یک‌شنبه 25 آبان 1404

پیش بینی قیمت طلا و سکه و دلار امروز 25 آبان 1404 | بازارها چشم انتظار نشست شورای حکام

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
پیش بینی قیمت طلا و سکه و دلار امروز 25 آبان 1404 | بازارها چشم انتظار نشست شورای حکام

اقتصادنیوز: در نخستین روز معاملاتی هفته، دلار در بازه 112 تا 113 هزار تومان نوسان کرد اما طلا و سکه زیر فشار افت اونس جهانی و تخلیه هیجان صعودهای قبلی عقب نشستند. تحلیلگران می‌گویند در آستانه نشست شورای حکام، جهت بعدی قیمت طلا، سکه و دلار بیش از هر زمان دیگری به سیگنال‌های سیاسی و میزان مداخله بازارساز گره خورده است.

به گزارش اقتصادنیوز، در نخستین روز معاملاتی هفته، بازارهای ارز و طلا تحت‌تأثیر مجموعه‌ای از تحولات سیاسی و اقتصادی با نوسانات قابل‌توجهی همراه شدند. دلار رفت‌وبرگشتی معامله شد، اما طلا و سکه مسیر نزولی در پیش گرفتند؛ وضعیتی که بازتاب‌دهنده تغییر انتظارات معامله‌گران نسبت به تحولات هسته‌ای و چشم‌انداز سیاست ارزی کشور است.

فضای کلی بازار نشان می‌دهد فعالان منتظر روشن‌تر شدن پیام‌های سیاسی هستند و فعلاً با احتیاط بیشتری دست به معامله می‌زنند.

رفتار نوسانی دلار در آستانه نشست شورای حکام

قیمت دلار در آغاز هفته چهارم آبان در محدوده 113 هزار تومان بازگشایی شد و تا نیمه دوم روز عمدتاً در همین کانال معامله شد، اما در ساعات پایانی به کانال 112 هزار تومانی بازگشت. دلار روز شنبه روی رقم 113 هزار و 240 تومان استارت زد، در حالی‌که هفته گذشته روی 113 هزار و 410 تومان بسته شده بود. پایان روز روی نرخ 112 هزار و 860 تومان صورت گرفت و افتی 550 تومانی رقم خورد.

تحلیلگران می‌گویند این نوسان بیشتر نشانه احتیاط معامله‌گران در آستانه نشست شورای حکام است. دلار هنوز در پی دو جهش پی‌درپی هفته گذشته به تعادل تازه‌ای نرسیده و ترکیبی از کمبود عرضه، تقاضای احتیاطی و نگرانی‌های سیاسی مانع آرامش بازار شده است.

سناریوی معاملاتی یکشنبه؛ دامنه نوسان محدود یا حرکت به سمت 114 هزار؟

کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر بازارساز تغییر محسوسی در تزریق ارز ندهد و اخبار سیاسی غافلگیرکننده منتشر نشود، دلار در روز یکشنبه احتمالاً در محدوده 112 هزار و 500 تا 113 هزار و 500 تومان نوسان خواهد کرد. تقاضای احتیاطی همچنان فعال است، اما شدت خریدها نسبت به روزهای قبل کاهش یافته است.

در سناریوی افزایشی، معامله‌گران سطح 114 هزار تومان را هدف می‌دانند؛ سطحی که می‌تواند با انتشار اخبار منفی از نشست شورای حکام یا کاهش عرضه اسکناس از سوی بازارساز فعال شود. در مقابل، انتشار نشانه‌های مثبت سیاسی می‌تواند دلار را تا محدوده 112 هزار تا 112 هزار و 500 تومان عقب براند.

ورود طلا و سکه به فاز اصلاح قیمتی پس از جهش‌های سنگین

بازار طلا و سکه در نخستین روز هفته از سقف‌های تاریخی عقب نشست. ترکیب افت قیمت جهانی طلا و تخلیه هیجان ناشی از جهش دلار باعث شد بیشتر قطعات سکه با ریزش سنگین مواجه شوند. طلا پس از چند روز التهاب وارد فاز اصلاح شد؛ اصلاحی که بخش قابل‌توجهی از رشدهای اخیر را خنثی کرد.

اونس جهانی طلا به دلیل تعطیلات آخر هفته در نرخ 4079 دلار ثابت ماند، اما افت آن به زیر محدوده 4100 دلار در روز جمعه، بازار داخلی را به سمت اصلاح هدایت کرد. سکه امامی بیش از دو میلیون تومان سقوط کرد و به کانال 116 میلیون تومان بازگشت. طلای 18 عیار نیز تا محدوده 11 میلیون و 200 هزار تومان پایین آمد.

چرا بازار طلا سقوط نکرد؟ نقش دلار در محدود نگه‌داشتن اصلاح

با وجود موج ریزش، یک عامل مانع از سقوط بزرگ‌تر بازار طلا شد: نوسان مدیریت‌شده دلار در بازه 112 تا 113 هزار تومان. بسیاری از فعالان معتقدند اگر دلار بیش از این عقب می‌نشست، عمق اصلاح طلا بیشتر می‌شد. به همین دلیل، اگر اسکناس آمریکایی در همین محدوده باقی بماند، انتظار می‌رود بازار طلا در روزهای آینده وارد فاز تثبیت و نوسان محدود شود.

تحلیلگران بازار طلا تأکید می‌کنند ریزش روز شنبه بیشتر نتیجه تخلیه هیجان و افت اونس جهانی بوده و نه آغاز یک روند نزولی پایدار. بازار اکنون بیشتر به رفتار دلار چشم دوخته تا محرک‌های تورمی داخلی.

بازارها در وضعیت پرریسک؛ معامله‌گران در انتظار سیگنال‌های قطعی

ترکیب شرایط کنونی نشان می‌دهد بازارها در موقعیتی حساس قرار دارند. دلار همچنان زیر سایه ابهام در سیاست ارزی و تنش‌های سیاسی خارجی رفتار نوسانی دارد. بازار سکه و طلا نیز تحت فشار افت اونس جهانی و تخلیه هیجان رشد دلار، در فاز اصلاحی قرار گرفته‌اند.

در این میان، شکاف میان نرخ توافقی و قیمت بازار آزاد همچنان یکی از مهم‌ترین عوامل بی‌ثباتی است و زمینه نوسانات مقطعی را فراهم می‌کند. فضای حاکم بر بازار نشان می‌دهد معامله‌گران منتظر روشن‌تر شدن چشم‌انداز سیاسی و ارزی هستند و تا رسیدن به این نقطه، رفتار بازارها همچنان خبرمحور و غیرهم‌جهت باقی خواهد ماند.

دلار در آستانه تصمیم‌

روز شنبه قیمت دلار ازاد معاملات را با گپ منفی 170 تومانی در 113 هزار و 240 تومان باز شد، تا میانه‌روز تا محدوده 113 هزار و 40 تومان پایین رفت و بعد در نیمه دوم روز تلاش کرد بخشی از افت را پس بگیرد و به 113 هزار و 120 تومان برسد. پایان روز اما تصویر ضعیف‌تری داشت و قیمت روی 112 هزار و 860 تومان بسته شد؛ سطحی که معامله‌گران فنی آن را «لبه حمایت کوتاه‌مدت» می‌نامند.

به گفته تحلیلگران، محدوده 112 هزار و 700 تا 112 هزار و 800 تومان نخستین مرز حمایتی جدی بازار در روزهای آینده است. شکسته‌شدن این کف می‌تواند مسیر را تا 112 هزار و 300 و حتی 111 هزار و 900 تومان باز کند؛ جایی که خریدهای احتیاطی معمولاً فعال می‌شود و بازار نفس تازه می‌کند.

در طرف مقابل، بازیابی قدرت و عبور دوباره از مقاومت 113 هزار و 350 تومان نشانه‌ای از بازگشت تقاضا خواهد بود. اگر این سطح تثبیت شود، مقاومت‌های بعدی در 113 هزار و 700 و سپس 114 هزار و 200 تومان قرار دارند؛ محدوده‌هایی که معامله‌گران آن را «دروازه ورود به فاز صعودی» می‌دانند.

تحلیلگران معتقدند رفتار قیمت روز شنبه بیشتر شبیه یک عقب‌نشینی کنترل‌شده است تا آغاز یک روند نزولی کامل؛ اما ادامه مسیر کاملاً به واکنش بازار در مرز 112 هزار تومان وابسته است. اگر دفاع از این مرز موفق باشد، بازار می‌تواند دوباره به سمت مقاومت‌های بالاتر متمایل شود و اگر نه، فاز اصلاح عمیق‌تری فعال خواهد شد.

طلای آبشده روی خط دفاع 48 میلیون؛ تحلیلگران از نبرد حساس خریداران و فروشندگان می‌گویند

روز شنبه قیمت طلای آبشده معاملات را با گپ منفی 905 هزار تومانی و یک کانال پایین‌تر، در 49 میلیون و 135 هزار تومان باز شد؛ یک شروع سرد که بیشتر شبیه پیام فروشندگان به بازار بود. حرکت اولیه تا 49 میلیون و 200 هزار تومان دوام زیادی نداشت. روند خیلی زود چرخید و فروش‌ها شدت گرفت و قیمت را دوباره به کانال 48 میلیون برگرداند. کف روز در 48 میلیون و 525 هزار تومان ثبت شد و نهایتاً معاملات روی 48 میلیون و 710 هزار تومان بسته شد؛ محدوده‌ای که تحلیلگران آن را «مرز تنفس بازار» می‌نامند.

به گفته معامله‌گران فنی، محدوده 48 میلیون و 500 تا 48 میلیون و 600 هزار تومان مهم‌ترین حمایت کوتاه‌مدت بازار است. از دست رفتن این محدوده می‌تواند مسیر را تا 48 میلیون و 200 هزار تومان و در سناریوی بدبینانه تا 47 میلیون و 900 هزار تومان باز کند؛ جایی که معمولاً خریداران پرقدرت وارد می‌شوند و ریتم معاملات تغییر می‌کند.

در سمت مقابل، برای بازگشت روند، بازار باید ابتدا از 49 میلیون تومان عبور کند و سپس مقاومت جدی در 49 میلیون و 350 هزار تومان را بشکند. تثبیت قیمت بالای این سطح، تحلیلگران را به هدف‌های بالاتری همچون 49 میلیون و 700 هزار و حتی 50 میلیون تومان امیدوار می‌کند.

تحلیلگران معتقدند ریزش روز شنبه بیشتر به شکل یک «اصلاح پس از جهش‌های اخیر» دیده می‌شود تا نشانه شروع یک سقوط عمیق؛ اما ادامه مسیر کاملاً به رفتار قیمت در محدوده 48 میلیون و نیم وابسته است. اگر این خط دفاع حفظ شود، بازار دوباره می‌تواند به مدار صعودی برگردد و اگر شکسته شود، فاز اصلاحی عمیق‌تری فعال خواهد شد.

طلای 18 عیار در دوراهی؛ تحلیلگران از فاز اصلاحی تا بازگشت خریداران می‌گویند

هر گرم طلای 18 عیار معاملات خود را با گپ منفی 209 هزار تومانی و دو کانال پایین‌تر در 11 میلیون و 342 هزار تومان باز شد. نوسانات ساعت‌های نخست بیشتر نشانه احتیاط بود تا هراس؛ قیمت در همین کانال بالا و پایین رفت، اما از نیمه روز فشار فروش شدت گرفت و نمودار را دوباره به کانال قبل عقب راند. کف روز در 11 میلیون و 203 هزار تومان ثبت شد و بازار در نهایت روی 11 میلیون و 244 هزار تومان آرام گرفت؛ جایی که معامله‌گران فنی از آن به‌عنوان «حاشیه مرزی» یاد می‌کنند.

تحلیلگران معتقدند محدوده 11 میلیون و 180 تا 11 میلیون و 220 هزار تومان نخستین حمایت کوتاه‌مدت و نقطه‌ای تعیین‌کننده برای جهت روزهای آینده است. شکست این حمایت می‌تواند مسیر را تا 11 میلیون و 120 و در ادامه 10 میلیون و 980 هزار تومان باز کند؛ محدوده‌ای که معمولاً خریداران جدید وارد میدان می‌شوند.

در مسیر صعودی، بازپس‌گیری 11 میلیون و 320 هزار تومان اولین علامت بازگشت است، اما مقاومت اصلی در 11 میلیون و 380 تا 11 میلیون و 420 هزار تومان قرار دارد. عبور و تثبیت قیمت بالای این سقف، از نگاه تحلیلگران به معنای خروج فلز زرد از فاز اصلاحی و احتمال حرکت دوباره به سمت 11 میلیون و 500 هزار تومان خواهد بود.

در مجموع، رفتار امروز طلای 18 عیار بیشتر شبیه یک اصلاح نوسانی پس از رشدهای اخیر بود تا نشانه‌ای از تغییر روند اصلی. اما ادامه مسیر کاملاً به این بستگی دارد که آیا بازار می‌تواند از حمایت 11 میلیون و 200 هزار تومان دفاع کند یا وارد فاز اصلاح عمیق‌تری می‌شود.

سکه امامی؛ معامله‌گران فنی از سناریوی بازگشت یا سقوط بیشتر می‌گویند

روز گذشته قیمت سکه امامی با گپ منفی یک میلیون تومانی در 118 میلیون و 600 هزار تومان استارت زد و خیلی زود فروشندگان دست بالا را گرفتند. فشار عرضه سنگین بود و نمودار سکه با دو کانال کاهش تا 116 میلیون و 600 هزار تومان عقب نشست؛ سطحی که معامله‌گران آن را یکی از «کف‌های حساس هفتگی» می‌دانند.

به گفته معامله‌گران فنی، محدوده 116 میلیون و 500 تا 116 میلیون و 700 هزار تومان نخستین حمایت جدی بازار است؛ شکسته‌شدن این کف می‌تواند مسیر را تا 115 میلیون و 800 هزار تومان و در ادامه تا 115 میلیون و 300 هزار تومان باز کند. فعالان باتجربه می‌گویند اگر فروش‌ها به آن منطقه برسد، ورود خریداران پرقدرت دور از انتظار نیست.

در سمت مقابل، برای اینکه بازار از وضعیت تدافعی خارج شود، سکه باید ابتدا سطح 117 میلیون و 500 هزار تومان را پس بگیرد. اما مقاومت اصلی در 118 میلیون و 200 تا 118 میلیون و 800 هزار تومان قرار دارد؛ محدوده‌ای که معامله‌گران آن را «دروازه بازگشت روند» توصیف می‌کنند. عبور و تثبیت بالای این محدوده می‌تواند سکه را دوباره به سمت 119 میلیون و 500 هزار تومان و حتی کانال 120 میلیون هدایت کند.

در نگاه کلی، افت سنگین دیروز را نمی‌توان صرفاً یک نوسان معمولی دانست؛ بازار سکه وارد فاز حساس تصمیم‌گیری شده است. اگر حمایت 116 میلیون حفظ شود، احتمال بازگشت وجود دارد؛ اما از دست رفتن آن، سناریوی اصلاح عمیق‌تر را تقویت خواهد کرد. روند کوتاه‌مدت اکنون در گرو رفتار قیمت در این کف حیاتی است.

قیمت نیم‌سکه معاملات خود را با گپ منفی 200 هزار تومانی در نرخ 61 میلیون و 800 هزار تومان استارت زد و با روند نزولی تا نرخ 60 میلیون و 700 هزار تومان کاهش یافت.

قیمت ربع سکه معاملات امروز را با گپ مثبت 600 هزار تومانی در نرخ 36 میلیون و 500 هزار تومان استارت زد و در مسیر نزولی تا نرخ 34 میلیون و 900 هزار تومان پایین آمد.

هر سکه گرمی معاملات خود را بدون تغییر نسبت به رو ز پنج‌شنبه در کف کانال 17 میلیون تومان استارت زد و در همین نرخ بسته شد.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
پیش بینی قیمت طلا و سکه و دلار امروز 25 آبان 1404 | بازارها چشم انتظار نشست شورای حکام 2
پیش بینی قیمت طلا و سکه و دلار امروز 25 آبان 1404 | بازارها چشم انتظار نشست شورای حکام 3