چهار عامل روند نزولی و نوسانی بورس
با توجه به تورمی که در جامعه وجود دارد، روند و برآیند کلی بازار سهام رو به رشد خواهد بود و در این بین سهامدارانی که با دید میانمدت و بلندمدت اقدام به سرمایهگذاری در بورس میکنند، نسبت به کسانی که به اصطلاح دیدگاه نوسانی داشته و با یک منفی سهام خود را میفروشند، سود بیشتری خواهند کرد، این موضوع اثبات شده، بنابراین کسانی که نگاه نوسانی دارند، با توجه به افزایش تورم و رشد شاخص کل بورس...
فرارو - برخی از فعالان بازار سهام معتقدند، بنظر میرسد که بازار نیاز به استراحت و اصلاح چه در بعد زمانی و چه قیمتی داشته باشد، البته با توجه به وضیت نرخ ارز و افزایش تورم این اصلاح بورس موقتی خواهد بود و نمیتوان ریزشی را برای بورس متصور بود، این درحالی است که باید توجه داشت اجماع نظرات فعالان به ادامه روند صعودی است و با توجه به تورم بالای امسال، همچنین قیمت دلار و...، میتوان انتظار داشت که بازار سهم به سقف قبلی خود در سال 99 و تا پایان سال دست پیدا کند.
به گزارش فرارو، بورس برای ادامه رشد خود نیاز به نقدنگی هوشمند و تازه نفس دارد، از سویی با توجه به اتفاقات سال 99 و 1400 که بورس یک ریزش وحشتناک را تجربه کرد، بعد از این اتفاقات سرمایهگذاران بازار با احتیاط بسیار زیادی اقدام به سرمایهگذاری در بورس کردهاند و علیرغم رشد اخیر میتوان گفت که نقدینگیهایی از بازار خارج شده بودند، دوباره بازنگشتهاند.
اصلاح بازار سهام آن هم در این مقطع با توجه به رشد اخیری که بازار با آن روبرو بود، چیز عجیبی نیست، زیرا بورس نمیتواند دیگر به صورت شارپ و سریع مدام رشد کند، زیرا نیاز است که بازار بعد از عدم عبور از مقاومت 1.6 میلیون واحدی دست به دست شود، تا نقدینگی تازهنفس جایگزین پولهایی شود که حداقل یک رشد 50 درصدی را تجربه کردهاند. از سویی تا زمانیکه حجم معاملات در بورس بالا بوده، جای نگرانی چندانی وجود ندارد.
چرا رشد بورس ادامه نداشت؟
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه چند علت باعث شده وضعیت بورس با نزول روبرو باشد، اظهار داشت: در وهله اول ریسکهای سیاسی پیرامون وضعیت برجام موجبات آن را فراهم آورده تا پولهای بزرگ و هوشمند طی روزهای اخیر از بورس خارج شود، این درحالیست که اخبار ضد و نقیض از توافق هستهای نیز که در چند وقت اخیر منتشرشده، مزید بر علت شده تا معاملهگران فعلا دست با احتیاط عمل میکنند.
وی افزود: در وهله دوم نیز فروش اوراق قرضه دولتی به میزان 10 هزار میلیارد تومان در هفته جاری که به صورت تکلیفی توسط زیر مجموعههای بانکها، نهادهای مالی و سرمایه گذاری و صندوقها خریداری شده، باعث شد که نقدینگی از بازار خارج شود و صرف خرید اوراق شود.
آقابزرگی گفت: در وهله بعدی نیز خبر انتشار اوراق ارزی از سوی بانک مرکزی نیز باعث شد که یک جو منفی در بازار سهام ایجاد شود، زیرا انتشار اوراق ارزی میتواند نقدینگی را از بازار خارج کند، با توجه به سود اوراق ارزی این موضوع میتواند برای برخی از سرمایهگذاران دارای جذابیت بوده و باعث خروج نقدینگی از بازار شده است.
این کارشناس بازار سهام اضافهکرد: دستآخر نیز عرضه اولیههایی که طی چند وقت گذشته در بورس انجام شده که برخی از آنها را سهامداران خُرد خریداری کردند و برخی از آنها را صندوقها، که این موضوع نیز موجبات آن را فراهم آورد تا منابعی که باید صرف خرید سهام شود، به پای خرید عرضه اولیهها ریخته شود؛ بنابراین این عوامل باعث شده که بازار سهام طی این چند وقت روند نزولی و نوسانی را پشت سر بگذارند.
آقابزرگی با تاکید بر اینکه علیرغم اینکه روند نزولی بورس در کوتاه مدت، اما این شرایط پایدار نیست، ادامه داد: با توجه به تورم افسار گسیختهای که در جامعه شاهد آن هستیم و افزایش قیمت کالاهای اساسی و نرخ ارز، بورس با یک فاز تاخیر عقبماندگی خود را جبران خواهد کرد و بر این اساس میتوان پیشبینی کرد در نیمه دوم سال شاخص کل بورس از مرز دو میلیون واحد عبور خواهد کرد.
این کارشناس بازار سهام خاطرنشان کرد: بر این اساس، با توجه به تورمی که در جامعه وجود دارد، روند و برآیند کلی بازار سهام رو به رشد خواهد بود و در این بین سهامدارانی که با دید میان مدت و بلندمدت اقدام به سرمایهگذاری در بورس میکنند، نسبت به کسانی که به اصطلاح دیدگاه نوسانی داشته و با یک منفی سهام خود را میفروشند، سود بیشتری خواهند کرد، این موضوع اثبات شده، بنابراین کسانی که نگاه نوسانی دارند، با توجه به افزایش تورم و رشد شاخص کل بورس تا محدوده دو میلیون واحد، آن بازدهی مورد انتظار را کسب نخواهند کرد.
از میان اخبار