چهل سال نگارگری زیر سقف حوزه هنری
تهران - ایرنا - نمایشگاه نگارگری «آسمان نگارهها» آثار فاخر نگارگری چهل سال گذشته را مشتمل بر آثار 81 هنرمند مختلف زیر سقف حوزه هنری گرد هم میآورد.
نمایشگاه نگارگری آسمان نگارهها با مشارکت مجموعه های هنری و فرهنگی متعددی جمع آوری شده است که می توان به مشارکت نهاد و سازمان های مختلفی همچون دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی استاد محمود فرشچیان، فرهنگستان هنر، پژوهشگاه فرهنگ، هنر، ارتباطات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مکتب نگارگری کمال الدین بهزاد، پژوهشکده هنرهای سنتی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، انجمن هنرهای تجسمی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، انجمن نگارگری ایران، موزه هنرهای معاصر تهران، موزه ملی قرآن کریم، معاونت فرهنگی و هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) و مدرسه اسلامی هنر اشاره کرد.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در نشست خبری نمایشگاه نگارگری آسمان نگارهها از چاپ کتاب این رویداد خبر داد و گفت: گردهمایی آثار فاخر نگارگری در یک نمایشگاه بی سابقه بوده است و می تواند نمایشگر احوال انقلاب اسلامی در چهل سال گذشته به روایت نگارگری باشد.
مسعود شجاعی طباطبایی با اشاره به اتفاقات تلخ حوزه تجسمی در هفتههای اخیر گفت: هنر انقلاب با هنرهای تجسمی آغاز شد و حوزه هنری در راستای اهداف انقلاب تمام پتانسیل خود را به کار می گیرد و تا قبل از سال با موضوع نفوذ رویدادهای فرهنگی و هنری برگزار خواهیم کرد.
محمدعلی رجبی دبیرکل نمایشگاه نگارگری آسماننگارهها در این نشست گفت: 81 اثر از هنرمندان مختلفی که در چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه نگارگری فعالیت کردند به نمایش در خواهد آمد.
وی با اشاره به تغییر و تحول نگارگری در صد سال گذشته گفت: نگارگری های کنونی به هنر نقاشی نزدیک شده است و در این دوره هویت اثر است که به عنوان اصل تعریف می شود و نگار یا همان خداوند به عنوان غایت اثر مهم است. نام نگارگری بعد از انقلاب جایگزین مینیاتور شد و این هنر بعد از انقلاب جایگاه خود را پیدا کرد و به سمت کمال مطلوب و گذشتن از مظاهر طاغوت پا نهاد.
انتقاد از موزه هنرهای معاصر برای حمایت نکردن هنرهای سنتی
رجبی با انتقاد از رویکرد موزه هنرهای معاصر ایران به دلیل حمایت نکردن از هنرهای سنتی گفت: موزه هنرهای معاصر ساخته شد که هنر غربی را به عنوان هنر معاصر تعریف کند و نگارگری را به عنوان ریشه هنر ایرانی به این بهانه اینکه معاصر نیست از آنجا خارج کردند.
گزیده ای از آثار نگارگری را نزد مقام معظم رهبری بردیم و ایشان فرمودند هنر آینده ایران باید از درون نگارگری متولد و به جهانیان معرفی شود.
خشایار قاضیزاده دبیر نشستهای تخصصی نمایشگاه آسماننگارهها نیز در پایان درباره نشستهای تخصصی گفت: آموزش و پژوهش دوبال در تولید آثار هنری هستند و بحث نشستهای تخصصی در کنار کار عملی اهمیت دارد چراکه آموزش و پژوهش در عرصه تولید هنری بسیار مهم است.
وی گفت: نشستها به صورت چهار پنل طی دو روز 27 و 28 بهمن در فرهنگستان هنر برگزار میشود. در این پنلها، میزبان 15 سخنران هستیم که چکیده مباحثشان را نیز در اختیار داریم. قرار است سخنرانیها ضبط و ثبت و در نهایت پس از ویراستاری سخنران به صورت کتابی منتشر شود.
نشستهای تخصصی این رویداد فرهنگ و هنری با محورهای مبانی حکمی و معنوی نگارگری در نشست اول، زن و نگارگری در نشست دوم، نگارگری در بوته نقد و نظر در نشست سوم و نگارگری در نسبت با سایر هنرها در نشست چهارم بررسی میشود.
مبانی حکمی و معنوی نگارگری در نشست اول با سخنرانی دکتر محمدحسین نواب، محمدعلی رجبی، حسن بلخاری و بهمن نامورمطلق برپا میشود.
زن و نگارگری در نشست دوم با خانم دکتر مینا صدری، خانم دکتر پریسا شاد قزوینی و خانم دکتر راضیه یاسینی برپا میشود.
نگارگری در بوته نقد و نظر در نشست سوم با حضور دکتر عبدالمجید شریفزاده، دکتر رضامیر مبین، خشایار قاضی زاده، پرویز حاصلی میزبان علاقهمندان خواهد بود.
نگارگری در نسبت با سایر هنرها در نشست چهارم با حضور و سخنرانی دکتر حبیب الله صادقی، دکتر محمد خزایی، دکتر پرویز اقبالی و دکتر هادی بابایی برپا میشود.
نمایشگاه نگارگری آسمان نگارهها از 14 بهمن تا 4 اسفند در گالری ابوالفضل عالی و گالری شماره 2 خانه عکاسان برگزار خواهد شد.
*س_برچسبها_س*