چهارشنبه 5 دی 1403

کاشت 40 میلیون اصله نهال بیابانی در نیمه دوم امسال هدفگذاری شد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
کاشت 40 میلیون اصله نهال بیابانی در نیمه دوم امسال هدفگذاری شد

مدیرکل دفتر امور بیابان منابع طبیعی گفت: در نیمه دوم سال کاشت 35 تا 40 میلیون اصله نهال در در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت هدفگذاری شده است.

آقای وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کاشت بخشی از 35 تا 40 میلیون اصله نهال در بخش بیابانی کشور با مشارکت بخش غیردولتی شامل بنگاه‌های مالی بزرگ، صنایع کشت و صنعت، معادن، دستگاه‌های اجرایی و پادگان‌هایی که در حوزه بیابانی قرار دارند و اجرای پروژه‌هایی در قالب زراعت چوب و احداث بادشکن‌های زنده در اطراف مزارع صورت می‌گیرد.

او افزود: احداث بادشکن‌های زنده در اطرف مزارع به صورت فراگیر به ویژه در مناطق جنوبی کشور در دستور کار قرار گرفته است.

جعفریان ادامه داد: امسال نزدیک به دو هزار کیلومتر بادشکن زنده در اطراف مزارع و در حوزه زراعت چوب در عرصه‌های بیابانی کشت شود. او گفت: کاشت نهال در پروژه احداث بادشکن‌های زنده در اطراف مزارع با استفاده از گونه‌های بومی و با مشارکت مردم و کشاورزان به منظور تثبیت ماسه‌های روان و حفاظت از خاک اراضی کشاورزی صورت می‌گیرد. این مقام مسئول احداث بادشکن‌های زنده در اطراف مزارع با مشارکت مردم را از برنامه‌ها و اقدامات مورد توجه در بخش بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد و گفت: در استان‌هایی مانند کرمان، یزد و هرمزگان اجرای پروژه‌های بادشکن می‌تواند در تثبیت ماسه‌های روان موثر واقع شود.

جعفریان ادامه داد: هجوم ماسه‌های روان به جاده‌ها، سیستم‌های حمل و نقل، اراضی کشاورزی، کانال‌های آب و روستا‌ها و مناطق مسکونی که در عرصه‌های بیابانی واقع شده‌اند، خسارت وارد می‌کند. لذا تا در سطح 100 هزار هکتار فعالیت‌های اجرایی نظیر نهال‌کاری و استفاده از گونه‌های سازگار و بومی در مناطق بیابانی، احداث بادشکن‌های زنده در تپه‌ها و پهنه‌های ماسه‌ای، زراعت چوب، ایجاد تله‌های رسوب گیری، مدیریت چرای دام و قرق عرصه‌های آسیب پذیر را در دستور کار داریم.

او میزان خسارات وارده از ناحیه ماسه‌های روان به منابع زیست انسانی در ایران را سالانه نزدیک به 600 میلیون دلار تا 650 میلیون دلار عنوان کرد. مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در بحث طوفان‌های ماسه‌ای علاوه بر خسارات مستقیم، با اثرات غیرمستقیم این پدیده نیز روبرو هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی