چالش با آقازاده "شهرک" در روز تقدیر خلبانان از کارگردان "2888" + عکس و فیلم
خلبانان پیشکسوت برای تماشای فیلم "2888" به خانه جشنواره آمدند و دوباره با ورود "شهرک" پای بحثِ آقازدگی به برج میلاد باز شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، 2888 و شهرک دو فیلمی بودند که روز گذشته (19 بهمن) در جشنواره فیلم فجر اکران شدند. "شهرک" دومین فیلم بلند علی حضرتی است که پای ساعد سهیلی را بعد از "روز صفر" به جشنواره فیلم فجر باز کرد. کاظم سیاحی، مرتضی ضرابی، شاهرخ فروتنیان و رویا جاویدنیا از بازیگران این فیلماند.
شاهرخ فروتنیان درباره این فیلم گفت: فیلمی در ستایش سینما و بازیگری. علی حضرتی کارگردان این فیلم تأکید کرد: فیلم در ستایش زندگی میچرخد و فاکتورها و مؤلفههای مهم زندگی را تجربه میکند.
همایون ارشادی بازیگر سینما که در این فیلم ایفای نقش کرده، گفت: فیلم درباره تخیل و واقعیت است اینکه وقتی بازیگر میشویم با تخیل زندگی میکنیم اما واقعیت چیز دیگری است. منتها این فیلم نشان داد که سه ماه میبرند تا نقش را بازی کنی اما وقتی ما جلوی دوربین میرویم تلاش میکنیم تا در این نقش باقی بمانیم.
مرتضی ضرابی دیگر بازیگرِ این فیلم افزود: یک فیلم خوشساخت با فکر و اندیشه نو که من خیلی افتخار کردم که اگر حتی حضور اندکی در این فیلم داشتم.
* اما ساعد سهیلی در حاشیه نشست خبری فیلم به تمجید فیلم برادرش پرداخت.
ساعد سهیلی در نشست خبری گفت: من بازی سینا را دیدم و شگفتزده شدم چون ما با هم برادریم و بزرگ شدیم. اصلاً سینا نبود و این برای من خیلی جالب بود.
* پایِ بحث آقازادگی به جشنواره فیلم فجر باز شد این بار با نشست فیلم "شهرک"؛ چالشی که علی سرتیپی و علی حضرتی درباره آن صحبت کردند. علی حضرتی کارگردان این فیلم گفت: درباره برچسبِ آقازادگی یک جبری است که در فیلم هم به آن اشاره شده که من نمیتوانم انتخاب کنم که در چه خانوادهای به دنیا آمدهام اما میتوانم انتخاب کنم که چقدر بیحاشیه و سالم پیش بروم.
علی سرتیپی تهیهکننده این فیلم تأکید کرد: من آقازادگی را نمیفهمم در این کار اصلیترین خروجی است؛ این فیلم کاملاً در بخش خصوصی بدون هیچ حمایت دولتی ساخته شده و یک فیلم متفاوت است.
* دومین فیلمی که به نمایش درآمد 2888 بود فیلمی به کارگردانی کیوان علیمحمدی و علی اکبر حیدری؛ شیرین اسماعیلی یکی از بازیگران نقش اصلی این فیلم، گفت: عاشقانهای که برای دلتنگیهای آدمها در این فیلم وجود دارد.
* 2888 ناگفتههای خلبانان جنگ تحمیلی اسنت کاپیتان محمود ضرابی دبیر کانون خلبانان ایران و چند خلبان پیشکسوت دیگر امروز به برج میلاد آمدند و بعد از نشست خبری فیلم از کارگردان فیلم تقدیر کردند. کاپیتان ضرابی در این باره خاطرنشان کرد: هیچ منتی بر کسی نداریم اگر 10 بار دیگر در ایران به دنیا بیایم میروم سرباز و خلبان میشوم. اما فیلم "2888" برای من فوقالعاده بود؛ یک فیلم متفاوت که در شیراز هم رونمایی آن را دیدم که در این چند روز خواب من را گرفته است.
* این فیلم توانست از بازیگران چهرهای مانند امین حیایی، کامبیز دیرباز، هادی حجازیفر و سام درخشانی برای صدای بازیگرانش استفاده کند؛ کاری که موافقان و مخالفانی داشت که آیا سازندگان فیلم از بازیگران چهره برای کشاندن مخاطبان به سینما استفاده کردند. علیاکبر حیدری کارگردان فیلم در این باره گفت: فکر میکنند سوء تفاهم است، چون که از اول تمام خبرهایی که برای فیلم رفتیم گفتیم که دوستان حضور فیزیکی در فیلم ندارند و کلیپی که از فیلم منتشر کردیم نشان میدهد که در استودیو در حال صداپیشگیاند.
* شهردار تهران برای تماشای فیلم "موقعیت مهدی" خودش را به جشنواره رساند؛ از آقای زاکانی درباره حمایتهای شهرداری از سینمای ایران پرسیدیم: "ما از تمام فیلمها و سریالهایی که آن جنبه امیدبخش، تعالیبخش و انگیزهبخش و حقایق جامعه را با یک روحِ امیدی به همراه داشته باشد، حمایت میکنیم.
* جوانگرایی در جشنواره فیلم فجر موضوعی بود که در جشنواره فیلم فجر با هنرمندان در میان گذاشتیم؛ شاهرخ فروتنیان در این باره گفت: نسل نویی در سینما وارد شده که خوش فکر است و صاحب اندیشه.
حسین پارسایی نویسنده، بازیگر و کارگردان تأکید کرد: اتفاق خجستهای است که هم جوانگرایی است و هم آزمون و خطای خود را در فیلم کوتاه انجام دادهاند. به نظرم یک نفس تازه و یک خون تازه میتواند در سینمای ایران باشد.
همایون ارشادی بازیگر سینما خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سینمای ایران جوانهایی آمدهاند که بازیگران خوبی آمدهاند اینگونه نیست که جلوی دوربین یکباره رفته باشند بلکه بازیهای خوبی میکنند. این امید را میدهند که سینمای بهتری برای آینده ایران خواهیم داشت.
علیرضا شاه حسینی نویسنده و کارگردانِ جوان سینما درباره جوانگرایی در سینمای ایران، افزود: چقدر خوب است که در سینمای ایران در کنار جوانها افراد با تجربه زیادی داریم که به راحتی میتوانند در کنار جوانها کارهای فاخر زیادی تولید شود.
مرتضی ضرابی تأکید کرد: این جوانگرایی نباید به فدا شدن تجربهها بینجامد تجربههای خوب را باید حفظ کرد.
تا پایان جشنواره فیلم فجر دو روز باقی مانده است اما کماکان رقابت در بخش های مردمی ادامه دارد و 4 فیلم برای اهالی رسانه و منتقدین اکران نشدهاند. روز جمعه برگزیدگان چلهمین دوره جشنواره فیلم فجر مشخص میشوند.
گزارش از مجتبی برزگر
تصویربردار و تدوینگر: مهدی کماسی، حسین دزفولی، علیرضا مطیعیان و محمدرضا کشتدار
تصاویر را اینجا ببینید: