چرخابی: سپاهان در جذب مهاجم و هافبک اسراف کرد / فوتبال ایران شبیه فیلمهای کمدی است
پیشکسوت باشگاه سپاهان گفت، طلاییپوشان همانطور که در پیشفصل در جذب مهاجم و هافبک اسراف کردند در نیمفصل فرصت تقویت خط دفاعیشان را از دست دادند.
حسین چرخابی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره شکست سپاهان مقابل الهلال در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا 24-2023، اظهار داشت: یک چیز از همان ابتدا مشخص بود که الهلال به نظرم جزو بهترین تیمهای آسیاست و در سطح اروپا فوتبال بازی میکند. بازیکنان این تیم وقتی صاحب توپ میشوند، آنقدر اعتمادبهنفس دارند که دو بازیکن در خطوط طولی راست و چپش حضور دارند. به واقع آنها یک بازی شناور ارائه میکنند.
سپاهان - الهلال؛ پُرتماشاگرترین دیدار لیگ قهرمانان آسیا 24-2023وی در ادامه افزود: مورایس در این دیدار دو تدبیر داشت که یکی از آنها به نظرم خیلی خوب بود و بابت آن نمره قبولی گرفت و بابت دیگری باید نمره مردودی بگیرد. از باب تغییر استراتژی بازی همزمان با مالکیت توپ توسط رقیب، ایده تاکتیکی بسیار درستی بود که در پایان نیمه نخست نشان داد، انتخاب درستی بوده است، اما بابت تعویضهایی که از دقیقه 61 تا 71 در این مسابقه داشت برای سرمربی پرتغالی سپاهان باید نمره مردودی در نظر گرفت.
وقتی سپاهان خوب بازی میکرد، تعویضها اشتباه بود پیشکسوت باشگاه سپاهان خاطر نشان کرد: تعویض مغانلو در این مسابقه درست نبود. بعد از آن تعویض اسدی در حالی که میتوانست در دفاع و حمله به تیمش کمک کند، اشتباه بود. به نظرم حضور عیسی عباس و علیاصغر اعرابی هم اشتباه بود. اصلاً وقتی تیم شما در زمین مسلط است و رقیب کمی از شما ترسیده، چرا باید چنین تغییراتی انجام بدهید؟ تیم اصلاً نیاز به تعویض نداشت. وقتی شما اطلاع دارید هادی محمدی محروم است و او را در اختیار ندارید و در نیمفصل اول هم تیم شما دچار مشکل بوده است، چرا مدافع جذب نمیکنید؟! وقتی کارشناسان بابت دفاع فردی و تیمی سپاهان بارها هشدار دادند چرا به این موضوع توجه نمیشود؟ مورایس فرصت پنجره نقلوانتقالاتی را از دست داد و ضعفهای دفاعی تیمش را ترمیم نکرد. البته به نظرم بخشی از این اشتباهات مربوط به ابتدای فصل هم هست.
سپاهان در جذب مهاجم و هافبک اسراف کرد چرخابی با اشاره به نقلوانتقالات و توزیع اشتباه بازیکنان در سپاهان، تصریح کرد: در پیشفصل سپاهان برای جذب بازیکن در خطوط هافبک و مهاجم، اسراف کرد. متأسفانه این اشتباه در نیمفصل طور دیگری تکرار شد. اگر بازیکنانی نظیر عیسی آلکثیر و احسان پهلوان خارج شدند، بازیکنان دیگری در همان پست جایگزین آنها شدند! این در حالی است که بسیاری از کارشناسان بارها درباره مشکل خط دفاعی این تیم هشدار داده بودند. به آقای مورایس باید گفت اگر نظر و ایده یک کارشناس را قبول ندارید، صحبتهای 10 کارشناس مختلف فوتبال ایران را باید قبول کنید. چون عقل 10 نفر ایرانی به اندازه شما یک نفر میشود!
احمدزاده بهترین بازیکن سپاهان مقابل الهلال بود وی در پاسخ به این پرسش که «بهترین بازیکن سپاهان مقابل الهلال در بازی رفت چه کسی بود؟»، اظهار داشت: با وجود از دست دادن دو موقعیت گلزنی بسیار خوب، بهترین بازیکن سپاهان در این مسابقه فرشاد احمدزاده بود. او با دوندگی بسیار زیاد در حمله و دفاع شرکت میکرد. همین دوندگی بود که باعث قرار گرفتن وی در دو موقعیت مختلف شد.
