چالش پیش روی بیمه سلامت عدم تناسب درآمد با هزینهها است
زنجان - ایرنا - سرپرست بیمه سلامت استان زنجان گفت: پیشگیری از بیماریهای مختلف در جامعه بار مراجعات به بیمارستانها، مطبها و درمانگاهها و به دنبال آن، نیز هزینههای تحمیلی به این سازمان را تقلیل میدهد که در زمان حاضر بزرگترین چالش پیش روی آن عدم تناسب درآمدها با هزینهها است.
دکتر یعقوب شیویاری روز چهارشنبه در جلسه شورای اطلاع رسانی این اداره کل با اشاره به هفته سلامت از سوم تا 9 آبان افزود: یکی از وظایف این سازمان اطلاع رسانی است که این مهم باید بیش از گذشته برای گروههای هدف تحت پوشش نمود داشته باشد.
وی اظهار داشت: آگاهی بخشی رسانه ها در خصوص بیمه سلامت اهمیت بی بدیلی دارد چرا که دولت هزینه های زیادی را به این حوزه اختصاص می دهد و یکی از اساسی ترین اقدامات انجام گرفته در نظام جمهوی اسلامی تصویب قانون بیمه همگانی بوده است.
این مسؤول با اشاره به اینکه اکنون بیمه سلامت استان با 80 نفر نیروی انسانی در سطح استان به بیمه شدگان خدمات ارایه می دهد، گفت: در زمان حاضر حدود 50 درصد جمعیت این استان در صندوق های مختلف تحت پوشش این نوع بیمه هستند.
شیویاری شعار پنجمین روز از هفته سلامت را پیشگیری، فرهنگ سازی و آموزش عنوان کرد و افزود: نهادینه کردن همین موضوع مهم در جامعه و اطلاع رسانی های مستمر بسیاری از مشکلات به وجود آمده را برطرف می کند.
وی اظهار داشت: در برخی مواقع بیمه شدگان این سازمان از نوع خدمات ارائه شده گله مند هستند و این مهم به دلیل نبود توازن بین درآمد و هزینه ها است که موجب می شود مطالبات به موقع پرداخت نشود.
به گفته سرپرست بیمه سلامت استان زنجان، فرهنگ سازی و ارتقای سواد سلامت در راستای پیشگیری از بیماری ها می تواند از صرف هزینه های اضافی جلوگیری کند که همین کاهش هزینه ها می تواند به حوزه های دیگری نظیر آموزش تخصیص داده شود.
وی با بیان اینکه این حق مسلم بیمه شدگان است که با حقوق خود بیشتر آشنا شوند، اضافه کرد: سازمان بیمه سلامت کشور در راستای ارائه خدمات با کیفیت به جمعیت بیمه شده خود گام برمی دارد که تامین اعتبارات لازم نیز میتواند به تحقق برنامه های ترسیم شده کمک کند.
این مسؤول یادآوری کرد: در سال 74 قانون بیمه همگانی خدمات درمانی در مجلس شورای اسلامی مورد تصویب قرار گرفت و یکسال پس از آن نیز دولت، به سازمان بیمه خدمات درمانی سابق که اکنون به سازمان بیمه سلامت تغییر نام یافته، ابلاغ کرد.
وی اضافه کرد: هدف از انجام این کار پوشش تمامی آحاد جامعه تحت حمایت بیمه بود که در زمان حاضر این مهم به میزان زیادی محقق شده هر چند کاستی هایی وجود دارد و تعدادی زیر چتر این نوع بیمه قرار نگرفته اند.
این مسؤول ادامه داد: خوشبختانه طی برنامه پنجم توسعه این قانون مصوب شد که بیمه همگانی اجرایی شود که اکنون سازو کارهای آن، بطور کامل مشخص و در شرف انجام است که در این استان نیز نتایج خوبی حاصل شده است.
وی خاطرنشان کرد: آگاهی عموم به حدی رسیده که باید پوشش یک نوع بیمه پایه ای را داشته باشند که این موضوع اهمیت ویژه ای دارد.
*س_برچسبها_س*