چهارشنبه 3 بهمن 1403

چگونه غیرت انقلابی، ایمان افراد را محک می‌زند؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
چگونه غیرت انقلابی، ایمان افراد را محک می‌زند؟

عرق برادری و غیرت انقلابی است که ایمان آدم‌ها را محک می‌زند و مشخص می‌کند چه کسی در ایمانش محکم است و چه کسی می‌لرزد. در واقع خودخواهی و خودبینی صفت انقلابی‌ها نیست.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جایی جنگ می‌شود و جمعی به خانه و کاشانه مسلمان‌ها حمله می‌کنند. آن‌طرف‌تر درگیری‌های طولانی‌مدت مردم مؤمن با حکومت ظالم شاهنشاهی اتفاق می‌افتد. این موقع است که بی‌محابا مهربان می‌شویم. راستش دست و بال خودمان هم تنگ است اما همان چندرغاز پس‌اندازمان را به حساب کمک‌های مردمی واریز می‌کنیم تا به دست جنگ‌زده‌ها برسد. به خیابان‌ها می‌رویم و شعار مرگ بر شاه ظالم را سر می‌دهیم.

حقیقت این است که این جور مواقع راهپیمایی‌ها، تظاهرات، صدور بیانیه، تجمع‌های مردمی و... همه و همه نشان‌دهنده غیرت انقلابی مردم ماست. آن‌هایی هم که با این رفتارها کاری ندارند، شعور نشسته در پشت این شعارها را درک نمی‌کنند.

خبرگزاری تسنیم در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام و المسلمین علی حیدری، استاد و محقق دینی، به بررسی زمینه‌های بی‌تعصب بودن در برابر رخدادهای انقلابی و ضرورت پرورش و تقویت روحیه انقلابی‌گری در انسان پرداخته است.

از غیرت انقلابی تا برخورداری از ایمان

مسلمان‌ها در مسجد نشسته بودند و امام علی علیه السلام برایشان سخن می‌گفت. همان موقع بود که خبر آوردند: «چند نفر در فلان سرزمین به خانواده یهودی مذهبی حمله کردند و خلخال را از پای زن یهودی دزدیدند و رفتند.» امام علیه السلام با شنیدن این سخن بلند شد و طوری که همه مسلمان‌های حاضر در مسجد بشنوند، فرمود: «اگر مسلمان از این داغ بمیرد، رواست».

پای ایمان و اعتقاد که به میان می‌آید دیگر نمی‌توانیم و نباید که ساکت بنشینیم. جمعی به خانه مسلمان چند خیابان آن‌طرف‌تر حمله کنند و تمام دار و ندارشان را به غارت ببرند. غیرت دینی در چنین شرایطی به هیچ مؤمنی اجازه نمی‌دهد ساکت بنشیند و به فکر امرار معاش خودش و خانواده‌اش باشد.

دعوت به زندگی | چگونه در متن سبک زندگی کسب معنویت کنیم؟ + فیلم دعوت به زندگی | ضرورت ایجاد «بهار معنویت» در سبک زندگی اجتماعی + فیلم

مسلمانان به مثابه یک خانواده‌اند

در میان کشورهای اسلامی هم ممکن است که بعضی اختلافات پیش بیاید، همان طور که بین هر دو انسان مؤمن هم ایجاد اختلاف نظر امری طبیعی است. به‌خصوص وقتی حاکم ظالم و سرسپرده‌ای مانند محمدرضا پهلوی و یا صدام ملعون بر آنها حاکم شود. پس این دلیل نمی‌شود که وقتی کافران به یک کشور اسلامی حمله کردند و به جان مسلمان‌ها افتادند، بقیه مردم ساکت بنشینند و تماشا کنند.

بی‌غیرت بودن در چنین مواقعی مثل این است که کافری به خانه و کاشانه کسی حمله کند و او به جای کمک به خانواده‌اش، فقط فکر آرامش و آسایش خودش باشد! چون مسلمان‌ها در هر کجای این عالم که باشند با هم برادر دینی هستند و وقتی جان و مال و ناموس مسلمانی به خطر می‌افتد، خون را در رگ بقیه مؤمنین به جوش می‌آورد تا از او دفاع کنند.

غیرت انقلابی محک ایمان است

بی‌غیرت‌ها مثل بید می‌مانند. همان طور که بید با ورزش باد ملایمی تکان می‌خورد و ساقه لرزانش نمی‌تواند روی ریشه‌های در خاک فرورفته‌اش بایستد، کسانی که نسبت به رخدادهای دینی و انقلابی بی‌تعصب هستند هم روی ایمانشان می‌لرزند.

عرق برادری و غیرت انقلابی است که ایمان آدم‌ها را محک می‌زند و مشخص می‌کند چه کسی در ایمانش محکم است و چه کسی می‌لرزد. درواقع خودخواهی و خودبینی صفت انقلابی‌ها نیست. چون کسی که تنها خودش و منافع زندگی خودش را در نظر می‌گیرد، نمی‌تواند ادعای ایمان داشته باشد. چرا که یکی از ارکان زندگی دینی، تلاش برای وحدت اسلامی است.

ضرورت افزایش بصیرت دینی

سست شدن ایمان‌ها و افزایش بی‌تفاوتی در برابر اتفاقات روز دنیا و ظلم یک شاه ظالم که ایمان مردم را به بازی گرفته، یکی از نشانه‌های دوره آخرالزمان است. رونق گرفتن بازار خودپسندی و کاهش دستگیری مردم از مسلمان‌های درگیر بحران در دنیا نشانه‌ای است که در روایت‌های بسیاری به دوران آخرالزمان نسبت داده شده است.

در چنین روزهایی است که راه نجات را باید در تلاش برای افزایش بصیرت دینی نسبت به ماجراهای مذهبی در دنیا پیدا کرد. چون کسی که نسبت به دین خودش بصیرت کافی ندارد و فقط به دلیل مسلمان بودن پدر و مادرش، خود را مسلمان می‌نامند نمی‌تواند مانند مردم انقلابی رفتار کند و در آزمایش‌های بزرگ الهی در این دنیا سربلند بیرون بیاید. به این ترتیب بحران‌هایی که در جامعه روی می‌دهد، او را از ایمان موروثی‌اش دور خواهد کرد.