پنج‌شنبه 29 شهریور 1403

پیش‌بینی تولید 515 هزار تن گیاهان دارویی برای امسال

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
پیش‌بینی تولید 515 هزار تن گیاهان دارویی برای امسال

حسین زینلی، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امسال در نظر داریم که سطح زیرکشت دیم گیاهان دارویی را 70 هزار هکتار افزایش دهیم.

به گفته او، امسال پیش بینی می شود که میزان تولید گیاهان دارویی را به 515 هزار تن برسانیم که امیدوار هستیم علاوه بر نیاز کشور، 120 هزار تن به بازارهای هدف صادر شود.

زینلی ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته مجموع سطح زیر کشت به 310 تا 320 هزار هکتار می رسد. در شرایط دیم بسیاری از گیاهان ممکن است یکساله باشند که هر سال موظف به کشت هستیم.

برنامه ریزی برای صادرات 2.5 میلیارد دلار گیاهان دارویی تا افق 1407

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد از افزایش 10 هزار هکتار کشت دیم خبر داد و گفت: با توجه به اعتباراتی که به ما تعلق می گیرد، موفق خواهیم بود که نیازهای کشور را تامین و بخشی را صادر کنیم، در حالیکه اگر بخواهیم ارزش واقعی گیاهان دارویی را افزایش دهیم باید و به میزان صادرات 2.5 میلیارد دلار در سال 1407 دست یابیم بر این اساس تمام حلقه های تولید، فرآوری و بازار و تحقیق را باید ترمیم کنیم که نیازمند 5 همت اعتبار است.

او افزود: 5 همت اعتبار قابل تامین نیست یا سازمان های مختلف توانایی پرداخت ندارند و حمایتی که دولت از بخش خصوصی باید داشته باشد کم است، لذا در حد 5 تا 10 درصد امکان افزایش صادرات گیاهان دارویی بصورت سال گذشته داریم‌. در حالیکه برای ایجاد ارزش افزوده یا کسب رتبه نخست تولید گیاهان دارویی در آسیا باید بصورت تخصصی به کشت گیاهان دارویی بیندیشیم تا با کشت علمی و داشت بصورت فنی و برداشت بصورت خاص، ارزش افزوده ایجاد کنیم.

مشاور گیاهان دارویی وزارت جهاد ادامه داد: هرچقدر گیاهان دارویی با کیفیت کشت شود، ارزش افزوده بالایی خواهد داشت. براین اساس کشاورزان به اصول فنی بیش از حد توجه کنند.

او تولید زعفران سال گذشته را 238 تن اعلام کرد و افزود: امسال انتظار برآن بود که تولید زعفران به 400 تا 450 تن برسد که بدلیل گرمای حادث شده از 350 تن فراتر نخواهد رفت.

90 درصد زعفران در 3 استان تولید می شود

مشاور وزیر جهاد ادامه داد: بنابر آمار سال 99، 500 تن زعفران در کشور تولید شد که عوامل گرما و سرما باعث کاهش عملکرد تولید شده است به طوریکه شرایط جوی موجب شده تا امسال تولید زعفران به 350 تن برسد.

او با بیان اینکه 90 درصد زعفران در استان‌های خراسان تولید می‌شود، افزود: سایر استان‌ها با روش‌های نوین انجام می‌دهند که این امر موجب شده تا میزان عملکرد به 5 کیلو برسد. حال امیدواریم با شرایط جوی مناسب در استان خراسان رضوی سال آینده به 500 تن برسد.

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد سطح زیرکشت زعفران را 127 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: برخی تشکل‌ها اطلاعات کافی ندارند، بدنبال این هستند که زعفران را به حاشیه بکشند و امیدوار هستیم قیمت واقعی زعفران را به جهان معرفی کنیم و بدنبال آن نیستیم که برخی افراد دلال و سودجو در اوج برداشت قیمت را کاهش دهند و محصول را از کشاورزان بخرند و در زمان خاص با قیمت‌های بالا در بازار عرضه کنند. گفتنی است با ورود مناسب محصول به بازار نقش دلالان کاهش می‌یابد و صادرکنندگان می‌توانند محصول را صادر کنند چراکه ارزش واقعی صادرات 3 هزار دلار است.

خبرنگار: آزاده محبی