یک‌شنبه 7 بهمن 1403

چرا عربستان سعودی نفت تولید می‌کند ولی عمداً صادر نمی‌کند؟!

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
چرا عربستان سعودی نفت تولید می‌کند ولی عمداً صادر نمی‌کند؟!

تولید نفت عربستان سعودی که بزرگ‌ترین تولید کننده نفت خام جهان است، در ژوئیه، با 111 هزار بشکه افزایش، به 8.94 میلیون بشکه در روز رسید. با وجود افزایش تولید، صادرات این کشور کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جدیدترین داده‌های سازمان ابتکار داده مشترک (JODI) نشان داد عربستان سعودی در ژوئیه، 5.74 میلیون بشکه در روز نفت صادر کرد که 306 هزار بشکه در روز نسبت به ژوئن کاهش داشت و پایین‌ترین میزان صادرات از اوت سال 2023 بود.

ایسنا نوشت: عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت خام در جهان است، معمولا صادرات نفت خود را در تابستان کاهش می‌دهد، زیرا از نفت خام بیشتری در داخل برای تامین سوخت نیروگاهها استفاده می‌کند. تقاضا برای برق در این کشور بیابانی، در ماههای داغ تابستان افزایش می‌یابد.

بر اساس داده‌های JODI که آمار گزارش شده از کشورهای مختلف را جمع‌آوری می‌کند، عربستان سعودی در ژوئیه، شاهد افزایش مستقیم مصرف نفت خود به میزان 211 هزار بشکه در روز بود که به 770 هزار بشکه در روز رسید و بالاترین میزان مصرف در هفت ماه گذشته بود.

تولید نفت عربستان سعودی در ژوئیه، با 111 هزار بشکه افزایش، به 8.94 میلیون بشکه در روز رسید. با وجود افزایش تولید، صادرات این کشور کاهش یافت که نشان می‌دهد این افزایش تولید، برای مصرف مستقیم نفت خام برای تولید برق، اختصاص یافته است.

حتی با وجود افزایش تولید نفت در ژوئیه، عربستان سعودی به تعهد خود مبنی بر حفظ تولید در سطح حدود 9 میلیون بشکه در روز عمل کرد و اجرای کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز را علاوه بر سهمیه محدودیت عرضه خود تحت توافق نفتی اوپک پلاس در ژوئیه، اعلام کرد.

عربستان سعودی از این پس، به دنبال جذب مشتریان بیشتر در آسیا است که تقاضای آن از ابتدای سال جاری تاکنون، کاهش یافته است. این کشور در اوایل سپتامبر، در بحبوحه بدتر شدن حاشیه سود پالایشی در چین و آسیا و ضعیف تر شدن قیمت شاخص نفت دبی، قیمت های فروش رسمی خود را برای اکتبر به آسیا کاهش داد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، قیمت «عرب لایت» که گرید نفتی پرچمدار عربستان سعودی است، در اکتبر در مقایسه با قیمت سپتامبر، 70 سنت در هر بشکه کاهش یافت. در نتیجه، تقاضا از سوی بزرگترین پالایشگاه‌های چین افزایش یافت، در حالی که سهمیه فروش به پالایشگاه‌های خصوصی بزرگ که سهمیه‌های وارداتی دارند، برای ماه آینده ثابت مانده است.

223228

کد خبر 1960277