مشکل سپاهانِ مورایس برای اجرای نقشه دوم پیشکسوت باشگاه سپاهان در پاسخ به این پرسش که چرا سپاهان تحت هدایت مورایس در اجرای نقشه دوم مشکل دارد و تنها برنامه اولش را که متناسب با هر بازی است به خوبی اجرا میکند، گفت: با این صحبت شما موافقم. این مشکل بزرگ در سراسر فوتبال ایران وجود دارد. فکر میکنم این موضوع به مشکل انتخاب دستیاران باز میگردد. کار دستیار فقط جابهجایی تجهیزات تمرینی نیست. سطح دستیار باید در هر سرمربی باشد. چرا؟ چون وقتی مربی درگیر جریان بازی و کنترل تیم است او با تکیه بر اطلاعات حاصل از آنالیز و شناخت تیمی، ایدههای متنوعی به سرمربی ارائه کند تا روند تیم تغییر یابد. دستیار باید مربی تیم را آگاه کند. تعویضهای اشتباه مورایس یکی از نشانههای عدم مشاوره مناسب و ضعف دستیاران مورایس است. وقتی در ابتدای فصل میگفتیم دستیار ایرانی باید کنار تیم باشد به دلیل همین موارد بود. دستیار خارجی خیلی به چنین مواردی اهمیت نمیدهد، چون میداند تا چند وقت دیگر قراردادش تمام میشود، اما دستیار ایرانی میداند که باید پاسخگو باشد و سالیان سال براساس عملکردش قضاوت میشود بنابراین باانگیزه کار میکند.
اخراج بچگانه دانشگر حاصل مشکل فرهنگی فوتبال ایران است چرخابی راجع به اخراج دانشگر خاطر نشان کرد: این اخراجها مشکل فوتبال کشور است و سپاهان هم بخشی از همین فوتبال. همانطور که شجاع خلیلزاده در بازی مهم تیم ملی مقابل قطر اخراج شد و روی عملکرد تیم ملی تأثیر خیلی بدی گذاشت، اخراج محمد دانشگر هم بچگانه و اشتباه بود. این اخراجها بابت مشکل فرهنگ فوتبال و لیگ ماست. وقتی فوتبال ایران را تماشا میکنیم، انگار تماشاگر فیلم کمدی هستیم. به بازیکنان و نیمکتنشینان تیمها توصیه شده است که از همان ابتدای بازی بر سر اوت وسط زمین اعتراض کنند تا روی داور تأثیرگذار باشند. متأسفانه کمک داور ویدیویی هم نداریم و بازیکنان به این مسئله عادت کردند. اگر از اول فصل کمک داور ویدیویی داشتیم، دانشگر یا هر بازیکن دیگری به دلیل عادت در طول فصل، دیگر جرأت ضربه زدن و تکل شدید روی ساق پای بازیکن الهلال را نداشت.
بازیکنان لیگ برتری داوران را مسخره میکنند وی خطاب به خداداد افشاریان رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال ایران گفت: آقای افشاریان عزیز، تا زمانی که نتوانید از داورها محافظت و امنیت آنها را تأمین کنید، توانایی پرورش داور نخواهید داشت. بازیکنان در حال حاضر داوران را به باد تمسخر میگیرند. تا زمانی که آقای افشاریان به سختی بازیکنان و عوامل معترض را تنبیه نکند، این داستان ادامه دارد. چرا در زمان داوری فغانی کسی جرات اعتراض نداشت؟ چون نوع برخوردش به شکلی بود که بازیکن به خودش اجازه چنین کاری نمیداد و کوتاه میآمد. برخورد او با ایمن حسین در بازی عراق را شاهد بودید که چگونه با بازیکن خطاکار برخورد و او را تنبیه کرد. بازیکنان ایرانی که در مسابقات بینالمللی (تیم ملی، لیگ قهرمانان و...) شرکت میکنند باید بدانند داوران خارجی مقابل اشتباهات چشمانشان را روی هم نمیگذارند.
پیشنهادی برای تغییر در نحوه تنظیم قرارداد بازیکنان سرمربی پیشین تیم فوتبال سپاهان با ارائه پیشنهادی خطاب به باشگاههای لیگ برتری، گفت: باید در نحوه عقد قرارداد بازیکنان تجدیدنظر کنیم. در بعضی کشورها مانند انگلیس با توجه به جزئیات زیاد قرارداد، صورت قرارداد مانند دفتر است. در این قرارداد جزئیات رفتار بازیکن مشخص شده است. برای مثال اخراج بیمورد یا برهم زدن عملکرد تیم باعث تنبیه خواهد شد در مقابل زمانی که کارت زرد حرفهای و توجیهپذیر باشد بازیکن تقدیر خواهد شد. باید کلیت قرارداد بازیکنان لیگ برتری را تغییر بدهیم. در چنین شرایطی از بازیکنان میتوان انتظار رفتار حرفهای داشت. برای جریمه دانشگر یا هر بازیکنی نیاز است که در زمان عقد قرارداد درست تصمیمگیری کنند و تنظیم قرارداد درستی داشته باشند.