوع پلاکگذاری اجباری دامها دی ماه 97 سال در هیأت دولت تصویب و اواخر سال گذشته به منظور شناسنامهدار شدن دامها ابلاغ شد تا از این طریق با این رویه غیراخلاقی و غیرقانونی مقابله و از تکرار قاچاق جلوگیری شود.
از 15 بهمن ماه سال 98 تاکید شد هرگونه خرید و فروش، حمل و نگهداری دام سبک و سنگین بدون پلاک و هویتگذاری، ممنوع و کالای قاچاق محسوب شود.
دامداران به دلیل اینکه باید هزینه پلاکگذاری را پرداخت کنند رغبت چندانی به این کار ندارند به همین دلیل اجرای طرح با تاخیر مواجه شد.
پلاک کوبی دام های صنعتی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:95درصد از دام های دامپروری های صنعتی استان با هدف پیشگیری از قاچاق دام زنده پلاک کوبی شده است.
الیاس تاج الدینی اظهار داشت: مشکل اصلی قاچاق دام در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد است که به صورت سنتی مشغول دامپروری هستند.
ضرورت پلاک کوبی دام
وی بیان کرد: پلاک کوبی دام عشایر استان به دلیل جابه جایی در استان های چهارمحال بختیاری، اصفهان، بوشهر وخوزستان به هنگام کوچ ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: براساس مصوبه ستاد مبارزه با کالای قاچاق در استان دامپزشکی، امور عشایر و معاونت امور دام جهاد کشاورزی موظف به تعامل برای سرعت بخشی به طرح پلاک کوبی دام هستند.
میزان تولید گوشت قرمز
تاج الدینی افزود: سالیانه 15 هزار و 600 تن گوشت قرمز در دامپروری های سنتی و صنعتی استان تولید و روانه بازارهای مصرف می شود.
وی عنوان کرد: حدود هفت هزار تن از تولید سالیانه گوشت قرمز در استان به دیگر استان های کشور صادر می شود.
نقش عشایر در تولید گوشت به روایت آمار
سرپرست امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه قاچاق دام یکی از دلایل مهم افزایش قیمت گوشت است گفت: کارت تردد و پلاک کوبی از برنامه های پیشگیری از قاچاق دام در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد است اما دراستان عشایر از این طرح ها استقبال چشمگیری نداشته اند.
مهران کدخداپور افزود: عشایر کهگیلویه و بویراحمد با نگهداری یک میلیون راس دام نقش مهمی در تولید گوشت و محصولات دامی دارند.
وی بیان کرد: عشایراستان سالیانه حدود43هزار تن محصول دامی تولید می کنند که هشت هزار تن آن گوشت است.
سالیانه 35 هزار تن شیر، هفت هزار و 900 تن گوشت قرمز،600 تن پشم و150 تن کشک و روغن از سوی جامعه عشایر کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
عشایر استان سالیانه 10 هزار متر مربع صنایع دستی تولید می کنند.
12 درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب 11 هزار خانوار با جمعیتی معادل 70 هزار نفر عشایر هستند.
هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با 13 زیستبوم در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
*س_برچسبها_س*