یک‌شنبه 4 آذر 1403

کاشت 480000 نهال مثمر برای محرومان در پویش درخت‌یاری

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کاشت 480000 نهال مثمر برای محرومان در پویش درخت‌یاری

دبیر سومین پویش درخت یاری گفت: امسال حدود 300 گروه را حمایت کردیم و مجموعاً 480 هزار نهال مثمر را به 30 هزار خانواده تحویل دادیم.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز نشست خبری سومین پویش ملی درخت‌یاری برگزار شد. در ابتدای این نشست علی ظرافتی؛ دبیر سومین پویش درخت یاری اظهار کرد: نگاه ما این است که در مناطق محروم نهال‌های مثمر بومی منطقه کاشته شود و این نهال‌ها به خانواده‌های کم درآمد اهدا شده و ثمر این نهال‌ها به وضعیت معیشت و اشتغال خانواده‌ها کمک کند.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی امسال ما به این شکل بود که کا‌شت نهال در جنوب کشور بنا بر شرایط اقلیمی این منطقه زودتر شروع شود و از 4 ماه قبل کاشت نهال توسط مردم و گروه‌های جهادی در این منطقه شروع شد. در حال حاضر در نیمه جنوبی کشور کاشت نهال انجام شده و نیمه شمالی نیز تا انتهای فروردین ماه تکمیل می‌شود.

طرح "کاشت یک میلیارد درخت در کشور" کاملاً عملیاتی است / تاکید رهبری بر اجرای این طرح

دبیر پویش درخت‌یاری گفت: امسال حدود 300 گروه را حمایت کردیم و مجموعاً 480 هزار نهال مثمر را به 30 هزار خانواده تحویل دادیم که تا آخر فرودین بیشتر نیز خواهد شد. هدف ما کاشت یک و نیم میلیون نهال بوده که تلاش داریم به آن برسیم.

ظرافتی افزود: امسال در کنار پویش اصلی چنیدن میکرو پویش را نیز در نظر گرفته بودیم که در قابل این میکروپویش‌ها مردم برای روز پدر و روز مادر نهال کاشتند و لیمو، پرتغال، انبه و زیتون از انواع این نهال‌های مثمر بودند. میکرو پویش دیگری را نیز تحت عنوان نذر فرج در نظر گرفته‌ایم که به همین منظور موکبی هم در مسجد جمکران برای این کار در نطر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه این پویش به همت گروه‌های جهادی که حلقه‌های میانی مردم و مسئولین هستند، خاطرنشان کرد: نگاه ما در پویش درخت‌یاری به بحث فرهنگ‌سازی در کودکان نیز معطوف بود و به همین دلیل در مدارس مناطق محروم برای بچه‌های کلاس اولی به اسم خودشان نهال کاشتیم و به آن‌ها یا دادیم که از نهال خود حفاظت کرده و از محصول آن استفاده کنند.

در ادامه این نشست، مصطفی یخچالی؛ مسئول حرکت‌های جهادی و مردمی بنیاد علوی گفت: پویش درخت‌یاری برای سومین سال است که به صورت کاملاً مردمی و با کمک گروه‌های جهادی اجرا می‌شود. بنیاد علوی به عنوان بازوی بنیاد مستضعفان بنا بر دستور رهبر انقلاب 2 وظیفه پیشرفت منطقه‌ای و توانمندسازی تهیدستان را دارد که راهکار آن استفاده از ظرفیت مردم و گروه‌های جهادی است.

وی افزود: ما در قالب پویش درخت‌یاری در 70 منطقه محروم به عنوان منطقه هدف فعالیت کردیم. رویکرد اصلی پویش کاشت نهال‌های مثمر است که می‌تواند منبع درآمدی برای خانواده‌های نیازمندی باشد.

مسئول حرکت‌های جهادی و مردمی بنیاد علوی بیان کرد: عرصه فعالیت گروه‌های جهادی در این 3 سال که پویش اجرایی شده بیشتر از همیشه به بحث محیط زیست و کاشت نهال به معطوف شده و 2 هزار گروه جهادی بر ای کاشت نهال ثبت نام کرده‌اند. امسال تعداد زیادی از گروه‌ها ترغیب شدند که در این زمینه فعالیت کنند و نکته مهم این است که ما گروه‌های جهادی ایجاد کنیم که به شکل تخصصی در عرصه محیط زیست فعالیت کنند.

وی گفت: با وجود این که 40 سال است که مقام معظم رهبری نهال می‌کارند و همواره بر این موضوع تأکید دارند اما متأسفانه در این سال‌ها به اندازه‌ای که تأکید ایشان بوده به این مسئله توجه نشده است.

مسئول حرکت‌های جهادی و مردمی بنیاد علوی با اشاره به این سخن رهبر انقلاب که "هرجا که کار جهادی و انقلابی کردیم موفق بودیم"، تصریح کرد: پویش درخت یاری سال آینده نیز با کمک مردم و گروه‌های جهادی که به عنوان حلقه میانی فعالیت دارند کار خود را ادامه می‌دهد گفت: کاشت یک میلیارد نهال که در برنامه‌های دولت دیده شده است تنها با کمک مردم میسر می‌شود و دولت به تنهایی ظرفیت اجرای این برنامه را ندارد.

مسئول حرکت‌های جهادی و مردمی بنیاد علوی بیان کرد: ما هفتمین کشور تولید کننده کربن در جهان و کشور 46 جهان از نظر ترسیب کربن هستیم که این موضوع با توجه به تأکید کشورهای پیشرفته برای کاهش تولید کربن ممکن است در آینده برای ما ایجاد مشکل کند. این کشورهای به اصطلاح توسعه یافته در گذشته تا جایی که شد کربن تولید کردند و الان به کمک تکنولوژی تولید کربن را به حداقل رسانده‌اند و اکنون می‌خواهند از این موضوع برای تحت فشار گذاشتن کشورهای درحال پیشرفت استفاده کنند.

یخچالی خاطرنشان کرد: درختان نقش مهمی در ترسیب کربن، تلطیف هوا، تولید اکسیژن، ذخیره آب، کاهش نرخ فرسایش خاک، افزایش سرانه جنگل و... دارند و باید به این سمت برویم.