چرا تسویه 266 هزار میلیارد بدهی در دولت جدید را نمیبینند
دولت رئیسی برخلاف دولت سابق، به توافقی که پس از آن دشمن به تحریم بیشتر اصرار ورزد، اعتقادندارد، اما یک جریان خاص با وجود موفقیتهای دولت سعی دارد مسیر پیشرو را بنبست نشان دهد.
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در این باره روزنامه ایران در گزارشی نوشت: دولت رئیسی با دستور کار اولویت خنثی سازی تحریمها و عدم وابستگی معیشت مردم به تصمیمات بیگانگان مورد توجه مردم واقع شد. دولتمردان با خنثیسازی تحریمها در پارادایم گفتمان دولت سیزدهم رفع موثر و جدی تحریمها فراموش نشده و در این مسیر، سستی صورت نگرفته است. به طوری که تنها خط قرمز تیم مذاکرهکننده دولت جدید منافع ملی بوده و به همین سبب رفع واقعی و نه صوری تحریمها و دریافت تضامین لازم را مورد توجه قرار داده و بر آن اصرار ورزیده است زیرا تیم مذاکرهکننده کنونی به ثمربخشی مذاکرات برای مردم اعتقاد داشته و به «توافقی که پس از آن دشمن به تحریم بیشتر و بدعهدی بدون هزینه اصرار ورزد» اعتقاد ندارد.
در حالی دولت سیزدهم نه با خزانه خالی که با خزانه بدهکار فعالیت خود را آغاز کرد که در یک و نیم سال گذشته، دو تسویه بدهی بزرگ در طول تاریخ نظام صندوقداری و بازنشستگی صورت گرفت و طی آن 88 هزار میلیارد تومان بدهی صندوقها به بانکها تسویه شد و بانکها از حالت ناترازی به تراز مثبت رسیدند. همچنین 180 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی نیز تامین و پرداخت شد. این اتفاق به آن معناست که دولت تا حد قابل توجهی در خنثی سازی تحریمها و افزایش درآمدها موفق عمل کرده است و توانسته در یک زمان کوتاه بیشتر از 200هزار میلیارد تومان از بدهی 600 هزار میلیارد تومانی دولتهای گذشته را تسویه کند.
اکنون اما موفقیتهای گفتمان دولت سیزدهم باعث شده تا یک جریان خاص که حیات خود را در عدم موفقیت رقیب میدانند با ورود به عرصه رسانه به بنبستنمایی روی آورده و حل مشکلات کشور را در بازگشت به افراد و ایدههای تکراری سابق معرفی کنند. در دوره قدرت نیز با بهانه کردن مسائل خارجی به نامه نگاری به مقامات عالی کشور برای بهانه تراشی درخصوص ناکارآمدی خود مبادرت میکرد همچنان نیز بر اجرای نسخههای آزمون داده تاکید دارد. در آخرین مورد اسحاق جهانگیری معاون اول دولتهای یازدهم و دوازدهم به انتقاد از وضعیت موجود در حوزه انرژی همچون نفت، گاز و برق پرداخته است. جهانگیری در حالی ژست منتقد وضعیت موجود در این حوزهها را گرفته که دولت سیزدهم با بهبود روابط تخریب شده ایران و ترکمنستان در دولت سابق، به امضای قرارداد سوآپ گازی مبادرت کرده است، در حوزه نفت با رکوردشکنی در فروش نفت منجر به عصبانیت آمریکاییها شده و تنها در سال اول دولت سیزدهم با افزایش 6هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاهی کشور با سرعت بالا در حال جبران جدی کم کاریهای گذشته است.
در سال اول دولت سیزدهم بیش از 3 برابر سال اول برجام سرمایه خارجی جذب شده است. در حالی عملکرد یک سال اول دولت سیزدهم در صدور مجوزهای سرمایهگذاری در حدود 5 میلیارد دلار بوده که این عدد در سال 95 در حدود 1/7 میلیارد دلار بوده است و نشان میدهد گفتمان سابق به رغم ادعاهای رفع تحریم تا چه حد کشور را در عرصههای مختلف به عقب پرتاب کرده است. به نظر میرسد دولتمردان سابق چه در بیرون از قدرت و چه در قدرت راهحل مشکلات را در پیمودن راههایی معرفی میکنند که یک بار طی شده است و مردم همچنان آسیبهای آن را در زندگی خود احساس میکنند.