کارنامه بحثبرانگیز کیروش در فاصله رفت و برگشت به ایران
سرمربی جدید تیم ملی در دوران دوریاش از فوتبال ایران، 2 تجربه نسبتا ناموفق را در قاره آمریکا و آفریقا داشت.
مدیران فدراسیون فوتبال سرانجام به گمانهزنیها درباره آینده نیمکت تیم ملی پایان دادند و در فاصله کمتر از 3 ماه تا آغاز جام جهانی 2022 قطر، کارلوس کیروش به عنوان جانشین دراگان اسکوچیچ انتخاب و معارفه شد تا سرمربی پرتغالی، برای سومین جام جهانی متوالی سکاندار تیم ملی ایران باشد.
کیروش در 2 جام جهانی گذشته همراه ایران نتوانست از مرحله گروهی صعود کند، اما نمایش قابل قبولی داشت. تیم ملی ایران در جام جهانی 2014 تنها یک امتیاز بهدست آورد، اما شرایط در سال 2018 متفاوت بود و شاگردان کیروش توانستند مراکش را شکست بدهند و از پرتغالِ مدعی هم امتیاز بگیرند و با 4 امتیاز، شگفتیساز شدند، هر چند که با بدشانسی بازهم تیم ملی ایران به مرحله حذفی راه پیدا نکرد.
کارلوس کیروش که بعد از ناکامی در کسب عنوان قهرمانی همراه تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا 2019، ایران را ترک کرد. او در دوران دوریاش از فوتبال ایران، در تیمهای ملی کلمبیا و مصر مسئولیت پذیرفت، اما دوران حضور او در هر 2 تیم طولانیمدت نبود و سرمربی پرتغالی دوباره راهش به فوتبال ایران افتاد و سکان هدایت تیم ملی ایران را پذیرفت.
ناکامی بزرگ با کلمبیا در راه جام جهانی
کلمبیاییها با انگیزه سومین صعود متوالی به جام جهانی، به سراغ انتخاب کارلوس کیروش رفتند تا بتوانند همراه این سرمربی پرتغالی به جام جهانی 2022 قطر بروند. اما کیروش که هدفگذاریاش موفقیت با کلمبیا در جام جهانی بود، حضوری 23 ماهه در این کشور داشت و نتوانست در مسابقات انتخابی جام جهانی (در قاره آمریکا) موفق عمل کند.
تیم ملی کلمبیا با هدایت کارلوس کیروش در 18 مسابقه به میدان رفت، که نیمی از دیدارها به سود شاگردان کیروش خاتمه یافت، اما 5 تساوی و 4 شکست باعث شد تا کاسه صبر مدیران فدراسیون فوتبال کلمبیا لبریز شود و بعد از شکست تاریخی 6 بر یک مقابل اکوادور، سرمربی پرتغالی از سمت خود کنار رفت و در ادامه دیدارهای انتخابی جام جهانی 2022 قطر، همراه کلمبیایی نبود و آنها هم نتوانستند در مقابل رقبای سرسختی، چون برزیل و پاراگوئه نتیجه بگیرند تا شانس صعود به جام جهانی را از دست بدهند.
حسرت 2 جام با «صلاح» و رفقا
کیروش 9 ماه بعد از حضورش در کشور کلمبیا، تصمیم گرفت تا مسئولیت فنی تیم ملی مصر را بپذیرد و سکاندار تیمی شد که در آن ستارگانی، چون محمد صلاح حضور داشتند. مصریها هدفشان از جذب کیروش، صعود به جام جهانی 2022 قطر و همچنین قهرمانی در جام ملتهای آفریقا بود، اما سد راهی به سنگال، هر 2 رویای شاگردان کارلوس کیروش را به باد داد و باعث برکناری سرمربی پرتغالی شد.
مصریها برای صعود به جام جهانی باید از سد سنگال میگذشتند که با شکست مقابل یاران سادیو مانه، فرصت حضور در جام جهانی 2022 قطر از دست رفت. همچنین شاگردان کیروش به فینال جام ملتهای آفریقا رسیدند، اما شکست در مقابل سنگال در مسابقه پایانی باعث شد تا فرصت قهرمانی در جام ملتها هم برای کیروش از دست برود. هر دو باخت هم در ضربات پنالتی بود و سرمربی ایران خیلی در مصر خوش اقبال نبود.
کارلوس کیروش در دوران 7 ماهه حضورش در تیم ملی مصر، 20 بازی روی نیمکت این تیم نشست و 11 برد بهدست آورد، اما در 6 بازی به تساوی رضایت داد و 3 باخت سرنوشتساز در کارنامه سرمربی پرتغالی به چشم میخورد. از میان این 3 شکست، 2 باخت باعث ناکامی مصر در صعود به جام جهانی و البته از دست رفتن قهرمانی در مسابقات جام ملتهای آفریقا شد!
ملاقات دوباره با سنگال
سرمربی جدید تیم ملی فوتبال ایران بعد از قبول 2 شکست در مقابل تیم ملی سنگال در دوران حضورش در کشور مصر، حالا باید در حال و هوایی متفاوت مجدداً برابر سنگالیها قرار گیرد. کیروش که به تازگی سکان هدایت تیم ملی ایران را پذیرفته، در برنامهای از پیش تعیینشده باید تیم ملی ایران را در مصاف با تیمهای ملی اروگوئه و سنگال، به عنوان 2 بازی دوستانه پیش از جام جهانی 2022 قطر هدایت کند.
کیروش که با شکست مقابل سنگال، سکان هدایت تیم ملی مصر را از دست داد، حالا امیدوار است در بازگشت دوبارهاش به روی نیمکت تیم ملی ایران بتواند در تقابل تدارکاتی ایران - سنگال، تیمش سربلند از میدان مسابقه بیرون بیاید و از آن مهمتر دوباره حضور قابل دفاعی به همراه ایران در جامجهانی داشته باشد.
فوتبال 360
از میان اخبار