چند نکته درباره ادعای غربیها پیرامون مذاکرات وین
مذاکرات وین در حالی در جریان است که غربیها طی مدت زمان اخیر ادعاهایی را در این باره مطرح کردهاند.
به گزارش مشرق، غرب برای رسیدن به نتیجه مذاکرات عجله دارد؟ عجله آنها برای چیست؟ چرا ایران را متهم به عامل کُندی در مذاکرات میکنند؟
مذاکرات وین جریان دارد و از 8 آذر تاکنون در چند مرحله برگزار شده است.
ایران برای رسیدن به حقوق قانونی و مسلم خود باب مذاکره را حتی پس از خروج آمریکا از برجام و بدعهدی اروپا نبست و آن را باز گذاشت.
مذاکراتی که اکنون جریان دارد، برای رفع تحریمهای ایران است و همچنین آمریکا اگر تمایل به بازگشت به توافق هستهای دارد، باید رسماً و قانوناً به آن بازگشته و تعهدات خود را اجرا کند و از سوی ایران نیز راستی آزمایی شود و پس از دادن ضمانتهای لازم، ایران نیز تعهدات برجامی خود را به طول کامل اجرا کند.
بیشتر بخوانید:
اظهارات ضد ایرانی لودریان درباره مذاکرات وین
در حرف و عمل این فرآیند بسیار ساده است و پیچیده به نظر نمیرسد اما آن چه که روند مذاکرات را پیچیده کرده، رفتارهای اروپا و آمریکاست.
آمریکا و اروپا برای رسیدن به توافق عجلهای ندارند، کُند بودن روند مذاکرات برای رسیدن به نتیجه، از سوی آنها پیگیری میشود.
البته ایران راه خنثی سازی تاثیرات تحریمهای اقتصادی را پیموده و اکنون در مرحلهای است که به آن میگویند گذر از تاثیر فشار تحریمها.
اما غرب سعی دارد ایران را مانعی بر سر راه احیای برجام معرفی کند و اگر توافقی به دست نیاید متهم این اتفاق ایران باشد در حالی که موانع موجود در روند مذاکرات احیای برجام، آمریکا و اروپاست.
«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اخیرا در نشستی خبری، درباره روند مذاکرات رفع تحریمهای ایران با گروه 1+4 در وین و اینکه وضعیت در چه شرایطی است، گفت «در مذاکرات وین درباره توافق هستهای با ایران پیشرفت اندکی وجود دارد.»
وزیر خارجه فرانسه نیز اخیرا با ادعای اینکه مذاکرات وین به آهستگی پیش میرود، گفت که هنوز تا تکمیل مذاکرات و احیای برجام فاصله است.
«ژان ایو لودریان»، ادعا کرد ایران و قدرتهای جهانی با وجود پیشرفتهایی که در پایان ماه دسامبر در مذاکرات رخ داد، هنوز از هرگونه توافقی برای احیای برجام دور هستند.
غرب ظاهرا از یاد برده است که عامل ناکارآمدی و اجرا نشدن برجام، آنها هستند نه ایران؛ آمریکا و اروپا باید تفهیم اتهام شوند و از یاد نبرند که آمریکا با خروج از توافق هستهای آن را تضعیف کرد و اروپا نیز با زیر پا گذاشتن تعهدات خود عملاً در تضعیف این توافق با آمریکا شریک جرم است.
ایران تنها کشوری است که به تعهدات برجام پایبند باقی ماند؛ اگر قرار بر فرافکنیهای معمول غرب و جنگ رسانهای و روانی آنها با ایران باشد، نمیتوان امیدوار به احیای برجام بود.
برای آن که توافق هستهای احیا شود، کشورهای غربی باید انگیزه و اراده بازگشت و اجرای تعهدات خود را داشته باشند در غیر این صورت، صرفاً توقع داشتن از ایران راه بجایی نخواهد برد.
آمریکا و اروپا باید به برجام بازگردند، تحریمهای علیه ایران را لغو کنند، عملکرد آنها راستی آزمایی شود و ضمانتهای لازم نیز ارائه شود چرا که ایران نمیتواند به آمریکا و اروپا اعتماد و اطمینان کند.
منبع: میزان