شنبه 3 آذر 1403

چرا صبح‌ها نفخ می‌کنیم؟

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
چرا صبح‌ها نفخ می‌کنیم؟

نفخ صبحگاهی شکم از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است و شدت‌های متفاوتی دراد؛ گاهی فقط به‌صورت دوره‌ای باعث ایجاد تورم و ناراحتی معده می‌شود و گاهی هم می‌تواند حادتر بوده و معده درد و علائم جدی‌تری با خود به همراه داشته باشد.

نفخ صبحگاهی معده می‌تواند ریشه در فعالیت‌های شما در طول شب یا حتی روز قبل داشته باشد. گاهی میزان تحرک و چیز‌هایی که می‌خوریم می‌توانند منجر به تجمع گاز در معده، یبوست و حتی تورم و احتباس مایعات شوند.

به گزارش خبرآنلاین، اینگونه نفخ‌ها با یک تغییر ساده در سبک زندگی و رژیم غذایی قابل پیشگیری‌اند.

3 راهکار برای درمان نفخ صبحگاهی

نوشیدن دمنوش‌های گیاهی

افزایش مصرف آب می‌تواند باعث کاهش نفخ شود، اما نوشیدن دمنوش‌های گیاهی علاوه بر آبرسانی، خواص درمانی متعددی را به همراه دارد. این دمنوش‌های گیاهی برای درمان نفخ صبحگاهی استفاده می‌شوند: دمنوش زیره سیاه، دمنوش بابونه، دمنوش زردچوبه، دمنوش گشنیز، دمنوش رازیانه و دمنوش نعناع تند.

استفاده از آنزیم‌های گوارشی

در صورتی که علت نفخ شما به کمبود آنزیم‌های گوارشی مربوط باشد، مکمل‌هایی وجود دارند که حاوی آنزیم‌های گوارشی هستند و با استفاده از آن‌ها می‌توان مشکل را رفع کرد. آنزیم‌های گوارشی برای تجزیه و دریافت مواد مغذی موجود در خوراکی‌ها ضروری هستند و باعث شکسته شدن مواد غذایی می‌شوند. اگر دچار کمبود این آنزیم‌ها باشید، ممکن است مواد غذایی به اندازه کافی تجزیه نشوند و شما را دچار نفخ کنند.

ورزش منظم

ورزش منظم به بهبود هضم غذا کمک کرده و نفخ را کاهش می‌دهد. البته این موضوع به این معنا نیست که سایر فعالیت‌های روزانه تأثیری در بهبود نفخ ندارند. حتی انجام پیاده‌روی به مدت 10 تا 15 دقیقه بعد از غذا نیز نفخ مزمن را کاهش می‌دهد.

از دست ندهید

املت سیب زمینی، یک شام و صبحانه خوشمزه

هندوانه چقدر سالم است و چه خواصی دارد؟

کرم لیمویی، یک دسر خوشمزه و خاص تابستانی

خورش اسفناج با کوفته قلقلی، یک غذای خوشمزه برای عاشقان اسفناج