یک‌شنبه 4 آذر 1403

چرا سرنوشت مردم فلسطین برای آمریکا و دولت‌های غربی‌ها مهم نیست؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
چرا سرنوشت مردم فلسطین برای آمریکا و دولت‌های غربی‌ها مهم نیست؟

"دنیل جگیچ"، نویسنده و پژوهشگر، در تحلیل رویکرد دولت آمریکا در بحبوحه برگزاری نشست‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و وتو کردن قطعنامه‌های مختلف با محوریت برقراری آتش بس فوری در نوار غزه گفت: «دولت آمریکا به نحوی رفتار می‌کند که انگار آنچه در غزه می‌گذرد به هیچ عنوان مهم نیست و البته که به نظر من نباید هم برای واشینگتن مهم باشد. زیرا مردم فلسطین سال هاست که قربانی رویه‌های دولت آمریکا...

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ "دنیل جگیچ"، نویسنده و پژوهشگر، در تحلیل رویکرد دولت آمریکا در بحبوحه برگزاری نشست‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و وتو کردن قطعنامه‌های مختلف با محوریت برقراری آتش بس فوری در نوار غزه گفت: «دولت آمریکا به نحوی رفتار می‌کند که انگار آنچه در غزه می‌گذرد به هیچ عنوان مهم نیست و البته که به نظر من نباید هم برای واشینگتن مهم باشد. زیرا مردم فلسطین سال هاست که قربانی رویه‌های دولت آمریکا و دیگر دولت‌های غربی هستند».

وی در گفتگو با پرس تی‌وی افزود: «دولت آمریکا به صراحت از نسل کشی اسرائیل در نوار غزه حمایت می‌کند و اکنون نمود‌های عینی از رویکرد‌های دوگانه غرب در مسئله فلسطین، خود را به نمایش گذاشت. غربی‌ها و به طور خاص دولت آمریکا مدام از توجه ویژه خود به حقوق بشر سخن می‌گویند، اما اکنون رژیم اسرائیل به عنوان متحد نزدیک آن ها، در حال ارتکاب به نسل کشی در نوار غزه است و دولت‌های غربی هیچ اقدام موثری را انجام نمی‌دهند.»

"دنیل جگیچ"؛ در ادامه و در پاسخ به این سوال که اسرائیل یا آمریکا، کدامیک از نفوذ بیشتری بر دیگری برخوردارند؟ گفت: «اگر به تاریخ رژیم صهیونیستی و ایدئولوژی صهیونیسم بنگریم می‌بینیم که اساسا آن‌ها بدون حمایت‌های خارجی توان بقا نداشته اند و بر پایه همین حمایت‌ها هم بوده که رژیم اسرائیل تاسیس شده است. در این رابطه دولت آمریکا نقشی محوری بازی می‌کند و شاهدیم که اسرائیلی‌ها بخش قابل توجهی از جنایات خود را با حمایت‌های صریح و گسترده آمریکا در حوزه‌های مختلف، توجیه می‌کنند».

وی ادامه داد: «موضوعی که البته در مدت اخیر بهایی سنگین برای دولت آمریکا داشته و نمود‌های عینی خود را در قالب برگزاری راهپیمایی‌ها و اعتراضات گوناگون در اقصی نقاط جهان در حمایت از ملت فلسطین و محکوم کردن اسرائیل و همدستان آن نظیر دولت آمریکا به نمایش گذاشته است. با این همه، نباید از نفوذ سیاسی لابی‌های اسرائیلی در چارچوب سازوکار‌های قدرت و تصمیم سازی و قانونگذاری در آمریکا نیز غافل شویم. معادله‌ای که سبب شده تا نهاد‌های مذکور لزوما در راستای منافع مردم آمریکا اقدام و حرکت نکنند».

وی افزود: «جالب است که در این رابطه مثلا شاهد بوده ایم که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بار‌ها و بار‌ها خود را صهیونیست معرفی کرده و تاکید داشته که برای صهیونیست بودن نیازی به یهودی بودن نیست. وی بار‌ها به این موضع گیری خود افتخار کرده است. وی در جایی دیگر نیز در موضع گیری تصریح کرده که اگر اسرائیل وجود نمی‌داشت، باز هم باید موجودیتی اینچنینی از سوی آمریکا خلق می‌شد. از این منظر، به نظر من شاهد نوعی تبادل منافع میان آمریکا و اسرائیل هستیم که البته از منظر سیاسی، دولت آمریکا از نفوذ و قدرت بیشتری برخوردار است.»

دنیل جگیچ با اشاره به اقدامات اخیر کنگره آمریکا در معادل دانستن مخالفت با صهیونیست با یهودی‌ستیزی گفت: «تلاش‌های گسترده جهان غرب برای اینکه هرگونه مخالفت با صهیونیست‌ها را به مثابه حرکتی یهودی ستیزانه تصویرسازی کنند، حقیقتا عجیب است. اسرائیل اکنون به نحو گسترده‌ای در نوار غزه نسل‌کشی می‌کند و اینکه فلسطینی‌ها به مخالفت و مقابله با آن‌ها بپردازند و از خود دفاع کنند به معنای یهودی‌ستیز بودنِ آن‌ها نیست. غرب سال هاست که سعی دارد تصویری اهریمی را از فلسطینی‌ها و مقاومتشان در برابر اسرائیل ارائه کند. موضعی که به هیچ عنوان واقعیت ندارد.

وی تصریح کرد: «اینکه مردم نوار غزه را که 24 ساعته تحت بمباران ارتش اسرائیل هستند، یهودی‌ستیز بخوانیم، کمترین نسبتی با واقعیت‌های میدانی ندارد. از این رو، اقدام اخیر کنگره آمریکا در معادل دانستن مخالفت با صهیونیست‌ها به مثابه حرکتی یهودی ستیزانه در واقع معادله‌ای را به ذهن متبادر می‌کند که در قالب آن سعی می‌شود به هر نحو ممکن جریان‌های مخالف با صهیونیست‌ها به سکوت وادار شوند و جلوی اوج گیری مخالفت‌ها علیه رژیم صهیونیستی به ویژه در جهان غرب گرفته شود.»