دوشنبه 1 بهمن 1403

چرا برخی در روزهای کرونایی به سفر رفتن افتخار می کنند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
چرا برخی در روزهای کرونایی به سفر رفتن افتخار می کنند

یک آسیب شناس گفت: خودقرنطینگی تنها راه برون رفت از مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور است و نمی دانم چرا برخی به سفر کردن خود در این شرایط افتخار می کنند.

یک آسیب شناس گفت: خودقرنطینگی تنها راه برون رفت از مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور است و نمی دانم چرا برخی به سفر کردن خود در این شرایط افتخار می کنند.

مجید ابهری، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره ضعف و قوت‌های رفتار مردم در مقابله با کرونا در کشور، گفت: بروز حوادث و بلایا چه از نوع طبیعی مثل سیل و زلزله و چه از نوع بلایای پزشکی مثل طاعون و کرونا، مستلزم یک پیشگیری اولیه و یک پیشگیری ثانویه است.

وی ادامه داد: ما امروز باید برای پیشگیری‌های ثانویه در این شرایطی که ویروس کرونا زندگی‌تان ما را مختل کرده است، کمر همت ببندیم. متأسفانه امروز برخی اقشار جامعه خود را از دولت جدا می‌دانند و هر چه دولت می‌گوید انگار برعکس عمل می‌کنند. مثلا در پیک بیماری‌ها سفر می‌روند و جان خود و هموطنانشان را به خطر می‌اندازند. بیماری را به جاهایی می‌برند که تا حالا نرفته بود.

این رفتار شناس تاکید کرد: در استان گیلان مسافران خودخواهی را شاهد بودیم که در اسفند به راه افتادند و یک استان را درگیر بیماری کردند. نمی دانم چه اجباری است که با وجود این همه دستورات پزشکی جان خود و کسان دیگر را با سفر رفتن به خطر بیاندازیم.

ابهری بیان کرد: این روزها از خروجی‌های مختلف و ورودی شهرها گزارش‌هایی در تلویزیون پخش می‌شود و در ذهن بسیاری از مردم می‌گذرد که کسانی که این روزها سفر می‌روند واقعا به چه کسانی لج می‌کنند. اگر 10 روز در خانه بمانیم واقعا چه بلایی ممکن است سرمان بیاید که توان تحملش را نداریم؟

وی ادامه داد: متأسفانه عدم همدلی و مشارکت اجتماعی در کشور ما پایین آمده و باعث بروز این حالت‌ها شده است. ما به محض رسیدن به دو روز تعطیلی شاهد اوج ترافیک در جاده‌ها هستیم.

ابهری ادامه داد: حدود 117 کشور با این بیماری خطرناک و بی رحم دارند دست و پنجه نرم می‌کنند و در کشورهای اروپایی و پیشرفته مردم به خودقرنطینگی دست زده اند و نمی دانم چرا برخی به سفر کردن خود در این شرایط افتخار می‌کنند و حتی در فضای مجازی عکس و فیلم می‌گذارند و می‌گویند ما قرنطینه را شکستیم. گویی می‌خواهند به آنها جایزه اسکار و نوبل بدهند. عدم همدلی ما باعث شده شهرها و استان‌هایی که درگیر بیماری نبوده اند، درگیر شوند و هنگام بازگشت این مسافران شهرهای مبدا نیز دوباره آلوده‌تر شود.

وی گفت: از سوی دیگر عده‌ای با گرفتن دستور از مراکز دشمن به احتکار اقلام بهداشتی دست زده اند و حتی با قیمت‌های گران در میادین شهر می‌فروشند. کسانی هم ممکن است از روی استیصال این هزینه‌ها را بپردازند اما واقعا این پول‌ها قابلیت خوردن دارد؟ ما عمیقا نیاز اولمان این است که یک فرهنگسازی گسترده روی این موارد در جامعه صورت بگیرد تا منشأ رفتارهای غلط مردم اصلاح شود. باید با همدلی و یک صدایی با این ویروس مبارزه کنیم. متأسفانه ظاهرا ما خیلی فرهنگ خود قرنطینگی نداریم و برای این موضوع هم دولت باید یک فکر اساسی بکند.

ابهری گفت: یک فرهنگ غلطی متأسفانه در میان مردم ما ریشه دوانده است که تصور می‌کنند کرونا برای همسایگانشان است و آنها بین دیوارهای مصونیت هستند. اینکه برخی باور نمی‌کنند ویروس به هیچکس رحم نمی‌کند و خود قرنطینگی تنها راه برون رفت از این مشکل است. صله رحم را می‌شود با تلفن و پیامک نیز انجام داد. باید این عید را به شکلی برگزار کنیم که بزرگان قوم و فامیل در سلامت بمانند.