چناقچی علیا؛ روستایی که قدمتش به دوران صفویه میرسد + تصاویر
چناقچی علیا از زیباترین روستاهای ییلاقی زرندیه در استان مرکزی است.
چناقچی علیا از زیباترین روستاهای ییلاقی زرندیه و تنها روستای هدف گردشگری این شهرستان است.
از آنجا که این روستا از روستاهای خوش آب و هوا و ییلاقی زرندیه به شمار میرود، در فصل بهار و تابستان کوهستانهای اطراف آن به سکونتگاههای عشایر تبدیل میشوند.
کلیسای چناقچی علیا نیز با حدود سه قرن قدمت، خاستگاه و محل برگزاری آیین مذهبی مسیحیان در این منطقه است. بیشتر گردشگران این روستا را با آبشار زیبای آن میشناسند و بعضاً از وجود کلیسا در این روستا بی خبرند.
مردم این روستا را ارمنی ها، فارسها و ترکها تشکیل میدهند و به زبان ترکی، فارسی و ارمنی سخن میگویند. به جز اندکی اقلیت مذهبی، مردم زرندیه اغلب مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند.
قدمت تاریخی روستای چناقچی علیا به دوران صفویه بر می گردد.
منظره صلیب سبز
منظره صلیب سبز، از زیباترین جاذبههای طبیعی روستا به شمار میرود که خصوصاً در بهار و تابستان جلوه خاصی دارند. این منظره بدیع را درختان گردو در دامنه کوه پدید آورده اند. عمدهترین جاذبههای روستا را طبیعت کوهستانی، تفرجگاههای کوهپایهای تشکیل میدهد. از آثاری که در بخش تاریخی این روستا قرار دارد، میتوان به کلیسای 400 ساله سرکیس مقدس اشاره کرد. همچنین آبشار منطقه به عنوان تفرجگاه مورد توجه ویژه قرار دارد.
کلیسای چناقچی علیا با بیش از سه قرن قدمت، به عنوان خاستگاه و محل برگزاری آیین مذهبی مسیحیان ارتودکس در این روستا بنا شده است که موجب اهمیت بیشتر این روستا از لحاظ گردشگری است.
منظره زیبای آبشار چناقچی هم در فصل بهار و تابستان دینی و جذاب است. زیبایی و شکوه و عظمت خاص آن در فصول سرد سال با یخ زدن آبشار، دیدنیتر است و وجود یخ فراوان و قندیلها و آویزههای یخی به شکل و شمایل این آبشار جذابیت ویژه میبخشد. همواره حجم قابل توجهی از گردشگران در ایام نوروز، روزهای تعطیل و سیزده نوروز از این آبشار دیدن میکنند.
بافت کوهستانی این روستا سرسبز است؛ همین سرسبزی آب و هوای خوبی را برای آن منطقه ایجاد کرده و سفر به آن منطقه می تواند طبیعت گردی خوبی برای شما به حساب بیاید.
سفر به روستای چناقچی علیا نوعی طبیعتگردی محسوب میشود. اگر از ساوه به سمت روستای چناقچی علیا میروید، باید وارد جاده ساوه به بوئین زهرا شوید. سپس مسیرتان را در جاده رازقان ادامه دهید. بعد از عبور از رازقان، به سمت روستای چناقچی در جاده مصرقان پیش بروید تا در نهایت به مقصدتان برسید.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری