دوشنبه 5 آذر 1403

چمران: فروش تراکم و چیزی به نام شارژ شهری نداریم / تخصیص 450 میلیاردتومان به آسیب‌های اجتماعی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
چمران: فروش تراکم و چیزی به نام شارژ شهری نداریم / تخصیص 450 میلیاردتومان به آسیب‌های اجتماعی

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: بر اساس طرح جامع فعلی، فروش تراکم را به گونه‌ای که در گذشته وجود داشت، نداریم.

به گزارش ایسنا، مهدی چمران در برنامه تلویزیونی "تهران 20" با اشاره به این‌که شهرداری تهران تاکنون اقدامات مناسبی را انجام داده، گفت: میزان بودجه حدود 50 هزار میلیارد تومان مصوب و به فرمانداری ارسال شد؛ این بودجه از سه منبع حاصل می‌شود؛ یکی از آنها منابع درآمدی شهر تهران است که حدود 38 هزار میلیارد تومان را شامل می‌شود، مثلا مالیات بر ارزش افزوده 7760 میلیارد تومان است که این عدد در سال 1400 حدود 6 هزار میلیارد تومان بود، عوارض ساختمانی و مالیات 22 هزار میلیارد تومان است که بخش عمده درآمدهای شهرداری از این منبع است که این منبع را در بودجه امسال از سال گذشته نیز کمتر دیده‌ایم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که تاکنون 30 هزار میلیارد تومان از بودجه سال گذشته محقق شده است، افزود: 57 هزار میلیارد تومان بودجه پیشنهادی شهرداری بود که ما آن را به 50 هزار میلیارد تومان رساندیم تا واقعی‌تر شود؛ حدود 8 هزار میلیارد تومان درآمدهای متفرقه مانند جریمه کسر پارکینگ، 8 هزار میلیارد تومان فروش اموال و 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات و واگذاری است.

وی ادامه داد: بر اساس طرح جامع فعلی، فروش تراکم به صورتی که در گذشته وجود داشت، نداریم، بلکه در هر نقطه‌ای از شهر، حد طبقاتی در طرح جامع پیش‌بینی شده که به صورت اتوماتیک به آن قطعه آن میزان تراکم را می‌دهند و بیشتر از آن تخلف است، بنابراین فروش تراکم نداریم و منظور از عوارض ساختمانی در واقع عوارض نوسازی است.

به گفته چمران، بر اساس قوانین شهرسازی اگر در یک کوچه‌ای 60 درصد آن شکل گرفته باشد، شهرداری بنا به شرایطی می‌تواند اجازه دهد بقیه املاک نیز به همان صورت ساخته شوند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که بخش حمل‌ونقل و ترافیک بودجه‌ای بالغ بر 18 هزار میلیارد تومان دارد که از سال گذشته بیشتر شده است، اضافه کرد: مثلا برای بخش اتوبوس یک رقم 4 هزار میلیارد تومانی پیش‌بینی کردیم و سهم مترو 6 هزار میلیارد تومان است که بخشی برای تکمیل خطوط 6 و 7 مترو در نظر گرفته شده است و برای سایر خطوط 624 میلیارد تومان اختصاص داده شده است؛ 3 هزار میلیارد تومان هم برای تبصره‌هاست، همچنین اورهال مترو 782 میلیارد تومان و 2100 میلیارد تومان مابه‌التفاوت بلیت مترو است.

وی خاطرنشان کرد: در بحث بلیت مترو یک‌سوم سهم دولت، یک‌سوم شهرداری و یک‌سوم نیز سهم مردم است و درواقع از مردم کمتر از یک‌سوم می‌گیریم و امیدواریم در بودجه دولت پیش‌بینی شود؛ علاوه بر این 500 میلیارد تومان برای هوشمندسازی شهر در نظر گرفته شده است.

چمران عنوان کرد: برای رفت و روب شهری حدود 2 هزار میلیارد تومان و 2100 میلیارد هم برای ایجاد و نگهداری فضای سبز در نظر گرفته شده است؛ جرایم قطع درختان صرفا برای ایجاد فضای سبز در نظر گرفته می‌شود؛ در حوزه آتش‌نشانی 570 میلیارد تومان برای تجهیزات و 1500 میلیارد تومان جبران هزینه‌های آتش‌نشانی داریم و 2850 میلیارد تومان نیز برای ستاد بحران شهر تهران در نظر گرفته شده است.

بر اساس گزارش سایت شهر، رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این‌که حقوق کارکنان حدود 30 درصد بودجه را دربر می‌گیرد، افزود: هزینه برای بخش‌های عمرانی و خدمات شهری 60 درصد در نظر گرفته شده و مابقی برای سایر هزینه‌هاست؛ همچنین در بخش فرهنگی و اجتماعی 450 میلیارد تومان برای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی و 32 میلیارد تومان برای حوزه زنان از جمله توانمندی آن‌ها اختصاص دادیم.

وی در ادامه گفت: ایده ساخت هتل‌ها در پارک‌های جذاب و بزرگ شهر که توسط شهردار تهران مطرح شد، با سرمایه‌گذاری و مشارکت می‌باشد و دست شهرداری در این مسأله باز است و پیشنهادهایی نیز برای مشارکت به شهرداری رسیده است.

چمران یادآور شد: بخشی به نام شارژ شهری نداریم و دریافتی‌های ما بر اساس قانون است و حداکثر عوارض دریافتی 25 درصد خواهد بود؛ عوارض نوسازی را هر کسی بابت تمام خدماتی که در شهر انجام می‌شود، می‌پردازد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان بیان کرد: به نظرم 45 تا 50 هزار میلیارد تومان از بودجه محقق می‌شود.

انتهای پیام