شنبه 29 دی 1403

چشم انتظاری مردم برای داشتن سقف‌های مطمئن / 51 درصد از جمعیت کردستان در بافت‌های ناکارآمد زندگی می‌کنند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چشم انتظاری مردم برای داشتن سقف‌های مطمئن / 51 درصد از جمعیت کردستان در بافت‌های ناکارآمد زندگی می‌کنند

وجود بافت‌های فرسوده و ناکارآمد را باید به‌عنوان یکی از معضلات جدی و مهم بسیاری از شهرها و به مثابه زخمی بر سیمای شهری دانست که نوسازی آن نیازمند صرف هزینه‌های گزاف و قابل توجهی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش کُردتودی، افزایش جمعیت و مهاجرت بی‌رویه به شهرها سبب شده تا علاوه بر تغییر ساختار و کاربری بافت‌های قدیمی شهر، همچنین بافت‌های نامتعارفی به حاشیه شهرها اضافه شود که بدون هیچ الگوی درستی توسعه پیدا کرده‌اند، و این در حالی است که بافت های فرسوده شهری به لحاظ ایمنی در برابر حوادثی مانند زلزله آسیب‌پذیر است و بدلیل آسیب‌های اجتماعی با چالش اساسی روبروست.

شهر سنندج یکی از شهرهای مهم غرب ایران است که بافت‌های فرسوده آن هر روز رو به افزایش می‌باشد و در این رابطه اقدامات خاصی صورت نگرفته است.

بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری مشکلاتی از جمله عدم سلامت ساختمان ها، مشکل در عبور و مرور، بروز ناهنجاری‌ها و نبود امکانات خدماتی را دارا هستند که بارها در ارتباط با آنها بحث و گفت و گو شده است اما کماکان بافت های فرسوده و حاشیه شهرها به حالت قبلی خود پا بر جا هستند که این نشان از آن دارد تسهیلات پیشنهادی دولت نتوانسته مالکان را برای بازسازی منازل محدوده بافت فرسوده ترغیب کند.

وعده‌ای که نیازمند حمایت مسئولان است

امینی یکی از شهروندان سنندجی در گفت‌و‌گو با خبرنگار کوردتودی اظهار داشت: سال ها است که در محله قدیمی «عباس آباد» و در یک منزل مسکونی بسیار فرسوده که دارای بافت نامناسب است بدون هیچ‌گونه امکانات و خدمات اولیه زندگی می‌کنیم.

وی گفت: ما و دیگر همسایه هایمان در شرایط بسیار سختی زندگی می کنیم و متاسفانه هیچ کدام از وعده های مسوولین برای رفع معضل و مشکلات ما تا به امروز به خوبی اجرایی نشده است.

این شهروند کردستانی عنوان داشت: مسوولین با وعده دادن وام 80 میلیون تومانی برای باز سازی منازل مسکونی که ماننده وعده سر خرمن برای ما است قول حل این معضل را به مردم داده اند اما سوال اینجاست که آیا با تورم حاکم بر اقتصاد جامعه و در این شرایط سخت گرانی می شود یک منزل مسکونی را تخریب و با 80 میلیون تومان آن را باز سازی کرد؟!!

وی گفت: نوسازی و ساماندهی بافت فرسوده نیازمند همکاری و کمک‌های دولت دارد تا ساکنین بافت‌های فرسوده بتوانند در حل این مشکل قدمی بردارند چرا که مردم در این محلات با مشکلات زیادی از جمله؛ حمل و نقل و تردد مواجه‌اند وحتی در مواقع ضروری یا هرگونه اتفاقی آمبولانس و آتش‌نشانی نمی‌توانند وارد این کوچه‌ها شوند و این وضعیت دیگر برای ما غیرقابل قبول است.

51 درصد از جمعیت استان در سطح بافت های ناکارآمد زندگی می کنند

مصطفی رضایی معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان، در ادامه به پراکندگی و میزان بافت های ناکارآمد شهری در سطح استان اشاره کرد و اظهار کرد: در حال حاضر بر اساس مطالعات مصوب در هفت شهر با جمعیت بالاتر از 50 هزار نفر استان، حدود 4 هزار و 727 هکتار بافت ناکار آمد وجود دارد.

