کام تلخ گندمکاران لرستانی و مطالباتی که پرداخت نشد / کشاورزان در گیر و دار وعدههای سرخرمن
تاخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان لرستانی که گندم خود را به سیلو تحویل دادهاند سبب شده تا گندمکاران برای تامین معیشت خود روزهای سختی را سپری کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، در سال زراعی جاری 41 هزار و 350 هکتار از اراضی استان لرستان زیر کشت گندم آبی و 196 هزار و 112 هکتار زیر کشت گندم دیم رفت تا بار دیگر این استان که قطب تولید غلات است سهمی در تولید محصول استراتژیک گندم داشته باشد.
امسال بسیاری از کشاورزان لرستانی به جهت «سیل» و «خشکسالی» سال پر مشقتی را سپری کردند و بیم آن را داشتند که حاصل چند ماه زحمتشان بر باد رود و چیزی عایدشان نشود، اما بسیاری از آنها به هر سختی که بود به وقت درو کردن خوشههای طلایی خود رسیدند و دسترنج چندین ماهه خود را روانه سیلوهای گندم کردند.
اما آنچه اکنون کام این کشاورزان را تلخ کرده تاخیر در پرداخت مطالبه آنهاست به طوری که بخشی از آنها هنوز به مزد خود نرسیدهاند و بیش از یک ماه است که چشم انتظار پول گندم خود هستند.
از آنجا که برخی از کشاورزان مقروض بودند و با مشکلات مالی عدیدهای دست و پنجه نرم میکردند از طریق این پایگاه خبری خواستار پرداخت طلب خود شدند و ما نیز بر آن شدیم تا در قالب گزارشی به این موضوع بپردازیم تا این گندمکاران هرچه سریعتر به مزدشان برسند و طلب آنها پرداخت شود.
یکی از گندمکاران شهرستان سلسله در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهارداشت: بیش از یک ماه است که کشاورزان سلسله محصول گندم خود را تحویل سیلو دادهاند اما هنوز یک ریالی بابت فروش گندم خود از دولت دریافت نکردهاند.
کشاورزان لرستانی چشم انتظار دریافت طلب گندم
وی افزود: اواخر تیر ماه امسال گندم خود را تحویل دادهایم و هنوز خبری از دریافت پول نیست و این در حالی است که ما به جهت استفاده از ابزار آلات کشاورزی در مرحله کاشت و برداشت بدهکار هستیم و توان پرداخت آن را نداریم.
این کشاورز لرستانی عنوان کرد: معیشت ما از طریق کشاورزی تامین میشود و اکنون از تامین مخارج زندگی خود درماندهایم و انتظار داریم که این مطالبه کشاورزان هرچه زودتر به نتیجه برسد و ما کشاورزان مزد چند ماه زحمت خود را دریافت کنیم.
دیگر کشاورز لرستانی که چندین تن گندم تحویل سیلو داده است در گفتگو با خبرنگار سفیر افلاک گفت: بیش از یک ماه از تحویل گندمهایمان به سیلو میگذرد اما هنوز وجهی پرداخت نشده است در حالی که قرار بود طلب گندمکاران پس از چهار روز پرداخت شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر بدهکار هستیم و تنها پنج میلیون تومن باید بابت هزینه کمباین پرداخت کنیم، چون درآمد دیگری غیر از کشاورزی نداریم برای تامین مخارج زندگی نیز با مشکل مواجه شدهایم.
توان پرداخت بدهی مزارع خود را نداریم
این گندمکار لرستانی تصریح کرد: این روزها کاه گندم نیز فروش ندارد و کشاورزان کاهها را آتش میزنند تا بتوانند زمین خود را شخم بزنند، اگر کاه هم بازار فروشی داشت حداقل با فروش کاه میتوانستیم بخشی از بدهیهای خود را پرداخت کنیم.
وی اظهارداشت: کشاورزانی که قبل از 20 تیرماه گندم خود را تحویل سیلو دادهاند پول خود را دریافت کردهاند اما از این تاریخ به بعد هر کسی گندم تحویل داده هنوز طلبش پرداخت نشده است.
این کشاورز افزود: بنا شد هرکیلو گندم به قیمت 11 هزار و 500 تومان از کشاورزان خریداری شود اما کسانی که پول خود را دریافت کردهاند با قیمت 10 هزار و 500 با آنها حساب شده است در حالی که اعلام کردند که هزار تومان به عنوان پاداش به آن اضافه میشود.
وی عنوان کرد: ما از مسئولان مربوطه درخواست داریم نسبت به پرداخت مطالبه کشاورزان هرچه سریعتر اقدام کنند تا این قشر زحمت کش بتوانند مشکلات خود را برطرف کنند.
مطالبه گندمکاران لرستانی به زودی پرداخت میشود
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: تاکنون 60 درصد مطالبات گندمکاران استان پرداخت شده است و مابقی آن نیز تا یک هفته آینده به تدریج پرداخت میشود.
حجت الله بیرانوند در گفتگو با خبرنگار سفیر افلاک در رابطه با پرداخت مطالبات گندمکاران لرستانی اظهارداشت: تاکنون 60 درصد مطالبات گندمکاران استان پرداخت شده است و مابقی آن نیز تا یک هفته آینده به تدریج پرداخت میشود.
وی افزود: 3 هزار و 79 میلیارد تومان پول گندم است که تاکنون هزار و 788 میلیارد تومان آن به کشاورزان پرداخت شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان عنوان کرد: با توجه به اینکه پرداخت تمامی مطالبه گندمکاران منابع زیادی میخواهد تاکنون بخشی از آن پرداخت شده است اما برای پرداخت مابقی آن در سازمان برنامه و بودجه 17 هزار میلیارد تومان دارد تزریق میشود تا پول کشاورزان پرداخت شود.
وی بیان کرد: از ابتدای فصل برداشت محصول گندم تاکنون 267 هزار و 713 تن از کشاورزان استان لرستان خریداری شده است، سال قبل در این مقطع 121 هزار 598 تن خرید داشتهایم که امسال رشد 120 درصدی نسبت به سال قبل داشته است.
انتهای پیام /