چهارشنبه 7 آذر 1403

کارخانه بیواتانول باشت 11 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کارخانه بیواتانول باشت 11 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

گچساران - ایرنا - رئیس سایت کارخانه بیواتانول باشت گفت: این کارخانه به عنوان یکی از طرح های مهم در دست اجرای کشور برای تولید بنزین گیاهی 11 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.2

امیرعباس کوشکی روز شنبه در حاشیه بازدید فرماندار باشت از این کارخانه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فنس کشی دور کارگاه، تسطیح، خاک برداری و اجرای سازه های فلزی سایت کارخانه بیواتانول باشت هم اکنون در حال انجام شده است.

وی از تلاش های مسئولان به ویژه نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی برای رفع موانع این طرح قدردانی کرد.

کوشکی بیان کرد: عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول این شهرستان در زمینی به مساحت 15 هکتار از مهرماه سال 1398در شهرک صنعتی خان احمد آغاز شده است.

رئیس سایت کارخانه بیواتانول باشت تصریح کرد: 23هزار متر مربع سازه شامل 17هزار مترمربع ساختمان اصلی،2 هزار متر مربع ساختمان اداری، چهار هزار متر مربع ساختمان تاسیساتی و سیلو به ظرفیت 30 هزار تن در این کارخانه احداث می شود.

وی عنوان کرد: هم اکنون 40نفر نیروی بومی در طرح احداث کارخانه بیواتانول باشت مشغول بکار هستند.

کوشکی ابراز داشت: این طرح قرار است اوایل سال1401 بهره برداری شود.

رئیس سایت کارخانه بیواتانول باشت تاکید کرد: درصورت بهره برداری از این کارخانه 300 فرصت شغلی مستقیم و2 برابر این میزان شغل غیر مستقیم ایجاد خواهد شد.

سوخت اتانول (Ethanol fuel)، سوختی است از جنس اتانول که بیشتر به عنوان سوخت اصلی موتور یا یک افزودنی به بنزین بکار می‌رود.

زیست‌اتانول بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب می شود و می‌تواند از مواد خام کشاورزی بدست می‌آید. زیست‌اتانول می‌تواند از فراورده‌هایی مانند نیشکر، سیب‌زمینی، مانیوک و ذرت بدست آید.

فرماندار باشت نیز در این بازدید گفت: این طرح با سرمایه گذاری پنج هزار و 600 میلیارد ریال اجرا می شود.

سید مسعودحسینی ابراز داشت: تکمیل این طرح باعث تولید روزانه 200 تن کنجاله تخمیری و 200 هزار لیتر سوخت در روز خواهد شد.

وی گفت: برای شتاب بخشی به عملیات اجرایی این طرح حمایت های لازم صورت خواهد گرفت.

فرماندارباشت تاکیدکرد: محصول این کارخانه بنزین گیاهی است که افزون بر ایجادفرصت های شغلی جدید باعث ارزش افزوده برای تولیدات کشاورزی در گچساران و باشت خواهد شد.

حسینی با اشاره به ظرفیت های شهرستان باشت در حوزه کشاورزی به ویژه محصول ذرت گفت: این طرح افزون بر ایجاد فرصت های شغلی رونق تولید را به دنبال دارد.

شهرستان باشت با حدود 22 هزار نفر جمعیت در 110 کیلومتری جنوب یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

باشت یک شهرک و یک ناحیه صنعتی دارد.

ناحیه صنعتی باشت و شهرک صنعتی خان احمد در باشت برای جذب سرمایه گذاران پیش بینی شده است.

*س_برچسب‌ها_س*