وی افزود: 51 درصد از جمعیت استان در سطح بافت های ناکارآمد زندگی می کنند که این میزان اسکان جمعیت در سطح کمتری از شهر نشان دهنده نابرابری در توزیع خدمات در سطح شهرها است.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان به وضعیت شهر سنندج در خصوص پراکندگی گونه های مختلف بافت های ناکارامد شهری اشاره کرد و ادامه داد: وضعیت سنندج به 5 پهنه ناکارآمد شهری تقسیم شده که هسته تاریخ که همان هسته اولیه شهر سنندج است، در 182 هکتار شکل گرفته است.

رضایی یادآور شد: بافت فرسوده میانی که لایه پس از بافت تاریخی است در پهنه ای 220 هکتاری، بافت با پیشینه روستایی که حاصل رشد شهر به روستاهای اقماری گذشته است در پهنه ای 123 هکتاری، بافت ناسازگار شهری که شامل کلیه تاسیسات شهری است که کارکرد چندانی با زندگی امروز ما در داخل شهرها ندارد در پهنه ای 527 هکتاری و در نهایت سکونت گاه های غیر رسمی در پهنه ای به مساحت 646 هکتار شکل گرفته است.

وی بیان کرد: به صورت کل در شهر سنندج یک هزار و 697 هکتار بافت ناکارآمد وجود دارد که 35 درصد مساحت شهر سنندج را شامل می شود و جمعیتی قریب به 206 هزار نفر را در دل خود جای داده است.

سنندج وضعیت نامناسبی در بحث بافت های ناکار آمد شهری دارد

یحیی نظری فرماندار سنندج گفت: سنندج علی رغم اقدامات صورت گرفته، وضعیت نامناسبی در بحث بافت های ناکار آمد نسبت به سایر شهرهای استان دارد.

نظری در جلسه بازآفرینی شهری استان کردستان با اشاره به وضعیت نامطلوب نایسر سنندج اظهار کرد: نواحی منفصل شهری در سنندج مشکلات بسیار زیادی دارند و متاسفانه پیگیری برخی پروژه‌ها در نایسر و سایر وناطق کم برخوردار سنندج بسیار کند پیش می رود که می طلبد این مناطق به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.

فرماندار سنندج، عنوان کرد: در شهر سنندج متقاضیانی که تسهیلات مسکن بافت فرسوده استفاده می کنند نسبت به پرداخت سود بانکی گله مند هستند که باید با تعامل جدی مسکن و شهرسازی با شهروندان مرتفع شود.

از ظرفیت بافت های فرسوده در سنندج باید به نحو احسن استفاده شود

انور رشیدی شهردار سنندج در ادامه اظهار کرد: از ظرفیت بافت های فرسوده در سنندج باید به نحو احسن استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه شهرداری سنندج توانسته است در بافت های فرسوده، مساحت های زیادی را به مالکیت خود در آورد افزود: در این زمینه باید در بافت تازیخی از تسهیلات بانکی استفاده کرد.

شهردار سنندج، در رابطه با بافت ناکارآمد شهری نیز عنوان کرد: برنامه‌های زیادی برای آسفالت معابر به ویژه مناطق کم برخوردار این بافت پی ریزی شده است و انتظار می رود که دولت با دیدگاهی مطلوب، این امر مهم را مرتفع کند.

و اما...

هر از چند گاهی برنامه‌ای برای احیا و نوسازی در بخشی معین تعریف و تدوین می‌شود، اما در عمل مشکلات را کم نمی‌کند، بلکه به دلیل نداشتن موفقیت، مصایب بیشتری بر ساکنین این بافت تحمیل می‌کند.

در واقع، نبود یک نگرش سیستمی و در قالب یک مدیریت واحد مشکلات بسیاری را در مسیر فرایند حفاظت مرمت و بازسازی‌، نوسازی، بهسازی و احیا آنها بوجود آورده است.

انتهای پیام /

چشم انتظاری مردم برای داشتن سقف‌های مطمئن / 51 درصد از جمعیت کردستان در بافت‌های ناکارآمد زندگی می‌کنند 2
چشم انتظاری مردم برای داشتن سقف‌های مطمئن / 51 درصد از جمعیت کردستان در بافت‌های ناکارآمد زندگی می‌کنند 3
چشم انتظاری مردم برای داشتن سقف‌های مطمئن / 51 درصد از جمعیت کردستان در بافت‌های ناکارآمد زندگی می‌کنند 4
چشم انتظاری مردم برای داشتن سقف‌های مطمئن / 51 درصد از جمعیت کردستان در بافت‌های ناکارآمد زندگی می‌کنند 5
چشم انتظاری مردم برای داشتن سقف‌های مطمئن / 51 درصد از جمعیت کردستان در بافت‌های ناکارآمد زندگی می‌کنند 6